Noua carte, aici:
Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

„Domnule Primar din Ghimbav, sunt un betiv. Corneluş imi zice, da’ cred că mă cheamă Cornel.
Intotdeauna am avut o problemă să mă intorc acasă seara.
Veneam de la birt, mergeam din stalp in stalp pe trotuar, apoi treceam in patru labe peste băltoace. Dar, cand traversam Strada Lungă din orasul meu, Ghimbav…dracu’ mă lua!
De cate ori vedeam dungile alea drepte desenate pe sosea mă apucau nervii!
Niciodată nu am fost in stare să traversez pe o zebră din aia in linie dreaptă. E imposibil! Oamenii care e treji e răi si nu intelege dificultătile prin care trece un betiv.
Ultima oară cand am reusit să trec strada asta in linie dreaptă aveam vreo 15 ani, inainte să mă apuc de băut la profesionisti.
Să revin la subiect: dom’ Primar, vă multumesc pentru trecerea asta de pietoni!
dEste dovada clară că cineva, acolo sus la Primărie se gandeste si la noi betivii! Exact acela este traseul pe care merg eu seara acasă! Uneori, in patru labe. Petele alea de pe vopseaua alba tot de la mine sunt.
Acum, cetătenii turmentati din Ghimbav nu numai că are un Dumnezeu al betivilor acolo sus, dar are si un primar al betivilor!
Vă multumesc domnu’ primar Dorel Toma si o să vă votez atata timp cat voi putea să duc sticla la gură!
E o zebră betivă! Ce? Zebrele nu e si ele betive?
Si e revolutionară!  Si e inventată de un roman! Cand o să vadă americanii o să vrea si ei!

O intrebare ar mai fi: cum naibii fac si eu să ajung la banca aia de pe mijloc, la spatiului verde, că nu e niciun drum pană acolo?! Uneori, cand e foarte greu de traversat strada intr-o singură zi, as ma vrea să poposesc acolo peste noapte. Mă invelesc cu ziarul si respir niste aer proaspăt de la masini.
Părerea mea e că ar trebui să faceti trecerea aia si inspre bănci si să o duceti asa pană in capătul străzii, să ocupati toată linia intai cu ea. E niste săgeti desenate de mine pe sosea ca să mă intelegeti mai usor.

Multumesc!”

Corneluş, strada Lungă, Ghimbav

Oferta carti:


“Cronicile


Citeste si: Povesti pentru oamenii mari.

AI CARTE, AI PARTE! „Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta. Costa 39 de lei si se comanda online de pe site-ul www.bookzone.ro.
Fragment din carte: Fragment „Toate titlurile bune au fost date”

7 Comentarii la “In sfarsit! Romanii au inventat trecerea de pietoni pentru betivi.

  1. DanaLaura says:

    Acum, cetătenii turmentati din Ghimbav nu numai că are un Dumnezeu al betivilor acolo sus, dar are si un primar al betivilor! Nu e corect sa zici ” au un Dumnezeu” si „au un primar”?

    Multe salutari?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *