33

Nu l-as numi chiar…norocos. De fapt, eu imi doresc foarte mult sa fiu mereu al 499-lea.
Oricum, dacă există băieti disperati, cu vederea slabă si fară respect de sine, care ar putea fi interesati de subiect…sunt rugati să lase făpturii 500 de mesaje.

 

looool4

Doamnă, dar v-am căutat pe „privad”.  Nu stiu dacă sunt „interesant”, dar vreau să vă intreb:
Aveti si cu VOLKSWAGEN? Din aceia care scot fum negru pe tălpi?
Vreau să merg  la Copsa Mică si  să mă pierd in multime.

PAGINI DE FACEBOOK Silviu Iliutacronicipebune

Continuarea in „Cronicile unui barbat”.
NU rata singurele carti premiate chiar de autor! Vandute in mirificul tiraj de 4 exemplare.
Cica e oferta la carti, de Sarbatori.

Toate trei volumele aici: http://bookzone.ro/produs/pachet-cronici-3volume


Fragment din carte: :


Verișoara Lenuța scrie de dragoste și amor. Fiorul ei liric i-a impresionat pe toți din sat, de la învățătoare până la profesoarele de toate limbile pe care le-a avut vreodată. Iar talentul ei la narațiune a generat aplauze la toate competițiile naționale la care a participat. Îmi amintesc că, odată, mă aflam pe o scenă din București.
Aveam vreo 10 ani, când o doamnă cu ochelari a spus în microfon, extrem de pătrunsă, cu lacrimi în ochi și pe nas: – Fără Ileana B., poezia contemporană nu ar exista!
Îmi amintesc bine momentul, pentru că imediat am întrebat-o pe mama:
– Cine e Ileana B.? Și ce înseamnă „contemporan”?
Ileana B. e Lenuța. Numele din naștere semăna mai mult a diminutiv, decât a pseudonim demn de talentul ei. Lenuța, o fată cu trăsături frumoase, ca mai toți din neam, cu puțin peste 100 de kilograme de materie bine repartizată, a fost invitată de onoare la Botez. Drept mulțumire, a trimis câte o scrisoare fiecărui om prezent la eveniment:
„Când mireasma iubirii și a duminicii plutește în frumosul București în culori de pastel, când se îngemânează anotimpurile, eliberând în eter o feerie de culori și sentimente, când noaptea părăsește ce e lumesc, iar zorile dau viață, când zorii nașterii a doua ființe minunate s-au ivit, am purces toți la Taina Sfântă a Botezului. Chinurile părăsirii acestei lumi, desprinderea de matcă și de familie e cel mai dureros lucru.”- Ileana B.
Acum, poate nu sunteți familiarizați cu limbajul geniilor și aș risca o traducere: „Duminică, imediat ce am intrat în curtea bisericii, ne-a izbit un miros puternic de flori și de tămâie. În jurul sicriului așezat pe un fel de roabă mai mare, două femei plângeau un mort. De aici și „desprinderea de matcă”, revelată de Ileana B. Celelalte rude stăteau cu capetele plecate, își dădeau coate, se uitau la ceas și fumau pe ascuns. În spatele curții, un bețiv ardea o grămadă de bălegar. De aici și „mireasma iubirii”.”
Scrisoarea, copiată de mâna ei de 60-70 de ori, continua așa (traducerea, în paranteză): „Taina Sfântă a Botezului a fost o încercare neașteptată, deopotrivă pentru cei neinițiați și pentru cei cunoscători. Uneori, cele mai grele răspunsuri vin de unde te aștepți mai puțin.” (Preotul era beat mangă. Rudele mele au început să îl înjure și au vrut să plece. Am rămas pentru că unchiul a spus că „și bețivii e oameni buni.”)
.”

 

 

 

 

19 Comentarii la “Mare e gradina facebook! (statusuri 49)

 1. Ramo says:

  ,,cu-ie,,..?.. poate o fi mâzgălit ăla micu’..din poza de profil..aşa se explică..şi fetița mea face cu degețelul pe ecran..ca mine..când pune mâna pe el..pe telefon..ori scrie, ori îl ține la urechiuşă de parcă ar vorbi..deci, se explica greşeala..nu este ea de vină..

 2. Marius M S says:

  Te rugam frumos, nu copia pozele adunate deja de unii dintre noi si postate pe ” Tu-i mama ei de limba romana” !!!

  • Silviu Iliuta says:

   Si poze de la mine ajung in multe grupuri. NU le pot tine evidenta, e imposibil. O cale ar fi daca ai pune pe ele watermark, in felul asta cand ajung de la mine la tine sau de la tine la mine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *