Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Eu zic ca-i bine ca sustii jurnalismul independent! Ca el exista in Romania, dada. Si apare asa, in niste vilute sau birouri unde zece jurnalisti independenti lucreaza de dimineata pana seara, fara salarii, ba mai aduc si bani de acasa. Ei traiesc cu aer si apa, iar chiria, telefoanele si deplasarile se platesc singurele. Cel putin 10000 de euro pe luna iti trebuie in primul an de jurnalism independent, pana vin donatiile. Iar banii astia nu ii scoti din click-uri. Cine nu intelege asta e naiv.

Uite, amaratii astia de la Rise nu au nici dupa ce bea apa si se incapataneaza sa lupte la baioneta cu toti. 

Atata lupta, sa te bati tu cu ala de Fan Courier pentru valuza care to-a fost lasata la usa! 

Atat de greu e sa gasesti plicul cu contractele lui Barna pe biroul tau, apoi sa le faci poze si sa le publici! Voi aveti idee cat efor presupun astea?! 

Atatea investigatii spectaculoase fac, saracii, si abia au banuti de niste bilete de avion in Brazilia. Noroc cu colonelul ala care le mai lasa cate o valiza pe la usa, cred ca li s-a facut mila de ei. Sau cu ofiterul ala care le mai scapa si lor cate o inregistrare din interiorul USR, cate un pliculet cu  niste facturi ale lui Barna, ca altfe mureau jurnalistii independenti de foame, saracii! Cat despre Barna, el n-a inteles saracul ce i se intampla si cum se face politica in tara asta. Uite ce scria acum un an:

Ba, donati-va si ultimul leut pentru Rise Project, e important sa o faceti de doua ori pe luna, altfel ramanem dracu fata independenti in tara asta! Da?

Ps exercitiu de imaginatie. 1. “Mue Dragnea! 2. Mue USR. Se cere sa sa afle: cine e stapanul independentilor? Nu e chiar greu.

Silviu Iliuta

CITITUL DESTEAPTA! Carti la oferta lunii aprilie. Click pe poza:

Cronicile unui barbat de Silviu Iliuta

 

INCA MA MAI GASITI AICI: Silviu Iliutacronicipebune
Ia carti, sunt bune la facut cornete! SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Poza: Facebook


FRAGMENT:

„Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.

CARTI, DE AICI.

 

 

 

 

Acum poti FACE COMANDA PENTRU NOUA CARTE, „AM GASIT UN TITLU”, pe www.bookzone.ro. Transport gratis, daca iei si „Toate titlurile bune au fost date”
Daca ai chef sa citesti, comanda pachetul aici sau telefonic: 031-433.51.65
P.S Se livrează și internațional.

Tot de pe www.bookzone.ro. se comanda si prima carte, Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta

De Silviu Iliutacronicipebune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *