Doamna Dancila, suntem astia din diaspora. Ne intalniti aproape in fiecare tara din lumea asta.

Astia. Noi.

Unii am ales sa ne transformam din “fraierii aia din tara” in “astia din diaspora” pentru ca muream de foame. Da, venim din sate si orase in care banii pe care ii poti castiga intr-o luna, orice ai face, nu iti ajung sa mananci de doua ori pe zi. Am ales sa fim “astia din diaspora” din saracie. In orasele noastre, foarte putini oameni sunt bogati, foarte bogati si, ghiciti ce, cei mai multi sunt tinuti acasa de mamele lor, care sunt si mai bogate si care le dau cadou jeep-ane. Nu, domnu’ Oprisan?

Altii am ales sa devenim “astia din diaspora” pentru ca am incercat sa ne tratam bolile, dar nu am reusit. Ne vedea randul peste 4 luni de zile la un RMN, desi platim asigurarile la zi. Asa ca am devenit din “aia care stau la poarta spitalului, in timp ce elicopterul SMURD il ia de acasa pe parlamentarul PSD care se caca”… “astia din diaspora”.

Altii am plecat afara sa invatamant. Am devenit “astia din diaspora” din “aia din tara in care toata lumea are 15 facultati, in care Ministrul Justitiei isi cumpara pe net diploma la 54 de ani, de la Balti, iar Ministrul Finantelor primeste moca o diploma pentru niste cursuri pe la care n-a trecut”. Dar stiti ce? Mai bine o scoala de prin Vest decat 25 de diplome de facultate din Romania. Pentru ca si pe asta l-ati facut praf. Se aude, doamna Ecaterina?

Altii din “astia din diaspora” am preferat sa traim afara ca sa vedem oameni normali. Oameni zambind pe strada, relaxati, nu incruntati si tinuti in foame si depinzand de ajutoarele sociale. Ne-am saturat sa respiram acelasi aer cu un primar care da puturosilor toti banii pe care noi ii dam pe impozite. Din “prostii aia cinstiti care isi platesc contributiile ca sa tina acasa puturosi” ne-am transformat in “astia din diaspora”.

Unii muncim din greu, spalam batrani. Altii ingrijim copii, suntem soferi, functionari. Unii o ducem greu, altii castigam decent,  sunt si care castiga foarte bine si au afaceri. Muncim cat putem, fiecare dintre noi, si trimitem bani acasa. Daca mai vedeti in cate un sat un gard reparat, o casa, niste parinti sau batrani mai bine imbracati si care au ce manca, e pentru ca prostii “astia din diaspora” mai trimit un ban acasa, pentru ca ei sa nu moara de foame. Sunt batrani care mananca paine ca sa le ajunga banii de medicamente, dupa 40-50 de ani de munca. “Aia batrani de acasa” nu traiesc pentru ca ii ajutati voi. Voi ii nenorociti cu un sistem de sanatate falimentar, cu un card facut de Ghita, care nu merge niciodata, cu spitale promise si neconstruite. Apropo, ati promis niste spitale in programul ala de guvernare facut de Dragnea la betie! Inteleg ca ati cheltuit banii si nu s-a facut nimic. Raspundeti pentru asta? E o intrebare retorica, de la “astia din diaspora”.

Va faceti vile de 4 etaje, aveti insule, contracte banoase cu statul. Interlopii vostri au juma’ de judet pe persoana fizica, iar camarila de partid a furat pana acum de zece ori banii pe autostrazi. Am devenit “astia din diaspora” fiindca afara e ceva lumina, in timp ce in tara, aveti tot interesul sa ii tineti pe toti saraci, umili si in intuneric.

Acestea fiind zise, doamna Dancila, trebuie sa va spunem ceva: mai bine  prostii “astia din diaspora” decat “nesimtitii aia care ne-au tinut in intuneric.”

Recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *