Credinta „de moda noua” nu mai este in noi, in fiecare individ. Daca mergi la mormantul parintelui Arsenie Boca si nu postezi un selfie e ca si cum nu ai fost.
Daca esti credincios din asta de „moda noua”, gen Gigi Becali, si ai mers la biserica fara presa dupa tine, e ca si cum ai pierdut timpul.

Cele doua maicute, Sfanta Gabriela si Sfanta Stoiceasca sunt exact ce trebuie pentru publicul lor. Daca scrii AMIN sub postare ti indeplinesc orice dorinta. Facem pariu ca vor avea sute de mii de comentarii cu AMIN si PARTIKIP, daca ar face asta? „Credinciosii” astia „de moda noua” nu isi mai masoara „credinta” in sutele de cruci pe care le fac, ci prin numarul cuvintelor AMIN pe care le posteaza pe zi. Daca ai scris AMIN de 500 de ori intr-o zi, te poti declara cel mai tare „credincios de facebook”.
Biserica a ajuns un instrument de promovare. Ceea ce vedeti in aceste poze nu este credinta. Nu este vorba deloc despre actul acela intim, de a fi tu in fata lui Dumneazeu, de a vorbi cu el, de a te ruga.

Ceea ce vedeti aici e un MITING ELECTORAL. Este folosirea institutiei BOR pentru a creste imaginea a doua personaje: Pandele si Firea.
Este un lucru penibil cu care BOR e de acord.


Dupa ce au folosit o biserica drept platou de televiziune, familia Pandele a trecut la nivelul urmator: aducerea de moaste pentru a-si creste imaginea. Voluntari si Bucuresti vor ajunge principalele locuri de pelerinaj din tara. Sunt in stare sa tin acest pariu cu oricine. Iasiul va fi detronat, iar in mijlocul Megacatedralei vor fi periodic aduse moaste de sfinti. Si asta nu e o problema! Chiar deloc!
Problema incepe exact in momentul in care de langa moaste vor tine discursuri electorale, prefacut cucernice, alde Dragnea, Tariceanu, firea si toti cei disperati dupa voturile celor multi.
Biserica este, in mod evident, un INSTRUMENT POLITIC, iar lucrurile se vor inrautati. Mie unul imi este rusine cu un BOR care permite asa ceva. Nu ma reprezinta in BOR care permite ca imaginea politicienilor, de la orice partid ar fi ei, sa se cladeasca pe spatele sfintilor. Rusine!
BOR? Ceva de spus?

de Silviu Iliuta

*cele mai recente articole pe facebook/cronicipebune

„Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta. Costa 39 de lei si se comanda online de pe site-ul www.bookzone.ro.

Fragment din cartePatul fecioarei era cel de sus, deasupra Alionei, o basarabeancă zdravănă de 0.12 tone.
-Crezi că au adormit? o întreb.
-Carmen, da. Dar Aliona nu, că încă nu a început să vorbească în rusește.
Am început să ne sărutăm în liniște printre sforăiturile lui Carmen.
Iar eu, mi-am trimis mâinile în expediție pe corpul ei.
Pfoai, ce excursii! Ce ținuturi noi am descoperit în noaptea aia! Zone tropicale umede, munți și dealuri pe unde nu mai călcase picior de bărbat.
Apoi podișul, unde fusese cândva o junglă amazoniană. Și pe care nici măcar Soarele nu-l văzuse până acum.
Nu mai știam nici cum mă cheamă, eram transpus tot în Manualul de Geografie al Ameliei.
I-am dezbrăcat bikini roz pe care îi văzuse toată Politehnica și am început să explorez cu grijă Marele Canion din Slobozia.
-Mai ușor cu mâna, Tăntălăule, ca îmi vine să gem, îmi șoptește la ureche.
-Bine, gemi!
-Nu pot, Aliona e trează. În pana mea!
Așa că mi-am chemat mâinile din expeditie și m-am mulțumit cu sărutări.
-Trebuie să îmi zici ceva trist, m-am încins prea rău și vreau să îmi treacă până adoarme, îmi zice.
-Mâine am predare la corporație. După ce facem dragoste, mă duc să termin câteva grafice.
-Nu așa de trist, Iubire, că îmi trece de tot.
Aliona aia era de comă! Trebuia să îi pun ceva în apă ca să adoarmă! Mă gândeam să bat pe la ușile căminului, să dau șpagă cuiva și să o mut acolo.
-Uşide becu’! Uşide becu’! urlă Aliona.
-Gata, doarme bestia? o întreb pe Amy.
-Nu încă, asta e în basarabeană. Îi intră lumina de la felinar
în ochi.”
aaa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *