„Am revenit. Sunt doamna care v-a mai scris, in legatura cu Manualul de Religie. Mama lui Gigel dintr-a patra B.
Nu, ca abia l-am calmat pe Gigel si acum am patit-o iar!
Si-a scos lantisorul de la gat si l-a aruncat pe geam. A inceput sa urle: „Nu mai vreau ursuletul! Nu mai vreau ursuletul!”
Si mi-a aratat ce scrie in Manualul de Religie:
manualul de religie o sa arzi in focul

„Gigele, ce ai mama?”
„Nu am voie sa port ursuletul la gat! Asa scrie in Manual!”
Stiti cat de tare m-am enervat? Era de aur, i-l dadusem la botez.
M-am dus sa caut lantisorul in fata blocului. Ce era sa fac?
I l-am adus, dar a inceput sa urle.
Gigel e un copil de nota 10, domnule. Eu nu mai inteleg ce se intampla cu baiatul asta!
Cand am vazut ca face urat, mi-am pus eu lantisorul la gat si l-am lasat in pace.
Daca stiti ce a a fost la gura lui…M-a facut in toate felurile:
„O sa arzi in focul cel vesnic, vierme neadormit! O sa arzi, asa scrie in Manualul de Religie”
M-am uitat in spate, ca poate era un vierme prin camera. Nu era.
„Gigele, esti bine, mama?”
„Plânsul şi scrasnirea dinţilor o să te cuprindă! Pacatoaso!”
„Mama, ce zici? Te dor dintii? Abia am fost la dentist!”
„Nu, mama. Scrie in Manualul de Religie ca daca porti la gat alte semne decat crucea esti un vierme neadormit!”
Va mai scriu.  E ceva in neregula cu mine ca nu ma simt vierme ca port lantisorul ala? Acum merg cu el la psiholog sa vad care e treaba.
Revin.

7

AI CARTE, AI PARTE!

„Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta. Costa 38 de lei si se comanda online de pe site-ul www.bookzone.ro.

Fragment: „-Pi*da mă-sii, iar bruiază semnalu’ nenorociții ăștia de securiști! F*tu-i în cur pe mă-sa!
El e tata. Injuratura cu curu’ si cu mă-sa, ani de zile m-am chinuit să înteleg ce vrea să zică. Chiar și când am inteles cuvântul cu “f”, tot nu pricepeam cum voia tata să f*tă în cur un securist pe care să îl urce în spatele mamei lui.
-Întotdeauna securiștii ascultă ce vorbești la telefon, bombănea tata și dădea volumul radioului mai încet.
O bună bucată din copilărie am crezut că un securist este un pitic care locuiește în interiorul telefonului nostru. După ce adormeau ai mei, mă trezeam noaptea, ridicam receptorul și șopteam:
-Hei, securistule, ai mâncat azi? Ești bine? Vezi că tata vrea să te fu*ă în cur mâine! Vrei să îţi dau un fursesc și să-ţi citesc o poveste, securist mic?
Mama n-a ințeles niciodată de ce receptorul telefonului nostru era plin de firimituri dimineaţa.”

cover_blogb

10 thoughts on “Manualul de Religie: „O sa arzi in focul cel vesnic, vierme neadormit!”

 1. Ion says:

  Unii isi inchipuie iadul ca pe un loc de orgii si placeri, mai frumos decat in rai; in fine, e alegerea fiecaruia sa creada ce vrea, ca e logic sau nu. Cat despre pedeapsa iadului pentru cine poarta un lantisor la gat, e o exagerare sfruntata si cine stie cat de ingust o fi si profesorul de religie. Dar ca sa facem o tragedie din tot ce se intampla la scoala (si subiectul religie face rating, nu gluma), e rea vointa. Daca Gigel (fie si pseudonimul) chiar exista, i-as recomanda mamei sa il retraga de la ora de religie (pentru care a consimtit), pana nu e prea tarziu.

 2. Cris says:

  Sigur ca da. Cu psihologul vei reusi sa scapi de „cosmarul” orelor de religie… Dar ce te faci dupa ce mori? Cine dracu’ te mai scapa?

   • Radu says:

    Exista Viata de Veci ca altfel de ce mai crezi in Inviere si in Domnul nostru Iisus Hristos. Sau o faci din traditie? Asta nu inteleg oamenii din ziua de azi. Iei ceva cu tine cand mori? Absolut totul in afara de posesiunile materiale. Nu at inteles nimic nu-i asa. Absolut totul inseamna toata viata placuta lui Dumnezeu. Nu lantisoare, nu telefoane mobile, nu casa, nu masina. Doar faptele noastre bune, pacatele noastre, care sunt scrise in cartea vietii. Radeti cat vreti dar stiti cat de mult vor oamenii ca Dumnezeu sa mai ingaduie putin timp ca sa se mantuiasca? Si cat de mult nu inteleg oamenii cand isi bat joc de viata lor daruita tot de Dumnezeu. Pace si Mantuire! Doamne ajuta!

 3. dan says:

  Cum poate sa-i spuna o mama copilului sau ca e pacatoasa, plangerea si scrasnirea caninilor? Poate copilul a vazut la mama sa fapte pe care ea nu a stiut sa i le explice. poate la ora de Religie i s-a spus ca acele fapte sunt rele, poate copilul nu are familie, nu are cine sa-l educe, ce sa invete de la bunici? Asa se ajunge ca copiii sa ceara socoteala parintilor pt ca nu le ajung banii, sa-i judece pe parinti, ba chiar sa-i ameninte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *