A APARUT AZI! Click pe poza:
Cu autograf­čĄč

Cartea 14 zile in izolare, Silviu Iliuta

 

Despre un roman mai putin cunoscut

Costica Acsinte avea un studio in Slobozia si timp de 60 de ani a facut fotografii. Desi a realizat cadre senzationale in timpul Primului Razboi Mondial, de Acsinte nu stia aproape nimeni. Erau doar poze, fotograful nu era important.

Pozele se faceau atunci cu ajutorul unei placi de sticla neexpusa bagata intr-o caseta de lemn, caseta se incarca in camera, subiectul statea nemiscat, se masura lumina, se seta timpul de expunere, se expunea placa, apoi era developata, iar negativul era retusat cu creioane de grafit. O operatiune complexa si scumpa, pe care nu erau in stare sa o faca foarte multi la vremea aceea.


In prima poza este vorba de un porc taiat de un macelar cunoscut, Badea, nume important, de trecut pe instantaneu. A doua este cu o trupa de „Jaz”, iar a treia pare dintr-un calendar sexy cu muncitori.­čÖé


Acsinte a fost redescoperit prin 2013 de Cezar Petrescu, un fotograf amator care a trecut pozele pe digital, apoi acestea au ajuns in revista Time, in 2015. Arhiva are peste 5000 de cadre.
„Mama si copilul” e preferata mea. Nici nu vreau sa ma gandesc cat au stat in pozitia aceea…

Prelucrari ale pozelor lui Acsinte facute de Jane au facut furori in Australia,

A APARUT! Click pe poza:
Cu autograf­čĄč

Cartea 14 zile in izolare, Silviu Iliuta

 

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *