„Domnilor politiceni, sunt Marin din Craiova si vreau să vă multumesc din inimă!
Am fost internat săptămana trecută la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Nr. 1 – Craiova.
Exceptionale conditii, domnilor! Ar merita să organizati aici excursii horror pentru străini.
12006223_891168384311467_6329533688189062571_n
Cei douăzeci si ceva de ministri care au trecut pe la Sănătate si-au făcut treaba excelent!
Eu am avut apendicită, incă n-am iesit din spital. Sunt de 3 zile aici, dar deja am 10 boli in plus…
Maxim 10! Ceea ce e ok, zic eu, că am auzit de la domnii de la Antena 3 că in Europa e mult mai nasol! Au dreptate cand zic ca la noi in spitale e perfect!
Acum, serios, indigestia aia micută o să-mi treacă.
54a5dc0d682ccf33f0fee512
Micutul ăsta era prietenul meu. Il luam seara in pat langă mine si ii recitam „Gandăcelul”, de Elena Farago.
Dar, aseară a murit.
L-am trimis să se culce, a intrat intr-o spărtură din tavan si pur si simplu l-am văzut cum cade si moare.
54a5dc05682ccf33f0fee50f
Cred că nu ii prieste igrasia…Nici mie nu mi-a picat bine, se pare că am făcut o infectie usoară. Mi-a spus doctorul că după 3 luni de tratament in Turcia imi trece. Un fleac.

Despre gandăcel…Asta e, o să-mi aleg alt prieten. Imi iau un soricel, că sunt cateva sute. Astia trăiesc mai mult.
Doar că trebuie să am grijă ca nu cumva să ia vreo gură din mancarea bolnavilor! Că moare si el.
12022528_891168567644782_3945445185806094461_o
Sunt mandru că sunt roman si că spitalul cel mai important din Craiova are conditii atat de bune! Eu am fost miner 20 de ani la Lupeni. Nici de acolo nu am iesit cu atatea boli ca de aici!
54a5dc19682ccf33f0fee516
Să revin: domnilor politicieni, vă multumesc si in semn de mare recunostita, vă invit să veniti la noi in oras să vă tratati! De orice. Vă tin pe toti intr-un salon, vă inchid aici si nu vă mai dau drumul o lună de zile!
Din dragoste…
O ultima rugaminte am: puteti sa ma internati data viitoare la Penitenciar? Uitati cum arata camera matrimoniala de la Gherla.”

Marin.

©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.ro

Sursa poze: jiti.ro

PS: Lăsand gluma la o parte, in mizeria aia de spital sunt internati oameni. Care intră cu o boală si ies cu alte 50.
Un tanar cu suflet, sătul de nesimtirea autoritătilor, s-a hotarat să incerce să strangă suma necesară renovării spitalului prin donatii.
Eu zic că merită să il ajutăm. Aceasta este pagina pentru donatii.

12343218_774199396059266_542450959_o

11958260_891168744311431_3420629250514036665_o
12019897_891168430978129_4099463481453598852_n
AI CARTE, AI PARTE! „Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta. Costa 39 de lei si se comanda online de pe site-ul www.bookzone.ro.

Fragment din carte: Patul fecioarei era cel de sus, deasupra Alionei, o basarabeancă zdravănă de 0.12 tone.
-Crezi că au adormit? o întreb.
-Carmen, da. Dar Aliona nu, că încă nu a început să vorbească în rusește.
Am început să ne sărutăm în liniște printre sforăiturile lui Carmen.
Iar eu, mi-am trimis mâinile în expediție pe corpul ei.
Pfoai, ce excursii! Ce ținuturi noi am descoperit în noaptea aia! Zone tropicale umede, munți și dealuri pe unde nu mai călcase picior de bărbat.
Apoi podișul, unde fusese cândva o junglă amazoniană. Și pe care nici măcar Soarele nu-l văzuse până acum.
Nu mai știam nici cum mă cheamă, eram transpus tot în Manualul de Geografie al Ameliei.
I-am dezbrăcat bikini roz pe care îi văzuse toată Politehnica și am început să explorez cu grijă Marele Canion din Slobozia.
-Mai ușor cu mâna, Tăntălăule, ca îmi vine să gem, îmi șoptește la ureche.
-Bine, gemi!
-Nu pot, Aliona e trează. În pana mea!
Așa că mi-am chemat mâinile din expeditie și m-am mulțumit cu sărutări.
-Trebuie să îmi zici ceva trist, m-am încins prea rău și vreau să îmi treacă până adoarme, îmi zice.
-Mâine am predare la corporație. După ce facem dragoste, mă duc să termin câteva grafice.
-Nu așa de trist, Iubire, că îmi trece de tot.
Aliona aia era de comă! Trebuia să îi pun ceva în apă ca să adoarmă! Mă gândeam să bat pe la ușile căminului, să dau șpagă cuiva și să o mut acolo.
-Uşide becu’! Uşide becu’! urlă Aliona.
-Gata, doarme bestia? o întreb pe Amy.
-Nu încă, asta e în basarabeană. Îi intră lumina de la felinar
în ochi.”

14694827_1839359349641889_73703758_n

16 thoughts on “Idee excelenta! La anu’, de Halloween, turistii straini vor face excursii la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova.

 1. Ruxandra Manu says:

  Nu pot sa cred ca exista asa ceva.Sunt trista.Dar pun o intrebare de ce nu i-ati impuscat pe guvernantii vostri pana acum?

 2. Paula says:

  Mi -as dori ca si alesii nostri sa se trateze in aceste spitale cA toți oamenii de rand din tara asta ;anul trecut dl POnta a mers in Turcia si s-a operat ; copilul meu s a operat in tara pentru aceeasi chestie si a plecat din spital cu o mare infecție ; Rusine voua conducătorii țării !!! Mergeți in spitale sa vedeti condițiile ,pentru ce plătim toata viața asigurări sociAle !!!

 3. Ramo says:

  ADEVĂRAT.. Nu se aduna unii să intre cu BULDOZERE în ei!? Acolo se duc banii pentru CAS.. La pușcării! Rosiile și tot sunt nemulțumiți..

 4. Ramo says:

  ADEVĂRAT.. Nu se aduna unii să intre cu BULDOZERE în ei!? Acolo se duc banii pentru CAS.. La pușcării! și tot sunt nemulțumiți..

 5. Mircea says:

  nu doneaza nimeni? romanii sunt buni doar la vorbe! dau vina pe altii si cam atat. d-aia politicienii isi permit orice in tara asta, din cauza celor ce nu reactioneaza!

 6. Denisa says:

  Din cei ce ati dat like sau share, cati oare ati donat? e vai de spitalul acesta! si vai de tara noastra ca nu se face nimic in ea

  • kriss says:

   De ce sa donam? Ce sa mai donam? Tot ce luam se intoarce intr-o forma sau alta la stat. Ne indopam cu mancaruri de plastic ca sa ne putem permite o bluza sau un chilot si un sapun din cand in cand. Santem sclavi deja, tot ce avem este internetul…informatia si iluzia, manipularea. Pentru sanatate, platim destul si nu primim in schimb mare atentie. Sa se verifice modul in care se cheltuiesc banii, nu trebuie sa-i obisnuim(prin donatii) cu acoperirea gaurilor create cu furturile lor. Pedepse drastice pentru hoti si imediat or sa apara banii pt spitale.

 7. Walker says:

  Scuze Mircea!..scuze Denisa!!! Nu donez NICI UN CENT!!! Stiti de ce?!? Pentru ca avem un stat cu structurile lui…un sistem de sanatate,la care am contribuit cu totii o viată intreagă!!! De ce TOT NOI,amărâtii,trebuie să donăm?! De ce NOI trebuie să rezolvăm problemele statului si ale sistemului,in conditiile in care AVEM OAMENI PLĂTITI REGESTE exact pentru asemenea lucruri?!? Vouă vă donează cineva,ceva?!? Vă face altcineva treaba pt.care sunteti platiti?!? Eu,in sistemul de sănătate italian,dacă nu imi fac treaba…”ZBOR”!…si nu mă mai angajează nici dracu’! Domnu’ Dracu’!!! 😛 p.s.: fotografiile de mai sus mi-au amintit de o excursie pe care am făcut-o cu ceva ani in urmă la…Auschwitz! Zău că nu mint/exagerez!!!

 8. kriss says:

  De ce sa donam? Ce sa mai donam? Tot ce luam se intoarce intr-o forma sau alta la stat. Ne indopam cu mancaruri de plastic ca sa ne putem permite o bluza sau un chilot si un sapun din cand in cand. Santem sclavi deja, tot ce avem este internetul…informatia si iluzia, manipularea. Pentru sanatate, platim destul si nu primim in schimb mare atentie. Sa se verifice modul in care se cheltuiesc banii, nu trebuie sa-i obisnuim(prin donatii) cu acoperirea gaurilor create cu furturile lor. Pedepse drastice pentru hoti si imediat or sa apara banii pt spitale.

 9. Mari says:

  EXACT ASA ESTE …SI CEL MAI GRAV E CA ASA ARATA SI MATERNITTEA DE LA ETAJUL 8 ..ASA ARATA SI ETAJUL 10 UNDE SUNT INTERNATI COPIII….E UN FOCAR DE INFECTIE…AM PLECAT DE LA MATERNITATE CU GANDACEI IN GEANTA

 10. Aura Otelea says:

  domnule cereti si dvs. compensatii pentru conditiile in care stati in spital, locul unde nu ati ajuns avand vreo vina ca cei care au ajuns in puscarii si uite! ca ei primesc compensatii in bani sau zile libere- are dreptate Walker asa ceva am vazut doar in excursia facuta in Polonia cand am fost si la Auschwitz! si Birchnau…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.