A mers cu Loganul, de i-a facut pana si pe cei mai sceptici dintre noi sa se intrebe de ce isi cumpara masini straine scumpe.

A mangaiat un caine, facand 100 de asociatii de iubitori de animale sa distribuie la greu fotografia, iar pe noi sa il simtim ca pe un om sincer si cald, ca pe un apropiat.

A reusit sa ii dea carti Vioricai Dancila, ceea ce sa fim seriosi, e o minune, avand in vedere ca ea n-a mai atins o carte din 1981.

A mers la Iasi si le-a vorbit romanilor despre Eminescu: „Tinerii înfloresc când se simt iubiți. Toți înflorim când ne simțim iubiți pentru că iubirea prinde rădăcini și ne cheamă să ne înfigem aceste rădăcini în viața celorlalți. Așa cum ne spun acele frumoase cuvinte ale poetului vostru național care dorea dulcii sale Românii <fiii săi trăiască numai în frăție, ca a nopții stele>. Eminescu a fost un mare poet, dar a dat dovadă şi de o mare maturitate, şi pentru aceasta a dorit ca fraţii săi să se simtă într-adevăr fraţi în România.” Ne-a mangaiat orgoliul, ne-a facut sa ne mandrim cu faptul ca Eminescu este al nostru, chiar daca am taiat teii seculari din Iasi.

A stat cu zeci de mii de oameni intr-un camp cu noroi si nu a facut nazuri ca masina l-a zgaltait cand a trecut dealul pe un drum pe care abia apucasera sa puna niste piatra cu o seara inainte.

S-a aratat empatic si sensibil la drama romanilor care sunt nevoiti sa lucreze in strainatate (Un tânăr student a vorbit în fața Papei Francisc la Iași, spunând că vrea să se realizeze în România și să nu-și caute împlinirea în străinătate. „La facultate şi la locul de muncă fac efortul să nu îmi fie ruşine şi nici teamă să îmi mărturisesc credinţa”, a spus Eduard, student și angajat în IT-Digi 24).

A dezvăluit că rugăciunea către Fecioara Maria, învățată de la bunica sa, este rugăciunea sa de suflet, iar toti cei care l-am ascultat am fugit cu gandul la bunicii nostri.

Papa Francisc a facut tot ce trebuia sa faca pentru a fi iubit de romani. A fost unul de-ai nostri.

La cat de imprevizibil este (chinuitor-pentru cei ce il pazesc), nu m-as fi mirat deloc daca l-as fi vazut la un birt, la un pahar de vorba cu  baietii, sau printr-un santier din oras, impartind un parizer si niste paine cu un grup de muncitori romani. Simplitatea lui nu are cum sa nu te cucereasca, iar asta e mare lucru intr-o tara in care multi romani credeau acum 20-30 de ani ca a fi catolic, iezuit sau de alta religie e echivalent cu a fi dusman. Acum ceva vreme, la bunicii mei la tara, era o vorba pe care nu mi-o pot scoate din cap:

-Aia nu-s credinciosi, sunt catolici sau alt fel de sectanti.

Bariera asta a cazut azi, iar pana si cei mai habotnici dintre romani si-au dat seama ca avem o credinta comuna, ca nu ne despart idei, ci doar hotarari de moment ale oamenilor.

Sincer, e dat naibii Papa asta!

FOLLOW SI LIKE PE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Fragment: „Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *