“Cronicile

“-Simona, in Romania nu aveti terenuri pe iarba. Unde ai invatat sa joci?
-Nu avem si nu am avut niciodata. La Wimbledon am invatat, in 2007.”

Si aceasta s-a spus tot despre premierii de dupa ‘89, despre ministrii Sportului si toti ratatii care ne-au condus. De la orice partid ar fi fost.

Toti dancilii, toti primarii si primarasii posteaza pe Facebook mesaje de felicitare pentru Halep. Toti astia care nu au miscat un deget pentru sport. Unde ati fost, ma, cand Halep si ceilalti nu aveau un teren pe iarba sa se antreneze? Unde ati fost cand inotatoarea Diana Mocanu, o sportiva fenomenala cu doua medalii castigate la Sidney se antrena printr-o piscina plina de rugina din Braila?

La 22 ani, fenomenala (repet) Diana s-a retras, invocand oboseala psihica si fizica. Unde erati, ma, politicienilor care o felicitati pe Halep, cand am pierdut-o pe ea, cand am pierdut atatea generatii de sportivi care n-aveau o baza de antrenament civilizata.

“Nu avem niciun teren pe iarba”, asta ar trebui sa va ramana in cap pentru toata viata. Intelegi, Dancila? Apoi sa bagati capul in pamant si sa nu-l mai scoateti de acolo decat cand va vom chema noi.

Cititul desteapta:
Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

One thought on “Din tara cu ZERO terenuri de tenis pe iarba, o romanca invinge la Wimbledon.

  1. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 08 – 14 iulie 2019?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *