Uneori cred ca tara asta a luat-o razna de tot.
Castelul Brancoveanu din Breaza, singura cladire istorica din localitate, este pe punctul de a fi demolat.
Proprietarul, SC Uzin Internațional, a cumparat terenurile din jur, inclusiv castelul. Un lant care are mai multe supermarket-uri in Romania este in negocieri cu proprietarul pentru a ridica acolo un magazin.
Oamenii din Breaza protesteaza, pentru ca acest castel sa fie salvat si bagat in Patrimoniul National.
Acum, sa ma ierte Dumnezeu, eu chiar nu inteleg de ce in 2017 este nevoie de un protest  pentru ca acest castel, sau orice alt monument istoric, sa fie incadrat la Patrimoniu National?  Poate oricine cumpara orice biserica de la 1600, sa o demoleze si sa faca acolo un bar? Poate oricine cumpara un castel si sa faca magazin? pana se misca functionarii, aia deja au pus casele de marcat.
Primaria vrea sa faca o oferta, dar castelul nu este evaluat. Cei de la Patrimoniu nu se grabesc deloc sa il declare monument. E treaba lor si interesul lor comun sa gaseasca o solutie, sa faca un demers comun. Chiar trebuie sa se organizeze pe facebook niste oameni si sa le spuna sa colaboreze?
Ce fel de stat e asta, daca trebuie sa faca unii niste petitii pe net ca sa nu se demoleze o cladire istorica?
Unde naiba traim?
„Noi încercăm de mai multă vreme să convingem autoritățile să introducă acest castel pe lista monumentelor de patrimoniu”, a declarat un participant la mitingul pentru salvarea castelului. „Incercam”, da? Adica, autoritatile lui peste trebuie sa fie convinse de oameni ca un monument istoric e… un monument istoric, nu un magazin!
Si ca  trebuie reabilitat, nu transformat in raion de mezeluri.
Prefectura asteapta sa vada daca proprietarul vrea sa-l demoleze, APOI VA LUA MASURI.  Iar Ministerul Culturii e fericit ca pisica e la altii.
Intre timp, cat pisica asta e aruncata intre functionari, castelul NU e in patrimoniu si poate fi oricand dinamitat. Tare, nu?
Si sa nu cumva sa credeti ca e singurul!
Ps: Dragi functionari, acum ati aflat? Cati ametiti trebuie sa mai scrie despre asta CA SA LUATI MASURI?

„Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta. Costa 39 de lei si se comanda online de pe site-ul www.bookzone.ro. TRANSPORT GRATUIT.

 
în ochi.”
aaa

E? Cine mai rade acum?

One thought on “Demolam Castelul Brancoveanu ca sa facem un supermarket.

  1. Bogdan says:

    Cand mi-a spus un amic cum a fost demolata o casa monument istoric in Bucuresti m-am ingrozit: cel care a demolat-o primise toate autorizatiile necesare fara nici o problema fiindca daduse spaga unde trebuie. Din pacate, se pare ca in Romania se poate comite orice ilegalitate daca cotizezi unde trebuie. Si cum il mai infiereaza pe Ceausescu ca a demolat Spitalul Brancovenesc! Ca si cum Brancoveanu este ucis din nou azi tocmai de poporul sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *