Home / (Pro)stirea zilei / Dupa 10 la Evaluare: “Tot timpul mi-am dorit sa ajung la mare. O sa ajung intr-o zi…”

Dupa 10 la Evaluare: “Tot timpul mi-am dorit sa ajung la mare. O sa ajung intr-o zi…”

Oferta carti:

Oferta carti:
“Cronicile

Ctistina Postelnicu, din Orlea, judetul Olt, dupa 10 la evaluare:

“Este o surpriză. Adică mă aşteptam să fi făcut, dar nu-mi imaginam că va fi 10 fix. În unele momente a fost greu, când trebuia să învăţ foarte mult, dar tot timpul mi-am dorit să iau numai 10, pentru că îmi doream tot timpul mai mult de la mine. Prima dată am sunat-o pe mami, era în pauza de prânz. (…) L-am sunat şi pe tata, n-a putut să răspundă, dar după m-a sunat, i-am spus şi a fost foarte fericit. Mi-au spus că mă sprijină în orice decizie pe care o voi lua, nu-mi impun ceva“, a mai spus Cristina, care şi-ar dori foarte mult să vadă marea, însă este conştientă că părinţilor le-ar fi foarte greu şi îi înţelege. „Ştiu că se bucură foarte mult pentru mine şi probabil şi-ar dori să-mi ofere surprize şi de toate, dar eu îi înţeleg că nu pot.  Nu îmi doresc nimic în mod special, îmi doresc să fie fericiţi, prin reuşitele mele să le îndeplinesc şi lor visurile de părinţi. (…) Tot timpul  mi-am dori să merg la mare, dar dacă nu s-a putut… O să merg într-o bună zi“, a mai spus adolescenta pentru Digi 24.

Cristina imi aduce aminte de un pustan pe care l-am cunoscut in copilarie, Marius. Mama sa era femeie de serviciu la bloc, iar tatal ii parasise cand era el mic. La un moment dat, prin clasa a opta, inainte de treapta, profesoara de Matematica l-a intrebat cu cine face meditatii de e atat de bun. El a raspuns ca nu face, dar nu a fost crezut.

Profa de Mate, invidioasa  ca elevul avea 10 pe linie fara sa faca meditatii cu ea, a mers intr-o zi la el acasa. Era prin ‘89. A intrebat-o pe mama lui daca Marius face meditatii, iar ea i-a spus ca da. La scoala, a doua zi, profesoara, um amestec nefericit intre un calau medieval si Helga, sefa camerei de tortura a lui Hitler, a strigat in fata clasei:

-Marius este bun pentru ca face meditatii! Este un mincinos! a urlat.  Ia ridica-te in picioare si spune-ne cu cine faci ore!

Mariueica, un plapand cu urechi clapauge, s-a ridicat si a zis: 

-Nu va pot spune, am promis.

Iar alt elev, al doilea din clasa a completat:

-Cu mine. Cu mine face.

Al doilea din clasa era febletea ei. Tatal, mare smecher in PCR, elevul bun, profesoara il medita in particular. Cotoroanta, o tin minte si azi, s-a intosit la moaca, si-a dat jos ochelarii si a spus cu un sfert de glas:

-Dar tu… tu faci cu mine!

-Si cu Marius. Ce nu inteleg de la dvs., imi explica el.

Marius este azi in Canada, de 20 de ani. Te salut, prietene!

 

Cititul desteapta:


Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Check Also

“Mă numesc Maria Teodora Dumitru, am 19 ani și mi s-a spus că nu pot!”

Va tog sa cititi scrisoarea Teodorei. Eu am ramas fara cuvinte. Este cea mai buna …

Lasă un răspuns