NOUA carte, aici. Oferta, doua volume=49 ron.
Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Acum niste ani, la Universitate, era un nene care vindea teren pe Luna. Caz real, desi pare SF. Baiatul le dadea oamenilor certificate de proprietate, niste schite ale terenului, cadastru Lunar si alte acte care te faceau sa crezi ca tu chiar ai parcela ta acolo. Am filmat odata cu el, era in fata unui client si il intreba cat se poate de serios daca vrea o parcela la mare sau mai la munte, daca prefera sa stea langa romani sau intr-o zona multiculturala. Pana la urma i-a vandut un teren langa o familie de medici din Cluj, la mare. Multi romani si-au luat. Unii au si pe alte planetr.


Atunci am crezut ca le-am vazut si auzit pe toate.
Azi m-am intalnit la o petrecere cu un nene avocat. Din vorba in vorba am ajuns la ala care vindea bucati de Luna. Si mi-a zis ca asta nu e nimic. La el a venit unu care i-a zis:
-E un nebun care vinde terenuri pe Luna, un nesimtit ordinar. Face multi bani din asta.
-Da, multi nebuni… Dar de ce vreti avocat?
-Sa il dau in judecata, normal, ca e escroc ordinar! Eu sunt inscris la Asociatia Mondiala a Soarelui (ceva de genu’), am o bucata din Soare, m-am intalnit cu el si i-am cerut banii de incalzire, ca la RADET. Ca eu ii dau caldura.
Avocatul a ramas interzis. Repet, situatia e suta la suta reala. Apoi omul Soarelui a pus mana pe telefon, l-a sunat pe ala cu Luna si i l-a dat la telefon.
-Buna ziua, zice avocatul, depasit total de situatie. Am inteles ca aveti Luna, iar clientul meu va da caldura de pe Soare. Vrea sa il reprezint eu la proces, daca nu va intelegeti inainte. Ce ziceti, facem amiabila?
La care ala cu Luna:
-Nu ii dau nimic lu’ nesimtitul ala, nici nu ma gandesc. Am vorbit cu el anul trecut, ca de atunci ma suna, ca e ca la RADET, si i-am zis sa ma debranseze. Pai de ce imi da caldura daca eu nu vreau?!

CITITUL DESTEAPTA! 3 carti=59 de ron.


“Cronicile


Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *