Home / De Dragoste / Cum traducem status-ul de Facebook al femeilor? Partea 1: „Single”.

Cum traducem status-ul de Facebook al femeilor? Partea 1: „Single”.

Am vreo 300 de prieteni în listă. Unii însuraţi, alţii singurei, alţii şi însuraţi şi singurei. Cum e mai trist.
Îi cunosc aproape pe toţi. Le ştiu cât de cât vieţile, evenimentele din familie, iubirile, despărţirile.
Încerc să îmi dau seama ce vor să spună atunci când îşi schimbă status-ul de facebook în : „Single.”
După această serie de articolaşe, din cei trei sute de prieteni vor rămâne vreo doi.

 

Fată, 18 ani. Status: „Single.”18

Ok, a fost primul bărbat, dar nu şi ultimul! Îl iubesc!
Zice că mă iubeşte, dar nu mă poate duce la Gaia în fiecare sâmbătă? Păi, ce fel de iubire sinceră mai e si asta?? Îl urăsc!
Caut bărbat mai bătrân, în jur de 30 de ani, cu mari posibilităţi materiale, pentru o iubire dezinteresată.

 

Fată, 20 ani. Status: „Single.”20
Cretinul dracu!! Gata, ne-am despărţit de tot!  Sunt în căutare de băieţi. Mi-e scârbă de el!
O să aleg unu’ cu bani, nu ca tâmpitul ăla! Apoi postez public poze din vacanţele din Bulgaria cu noul gagiu. Sper să le vadă fostul şi să sufere că un câine.
Nu îi dau block ca să vadă!!!
Oare ce o face? Îl iubesc!
Schimb status în „it’s complicated” şi îl sun.

 

Femeie, 25 ani. Status: „Single.”25

Să-mi bag picioarele, s-a măritat şi cea mai bună prietenă a mea! Gata!
Trebuie să îmi găsesc unu’ serios cu care să mă mărit. Cât dracu’ să stau cu ai mei, până oi ajunge babă?
Până la…30?

Femeie 30 ani, fără copii. Status : „Single.”
30Sunt disperată, atât va spun! Am dat numai de cretini până acum, am 30 de ani şi nu am copii. De la măritiş mi-am luat gândul.
Dacă nu găsesc bărbat într-un an, dau în benga şi apelez la o banca de spermă. Accept şi divorţaţi, dar cu spermă.

 

Femeie 30 ani, cu copil. Status: „Single.”30d
Hellou, băieţi, săriţi cu oferte! Tatăl fetei , că nu pot să-i zic dobitoc de faţă cu copilul, o ia la el pe aia mică sâmbăta şi duminica , o dată la două săptămâni.
S-a mutat cu c**va aia roşcată, îi papă banii de alocaţie.
Deci, sunt deschisă la orice relaţie serioasă bazată pe sex.
Mă ţin încă bine, îmi lucrez fundul la sală!

 

Femeie 40 ani, divorţată. Status : „Single.”40
Ce aştept? Un suflet bun, cald, un bărbat divorţat, cu experienţă amoroasă vastă. Vreau să citim mult împreună „50 shades” sau să mergem la „Sex and the city 3”.
Sex vreau să fac o dată pe săptămâna, dar să fiu anunţată din timp ca să merg la salon!
Să fie tandru şi nu foarte bătrân. 45 ar merge.
Accept şi de 25, pentru o relaţie mai scurtă.

 

 

Femeie 40 ani, măritată. Status:” Single.”

40t

Deci noroc că nu e numele meu real, că mă spărgea! De doi ani nu mai facem sex, poate găsesc pe facebook pe cineva.
Trebuie să fie la fel că mine, însurat şi nefe.
O să ne întâlnim la hotel, iar la recepţie spun că mă cheamă Renata.
Trebuie să ne înregistrăm cu buletinul lui, iar eu o să urc în cameră la zece minute după.
Oare cât costă o camera de hotel la noi în oraş?

Femeie 60 ani,văduvă. Status: „Single.”
60
Mi-a făcut fata mea pagină ca să cunosc bărbaţi.
Sunt doamna Irina, fac gogoşi minunate şi delicioase sărmăluţe în foi de vită. Toamna pun gogonele şi varză roşie.Am că hobby uitatul la televizor.
Dacă eşti interesat să mă cunoşti lasă un mesaj la acest profil.
Dacă corespunzi, nepoţica mea îţi va răspunde când va avea voie la calculator.

Citeste si: Uite cine danseaza vazuta de un hater.

„Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu IliutaCosta 39 de lei si se comanda online de pe site-ul www.bookzone.ro.  Transportul in tara, ORIUNDE, este de doar 5.9 lei.

Fragment CARTE: „Prima amintire fericită a fost cu o felie de pâine cu unt. Ţin minte că într-o dimineaţă am găsit pe ea o feliuţă de salam care avea în componenţă urme de carne. După ce m-am uitat la ea circumspect, am dedus: dacă mama mi-a lăsat-o, înseamnă că e comestibilă. Era prima dată când am simțit gustul cărnii. Am scuipat-o. Îmi era frică. Apoi am vomat. Eram convins că în gura mea e o pulpă de câine sau o coadă de pisică. Sau diavolul. Dacă nu apucau să mănânce carne, tot ce puteau face oamenii era să inventeze povești despre ea. Pentru mine, poveștile despre diavoli, marțieni, despre Japonia, erau la fel de credibile ca și acelea despre carne. Toate vorbeau despre lucruri inaccesibile, necunoscute și foarte îndepărtate. Auzisem că există pe undeva, dar nu aveam nicio certitudine. Îţi spun: au fost ani buni în care m-as fi speriat la fel de rău dacă aș fi întâlnit un japonez pe stradă sau dacă aș fi văzut o bucată de carne în ciorbă. Îmi amintesc cum câte un copil din vecini venea urlând în fața blocului, ca în filmele lui Fellini: -Se dă ceva la Complex! Se dă ceva la Complex! Habar nu aveam ce se dă și când. Poate carne, ouă, portocale. Tot ce știam era că urma să vină, de undeva din lungul străzii, o mașină cu ceva de mâncare. Arareori apucam să cumpăr banane verzi. Le înveleam în ziare și le puneam pe șifonier, apoi așteptam zile în șir să se coacă. Le pândeam noaptea să nu dispară. Un copil nebun din vecini avusese proasta idee să îmi spună că maimuţele le fură când te aştepţi mai puţin. Poate că ţi se pare greu de crezut, dar până pe la 7-8 ani am fost convins că bananele nu cresc în bananieri, ci pe șifonierele din Africa. Nu neg….” n-1

Check Also

De la bloc. (41)

Luati cu sare, va rugam! Si turnati si o berica pe clanta ca sa alunece …

24 comments

 1. Eu sunt widow, deci tot single. Pe astea le-ai uitat.

 2. Si la barbati? Cum s-ar traduce? :))

 3. Adica, vrei sa zici ca femeilor le sta mintea doar la bani, sex si extravaganta? Cred ca vrei bataita!( sper ca nu te superi ca te tutuiesc,dar te simt un tip fain, ce nu tine mortis sa fie ” domnit”, atat timp cat nu este jignit). Si eu ma amuz, alaturi de sotul meu cand citim astfel de statusuri. Dar cred ca ai gresit ca ai inceput doar de la 18 ani. Sunt o multime de pustoaice, de 13-14 ani ce posteaza asta si fac o tragedie din faptul ca sunt single la varsta lor. Poate scrii un articol si cu postarile ” in relatioship”. Sunt curioasa cum ar suna.

 4. De aceea nu am eu cont pe facebook. Nu vad comentarile astea de fetitele de 16-17-18 de ani, este amuzant deja ce merge cateodata pe facebook.

 5. Pe fata de 18 ani o angajez pentru a aparea intr-o reclama la un site web. Mi se pare ca arata foarte bine si profilul ei este perfect compatibil cu ceea ce vrem.
  Ha ha!

 6. Pe mine ma interesează doar dacă văd la poză de profil sprâncene desenate si chilotei cu antibasinute. Deci fete mai tinere nu babaciuni în gogoșari cu 44 de focuri

 7. Fata, 12-13 ani, single: Nesimtitul a plecat sa stea in banca langa Cerasela si vaneaza amandoi pokemoni :(( Cica ea atrage mai multi, of viata „it’s complicated” gen!

 8. Fostele colege de servici ce nu stiau sa foloseasca nici telecomanda,radeau si spuneau ca sunt pasionat de net ca imi caut iubiti!eu le am zis ca nu pierd timpul virtual,o fac pe viu..!!

 9. Mai e şi varianta: single, peste 40, frumoasă , deşteaptă şi bogată(sau cu venituri superdecente), măritată cu cariera, prefer să fiu singură decât să fiu cu un dobitoc, doar ca să bifez căsătoria şi să am de cine divorţa. 🙂

Lasă un răspuns