de Alina

La noi, la Botosani, perioada cu curatenia de Paste si de Craciun era cea mai grea perioada. Pentru toata lumea, dar in special pentru mama, care in prima zi de sarbatoare era semi-lesinata de oboseala. N-am inteles niciodata de ce ne agitam asa tare, pentru ca atunci cand era gata curatenia plecam cu totii la tara, la bunici unde mai prindeam o portie de curatenie si faceam sarbatorile.

Eu aveam cateva indatoriri importante. Prima era sa fac curat la mine in camera. Intai faceam asa, pe deasupra, apoi venea mama si urla si imi rasturna tot dulapul si toata biblioteca in mijlocul casei, plangeam si faceam curat ca lumea.

Apoi trebuia sa spal bibelourile. Puneam in niste praf alb intr-un lighean cu apa si frecam la bibelouri pana ma usturau mainile. Nu cred ca am avut an in care sa nu accidentez vreo balerina.

-Fa, cum dracu’ o sa traiesti tu cu doua maini stangi si alea blegi, nu stiu! Asa se minuna mama de fiecare data, apoi tata vulcaniza balerina cu prenadez.

Dar cea mai grea misiune era sa sterg de praf frunzele plantelor. Aveam, in bucatarie, un drac pe planta agatatoare pe care am urat-o aproape la fel de mult ca pe Ceausescu, care nu imi dadea apa calda si caldura. Ei bine, stateam atarnata cateva ore bune si lingeam fiiiiecaaare frunzulita cu o carpa cu apa. Am conceput tot felul de planuri malefice prin care sa o ucid, i-am pus detergent, pastile, tot ce m-am gandit eu ca poate ucide o planta dar ea lesina un pic si apoi, parca de-a dracului ce era, dadea si mai multe frunze.

Si totusi, intr-o duminica dimineata, am primit una din cele mai bune vesti. Venise in vizita doamna Melinte si mama i se plangea:

-Nu stiu ce sa-i mai fac la floarea asta, i se ingalbenesc frunzele vazand cu ochii. Cred ca de la apa de la robinet, ca miroase foarte tare a clor.

Am zambit, in somn, si am fost fericita. Investitia banilor de buzunar intr-un litru de hipoclorit nu a fost in zadar.

(Va rog frumos sa nu ii spuneti mamei, inca nu sunt pregatita sa recunosc fapta comisa)

OFERTA:


FOLLOW SI LIKE PE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Fragment: „Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *