Ultimul articol:

Pentru o televiziune fără mizerii.

Ajungi dimineaţa la muncă relaxat? Apoi secretara ta îţi dă cafeaua.
Eşti un domn respectat. Sau o doamnă.
Deschizi geamul, pe fereastră intră aer proaspăt, iar păsărelele ciripesc?
E atât de frumos la birou la tine! E minunat, ai putea să vopseşti tot în roz!
E atât de frumoasă viaţa ta de membru CNA!

Ştii, sunt un om simplu, şi am o mică rugăminte la tine.
E mică de tot, sper să nu te superi: deschide dracu’ televizoru’ ăla!

Nu de aia ai ajuns acolo, la CNA?
Să îi interzici naiba prezenţa în emisiuni unei dezechilibrate psihic?
A, nu ştiai că e dezechilibrată?
Păi, dacă deschideai televizorul aseară, ai fi văzut că şi-a dat chiloţii jos când a văzut că mama ei e pe patul de moarte.
Asta ar face un om normal?

Nu de aia ocupi fotoliul ăla?
Să amendezi mizeria?
Ştii că acum emisiunile de scandal licitează pe bani grei prezenţa Oanei Zăvoranu la ei în emisiune?
Vor să o aducă pentru a vorbi de mama ei moartă.
Ai de gând să faci ceva? Lasa naiba comoditatea!

Dragă funcţionar/membru/preşedinte/sau ce eşti, tu înţelegi situaţia?
Înţelegi unde s-a ajuns?
Când puteai să opreşti mizeria, ce ai făcut?
Nimic, ai deschis geamul şi ţi-ai băut liniştit cafeaua.
Păsărelele ciripeau.

În ţara asta, situată măcar geografic în Europa, o televiziune a transmis de la reanimare. De lângă patul unei femei pe moarte! Cum dracu’ e posibil?! Ce spital e ala?!?!
Care e următorul pas? O moarte în direct?
Gherle, Măruţă, Capatos şi Ionescu bătându-se pe exclusivitatea momentului în care persoană decedează?
Sinistru! Îngrozitor!
Dar acesta este viitorul apropiat, iti dai seama?
Când au transmis LIVE dintr-un spital, de lângă patul muribundei, tu ce ai făcut?
Te-ai uitat la televizor şi ai luat vreo măsură? Ai interzis că**tul ăla?
Nu, tu ai ajuns acasă la tine, ai deschis geamul şi ţi-ai băut liniştit paharul de vin. Poate că a mers şi o fripturică.
Apoi ai adormit ghiftuit.

Dragă membru CNA, acest caz nu e singurul. Îţi spun eu, pentru că tu nu te uiţi la televizor.
În fiecare zi se perindă pe ecran toate specimenele, toţi nebunii, toţi circarii plătiţi să se bată şi să se înjure la tv.
Poate că a venit momentul să îţi meriţi scaunul ăla, nu crezi?

Deschide televizorul!!!
În fond, nu faci nimic rău, nu te teme. De aia eşti plătit! Culmea!
Şi, de mâine, începe să iei măsuri: amendează, opreşte, desfiinţează.
E simplu! Ai scaunul, ai poziţia, ai şi legea.

Dacă nu opreşti tu această infecţie, atunci cine?
Capatos? N-o va face, acum caută bani prin vistieria Antenei ca să obţină exclusivitatea nebunei. Va face foileton. Pe langă el, „Dan Diaconescu direct si interzis” era mic copil.
Mădălin Ionescu? Mă faci să rad. O să profite luni de zile după această nenorocire, dacă nu-l opresti. O sa isi stoarca lacrimile de crocodil in fiecare seara.
Simona Gherle? Asta e un banc prost.
Ceilalţi? Cei care invită maimuţe, nebune, scandaluri, Guti, mexicani, viorellisani şi alte specimene?
Lor le creşte adrenalină şi se pupă pe bicepsi când îşi văd audienţele enorme.

Numai tu poţi să pui capăt nebuniei.
Du-te diseară acasă şi deschide televizorul.
Te rog frumos! Încearcă. N-o să doară.

Un om simplu.

Raspunsul unui membru CNA aici.

Ultima postare: Mai vine cineva în Canada?

DDDDDDDD

 

 1. catalina ion says:

  Offff, ce mizerie! Cine are mintea atat de dusa incat sa poata urmari de buna-voie asa ceva? De foarte mult timp am sters emisiunile de genul asta din programul meu. Pur si simplu toti ar trebui sa inchidem televizoarele la orele lor de difuzare. Nici macar nu mai sunt „de divertisment”… sunt doar niste abjectii! Am zis!

 2. sara says:

  Acum ceva timp in urma, sesizam CNA in legătură cu limbajul vulgar si total agramatic , comportament inadecvat si moralitate îndoielnică al unor concurenți dintr-un show matrimonial, difuzat ziua in amiaza mare pe postul cel mai infect după părerea mea, Antena 1. După lungi așteptări, mi s-a răspuns dintr-un limbaj de lemn, ca au analizat ceea ce le reclamam eu, dar nu pot sa ia nici o măsură, deoarece moderatoarea emisiunii le atrăgea atenția când săreau calul… Poftim rezolvare!!!! La câteva zile o aud pe o duduita din aceeași instituție cum se plângea ca lumea nu face reclamații, de-aia ei nu pot face nimic. Ceee???? Femeia asta împarte salariul cu mine, sa ii dau eu cetățean, mura in gura ceea ce ar trebui sa facă ea si nesimțiții aia plătiți de noi? Si daca fac reclamație, va doare drept in dos de ceea ce nu mai dorește romanul sa vadă si sa audă. Deja eu personal am început sa deschid televizorul doar când sunt știri , dar si pe astea le urmăresc doar, doar aud si altceva decât crime, violuri, hoții, găinării…. La vreun film ce-mi trezește interesul si bineînțeles, miercurea la Cronicuta.

  • Lecter Hannibal TV says:

   Responsabilitatea majora ( desi ar trebui spus „iresponsabilitatea majora”) o au realizatorii emisiunilor de scandal si jurnalistii care vaneaza astfel de subiecte cu tot felul de creaturi dubioase care se dau in spectacol, transformandu-le in „stiri de importanta nationala”. Cum exista si o categorie insemnata de spectatori/cititori ai unor astfel de subiecte, cei care le mediatizeaza se justifica prin audienta realizata :”poporul asta vrea sa vada, noi asta le oferim” E un cerc vicios. Realizatorii emisiunilor de scandal si jurnalistii presei de scandal mai invoca si libertatea presei, libertatea de exprimare, inclusiv in promovarea unor gunoaie. Cu o ipocrizie gretoasa, niciunul nu vrea insa sa fie identificat cu mizeria promovata, incercand sa afiseze o atitudine de superioritate , fie prin caterinca pe seama protagonistilor promovati, fie prin initierea unor dezbateri critice(cica intelectuale)pe seama rahatului mediatizat.
   Mi s-a intamplat sa urmaresc astfel de emisiuni, din curiozitate, pt. a intelege de ce fac audienta si ce scop au ele. Indobitocire si oglinda pt. dobitocii deja existenti.
   In ce le priveste pe „vedetutele” mediatizate, astea parca ar fi la concurs de cretinisme , care declanseaza cel mai mare taraboi, demn de un ospiciu, pt. ca „telenovela” sa fie difuzata o perioada cat mai lunga si sa apara, eventual, personaje noi in disputa, la fel de demente. De ce se complac in rolurile de „maimute de aratat”? Pentru ca fie au un IQ mult sub medie, fie au probleme psihice netratate, fiind astfel usor de convins sa se dea in spectacol pt. ceva banuti de castigat daca aduna multi gura-casca la reality show-l oferit.Probabil ca unii/unele presteaza si pe gratis , doar ca sa se bucure de „notorietate”, de statul VIP TV.
   Nu cred ca CNA-ul sa interzica vreodata astfel de emisiuni, din ce in ce mai imbecile,in care se oglindeste o mare parte din publicul spectator care le aduce rating respectivelor emisiuni. Probabil doar aparitia unui contracurent pozitiv, cu emisiuni de divertisment inteligente si cu invitati inteligenti, fara maimutareala (imitarea)”vedetutelor” din emisiunile „concurente”, de scandal, ar obliga celelalte televizuni sa ridice stacheta in ceea ce promoveaza si mediatizeaza.
   De multi ani, in subonstientul colectiv romanesc au fost deversate prea multe gunoaie si dejectii, televiziunile si presa fiind sursele de infestare.Uneori, vazand si efectele in public, chiar ma intreb daca treaba asta nu face parte, cumva, dintr-un „program de imbecilizare” in masa,pe termen lung, in mod pervers implementat.Stiut fiind faptul ca oamenii, in majoritatea lor, sunt sugestionabili la ceea ce vad si aud. Fie ca se distreaza, fie ca-i irita subiectele de scandal si protagonistii lor, astea inseamna reactii emotionale fata de mizerii. Multi sunt si cei care imita, in mod constient sau nu, „modelele” mediatizate, viralizand astfel anumite tipare comportamentale, inclusiv limbajul „modelelor”, ca forma a „libertatii de exprimare”.

   • Ada says:

    Bine punctat!
    Reiese, clară ca lumina zilei, ”deșteptăciunea” marii majorități a poporului român(sau,mă rog,ce-a mai rămas din el…) Că,de altfel,ce om cu scaun la cap și-ar mai putea permite să-și irosească timpul din viață,cu o nenorocită de cutie impersonală și rece numită televizor, și cu deșeul ce iese din interiorul acesteia?!??
    Să fim serioși!

 3. razvan says:

  Un lucru e clar. Atata timp cât modelele de la tv vor fi prostie, curva sărează, șpăgi, oameni fără cultura…exact asta vom vedea și noi în socium. Totusi am o rugăminte la voi, va rog închideți televizoarele de tot sau dați paprika ca în rest absolut toate încarcă programe mentale negative sau cel puțin de calitate îndoielnică şi deveniți voi modele demne de urmat pentru cei din jur, cu tupeu, exact așa cum se promovează și prostia, ca altfel,mai băieți și fete, sa nu va aud plângând ca suntem preșul de la intrare al europei.

 4. Radu Herjeu says:

  Draga Silviu, iaca, iti raspund eu, desi sunt ultimul venit la CNA.
  Din pacate pentru asteptarile tale si dorintele mele, CNA nu poate interzice si desfiinta mai nimic. Nu-i permite legea. Mai mult, nu-i permite „libertatea de expresimare”, aceasta sintagma atat de draga lucratorilor din presa.
  Nu poti amenda sau interzice un lucru de la televizor pentru ca nu-ti place tie sau iti raneste sensibilitatea. Sau chiar incalca norme de bun simt si valori general impartasite. Trebuie sa ai in legea care-ti permite functionarea acele articole la care sa incadrezi presupusele abateri. Si-ti spun ca, dupa doar doua luni de activitate, sunt extrem de uimit de faptul ca autorii respectivei legi n-au putut privi in viitor, ca sa vada cam cum ar putea arata televiziunile anului 2015. Astfel, n-au putut prevedea existenta unor personaje precum cele descrise de tine, nici in calitate de invitati si nici, mai ales, in calitate de realizatori.

  Din pacate pentru societatea romaneasca, nu CNA-ul poate opri imunditia de pe ecranele televizoarelor, ci telespectatorii. Asa cum nu politia poate eradica scuipatul pe strada, ci scoala si cei 7 ani de-acasa.

  Din partea mea, ca „luptator” de cealalta parte a baricadei timp de 22 de ani, poti sa ma crezi ca imi iau rolul foarte in serios. Si ca (fost) om de televiziune, sunt mult mai deranjat de halul in care a ajuns media decat multi dintre spectatori. Si, atat timp cat legea imi va permite, voi cere si voi vota sanctionarea oricaror derapaje, indiferent ale cui si unde sunt.

  • Silviu Iliuta says:

   Draga Radu, in primul rand iti multumesc pentru raspuns. Pentru mine, faptul ca nu asculti pasarelele si nu inchizi televizorul cand ajungi la birou inseamna ca mai e o speranta. Apoi, ma bucur ca nu mi-am pierdut jumatate de ora si ca demersul a ajuns unde trebuie.
   Bun. Apoi, as avea cateva intrebari:
   1.Nu aveti parghiile si o lege buna pentru a face ce va doriti.Daca legea actuala nu ii permite CNA sa opreasca imunditia de pe tv, adica sa interzica si sa opreasca mizeriile, CNA a facut vreun demers pentru a schimba legea? Doar sunteti numiti de Parlament, nu? De senatori si deputati care au puterea sa faca asta. Nu le puteti da un telefon celor care v-au numit? „Alo, vrem sa schimbam legea, e de doi lei. Avem la televizor numai mizerii, iar noi nu putem face nimic.” Ma gandesc ca ar ajuta.
   (Pacat ca aceia care au facut legea nu au prevazut aparitia unor astfel de personaje. Exista de multi ani in toata lumea, era suficient sa butoneze niste posturi straine-vezi Springer, exista de prin ’91)
   2.Daca CNA nu poate face nimic…de ce mai exista? Doar pentru a da licente? Pentru ca, cel mai grav mi se pare punctul 3…
   3.CNA are rolul de a proteja minorii. La Maruta si Acces Direct, emisiuni programate ziua, fara atentionari corespunzatoare, se injura, se dezbraca, se blesteama,se….(nu cred ca trebuie sa iti spun ce se intampla pe acolo).
   4. Otv a fost inchis acum niste ani. Mai intai a fost amendat in mod repetat, apoi nu a mai putut duce datoriile si a fost inchisa. Sunt sigur ca CNA nu va desfiinta Antena 1, dar daca amendeaza in mod repetat, cu sume mari, o emisiune, apoi o obliga sa isi intrerupa emisia cate 10 minute…nu avem aceeasi situatie?
   Voi transmite integral mesajul tau si pe pagina de facebook Cronica Carcotasilor, sunt multi oameni care comenteaza.
   Ps:Politistul are legea care ii permite sa amendeze scuipatul pe strada, mancatul de seminte in public. Legea exista, dar nu am auzit de vreum politist sa faca asta. Proasta crestere are libertate totala, reprezentantul legii nu isi face treaba. Asa cum televiziunile fac ce vor, iar CNA…

   • Radu Herjeu says:

    O sa incep cu finalul. Da, politistul poate da amenda, dar oamenii vor continua sa scuipe sau sa arunce chistoace pe strada, daca nu sunt educati de mici sa n-o faca. Si nici nu poti pune un politist din metru in metru. Asa cum nici CNA-ul (sunt, totusi, 11 oameni) nu poate urmari toate emisiunile tuturor posturilor de radio si televiziune din tara (si sunt extrem de multe).

    Fara CNA, lucrurile de care te plangi tu ar fi omniprezente. E ca si cand te-ai intreba, vazand un cos de gunoi plin, de ce exista serviciu de salubritate. Fara el, ar fi munti de gunoaie.

    Din cate stiu de la colegii mei, demersuri pentru schimbarea legii au fost. Dar parlamentarilor le ajung mult mai usor la suflet cantecele de sirena ale televiziunilor decat nemultumirile unei minoritati a telespectatorilor. Pentru ca asta e realitatea pe care o arata audientele.

    Asta cu protejat minorii sufera de aceeasi boala ca toate reglementarile din Romania: e tributara subiectivismului. Cine stabileste daca si cum este afectat un minor de vederea a ceva la televizor? Daca ii asculti pe reprezentantii posturilor, mai niciodata nu se-ntampla asta. Chiar daca nu sunt de acord cu ei, trebuie sa marturisesc ca eu ii consider pe parinti principalii vinovati. Ei ar trebui sa controleze ce pot vedea copiii lor minori la tv. Si iar ajungem la educatie.

    Din pacate, in Romania e foarte greu sa faci reglementari clare si unanim acceptate. Vrei sa stii ce mi-a raspuns reprezentantul de la Prima cand l-am intrebat cum a fost posibil sa depaseasca spatiul de publicitate cu 14 (!!!!!) ore in 3 luni?

    Stii cat dureaza discutiile pentru a cadea de acord daca o afirmatie dintr-o emisiune a fost injurioasa sau nu? Stii ca a spune „impuscati-ma, ca asa faceti voi (musulmanii)” nu poate fi incadrat nicaieri ca abatere? Stii ca e posibil sa afirmi orice despre oricine, atat timp cat ai grija sa mentionezi ca ai aflat din surse neconfirmate inca?

    Discutia e foarte lunga. O putem relua peste un timp, atunci cand activitatea mea in CNA imi va fi oferit baza pentru a incerca chiar si schimbarea legislatiei in domeniu.

    • Silviu Iliuta says:

     Da, discutia e lunga. Nu as vrea sa o lungim, dar imi doresc foarte mult sa se schimbe lucrurile.
     (Nu am auzit sa existe vreun scupiator de seminte amendat de vreun politist. Nu e vorba ca as vrea politisti din metru in metru. La naiba, as vrea sa existe macar unul.
     Educatia se face de acasa. Respectarea legilor se face cu teama de lege. Care nu exista. Teama de a fi amendat daca scuipi e ZERO. Putem sta zece zile la Universitate si sa scuipam trecatori, nu se intampla nimic.
     Parcagiii te jefuiesc sub ochii politistului si nu se intampla nimic! Politistul are legea, doar ca nu o aplica.)
     Revenind:
     CNA primeste sesizari. Mai mult, nici macar nu trebuie sa urmareasca toate posturile. E vorba de cateva emisiuni, foarte populare, care incalca in mod repetat bunul simt. Cam una pentru fiecare membru CNA.
     Inteleg ca CNA este ca Salubritatea, inlatura muntii de gunoaie si au ramas doar cateva necuratate.
     Ei bine, alea cateva ocupa o buna parte din piata de televiziune. Audienta si incasari enorme. Sunt nocive, poate vedea asta orice om cun bun-simt. Asadar, am inlaturat munti de gunoaie, dar in fata CASEI Poporului este ditamai Everestul!
     Sunt sigur ca toate televiziunile depasesc grav spatiile de publicitate. Incearca sa supravietuiasca intr-o piata in care publicitatea este ieftina, iar multi sponsori nu mai vor sa isi asocieze brandurile cu mizeriile de pe ecran.La Pro apar mereu plasari de produse fara a avea semnul de publicitate pe ecran. Iar pentru asta exista lege, doar ca nu se aplica.
     PS:Inteleg ca incercati sa faceti lucruri, iar televiziunile si Parlamentul va impiedica.
     Nu crezi ca va trebuie o comunicare mai buna?
     Opinia publica trebuie sa inteleaga asta, trebuie sa inteleaga ca nu va complaceti in situatia de acum. Pentru ca azi, 18 aprilie 2015, peste 80 la suta dintre oameni( este o apreciere personala, nimic stiintific) cred ca nu faceti nimic si ascultati pasarelele la birou. E trist, dar asta crede lumea. Ralu Filip avea o comunicare mult mai buna cu presa, iesea la televizor si isi spunea parerea.
     Lucrati la asta?
     O sa iau raspunsul tau ca un prim pas, dar este nevoie de mai mult. De mult mai mult.
     Apoi, daca CNA-ul chiar vrea sa schimbe lucruri si opinia publica va fi de partea voastra, lucrurile se vor schimba.
     Pe senatori ii doare undeva de mizeriile de la televizor, dar cand e vorba un puternic curent de opinie sigur vor tine seama de el.
     Ii apuca tremuratul la gandul ca nu vor fi realesi.

 5. Valive says:

  Se judeca, se judeca aspru un comportament. Haideti sa facem o petitie pentru inchiderea ei la ospiciu. Ma ofer sa strang semnaturi si declaratii pentru ca salvarea sa o ia fara acordul ei. Nu ma intereseaza ca se incalca dreptul persoanei de fata si nici dreptul la libera exprimare, ma intereseaza capacitatea mea de functionare dupa ce ai mei se uita la asemenea bube puroiate ale existentei noastre in tara asta.

 6. Catalin says:

  Mai oameni buni….. cea mai usoara metoda este sa-i ignori….. mai sunt posturi TV in grila de canale!!!!! daca nu mai au audienta….. papa…. insa CNA amendeaza un post ca spune unul in emisiune „nu respect biserica” , industria care conduce din umbra aceasta tara….. curvele au fost pretutindeni insa se pare ca in curand urmeaza un alt razboi „Sfant”….. nu le mai ajnge!!!!!!

 7. Maria Ionescu says:

  Domnul care lucreaza la CNA a raspuns foarte bine. Trebuie sa existe posibilitate juridica mai inainte de toate. Fara ea, orice discutie este degeaba. Inainte de alcatuirea unui articol, cu tendinta jignitoare, ar trebui depusa o munca de documentare. Dar de jurnalisti online si bloggeri e plina lumea. Daca la asta se poporul, ei ce ati vrea sa difuzeze? Si sa nu aud raspunsul ca nu exista alternativa, pentru ca exista. Nu te obliga nime ni sa te uiti la Capatos, in loc de un film sau un documentar.

 8. Pingback: Mai vine cineva în Canada? - Cronica Carcotasilor

 9. NECRO says:

  Lehaiti din gura si in zadar , va bateti cu pumnii in piept si va scandalizati , dar toate astea doar pe internet ! in realitate , fizic, in strada nu iesiti, preferati chiolhanuri la iarba verde cu mici, bere si manele ! Iesiti dracului in strada ! si nu va zgaiti la stiri cand 10 curajosi o fac ! iesiti naibii si faceti ca acele proteste sa aiba sute de mii de oameni , nu 10 prosti doar ! si la votare , scoateti-va hoiturile din case sau lasati dracului gratarele si vacantele in acea perioada si mergeti si puneti stampila pe cine merita ! Aveti puterea sa-i decimati pe nemernicii din parlament care nu-si fac treaba, dar voi va cacati pe voi doar pe internet, ! la vot merg doar boschetarii care voteaza pe mici si sarmale ! traiti prost, de ce? pentru ca nu mai sunteti Romanii de alta data ! ci niste mari prostalai care doar pe internet mai au curaj !!!

  • Lecter Hannibal TV says:

   Bine ca esti tu unicul superior din tara asta, de rasa ariana pura, votacul cosmic aparut din cer si care stie pe cine merita sa puna cetateanul stampila . Nu ne spui si noua, comentatorilor de aici, cu cine ai votat sau ce partid, primar sau prezident trebuie votat la urmatoarele alegeri ? Hai, concentreaza-te si informeaza-ne ce gandeste Dumnezeu sau Universul ca trebuie sa votam ca sa nu intre in Iad Romania, cu politicienii si CNA-ul ei cu tot…
   Pff…Dupa referendumul din 2012 am jurat ca nu mai merg la vot. Din punct de vedere constitutional, personal consider ca am inclusiv dreptul de a nu-mi exercita dreptul de a vota, dreptul nefiind o obligatie . Sa nu sari cu gura; ex-prezidentul si armata lui de sustinatori, in virtutea „libertatii lor de expresimare” au trambitat in 2012 ca este mai bine sa mergi la plaja sau sa faci gratare la iarba „verde” (de parca iarba ar putea fi si roz sau mov) decat sa mergi la votare, ca sa stai la coada ca fraierul, pt. ca nu mai vrei moaste „sfinte” de pupat. 🙂

 10. Pingback: Smiley, dacă ai cumpărat o piesă, se cheamă că ai compus-o? - Cronica Carcotasilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *