D
Da, după o practică indelungată pot apărea probleme.
Dar, stai linistit! Acum există o solutie: au apărut niste chestii care se cheamă proteze.
Tu de ce crezi că le folosesc oamenii in varsta?!

E
„Mio urat la tele?” Adică, mi-a urat la televizor?
La Capatos sau WOWpiz?
E clar că esti mare mare fan!
Oricum, dă jos blugii si tricoul, toarnă niste sclipici pe sani, dublează-ti buzele si ajungi usor asistentă acolo.
Inteligenţă ai, e exact ce trebuie.

 

A
„Mey, Doinitzo, ke aerosol i-ti trebe tie, mey? 
Krezi că mai desfundă keva la kreeru’ ăla, mamiko?”
Mai bine „incearkă” in swahili, poate te intelege „kineva” mai usor.

F
Atitudinea e totul.
Tu, in fata rafturilor cu bibelouri, afirmandu-ti increderea in propria persoană.
Prin toate astea, tu arăti clar că stăpanesti gandirea pozitivă.
Acum, tot ce-ti mai rămane de făcut e să stăpanesti si gandirea.

C
Mocanule, „en parte” repede dragostea aia „an doi” cat mai poti.
Că maine, poimaine vine Alex Velea si ti-o fură!
Si o să se „en partă” la 3!
Si n-o să mai ai parte!
PAGINI DE FACEBOOK Silviu Iliutacronicipebune

NU rata singura trilogie premiata chiar de autor! Vanduta in mirificul tiraj de 4 exemplare.  Doua mai sunt in raft. Vin cu autograf. Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI.

Diverse variante de pachete pentru volumele 1: PE ACEST LINK.

Fragment:

„La Botez, trebuie să avem și un fel de mâncare mai fițos, gen creveți prăjiți sau scoici sau melci. Pentru că Domnul Colonel va invita câțiva prieteni importanți.
– Din aceia care mănâncă des fructe de mare.
– În mare cresc fructe? a întrebat unchiul, cu expresia unui copil de un an care a primit prima jucărie din viața sa.
– Ești prostănac! i-a zis bunica. Este vorba de fructe ținute în mare, așa cum ținem noi gogonelele la saramură.
– Ce, noi nu băgăm pepeni la murat? a susținut-o mătușa, țipând la unchiul.
– Pepenii e fructe? a ripostat unchiul. Parcă știi tu că pepenii e fructe! Fără 100 de mililitri de țuică, unchiul meu nu e unchiul meu. Creierul său nu funcționează până ce alcoolul nu începe să circule prin sânge. Bunica a spus chiar că ar trebui să îi dăm să bea noaptea, în somn, printr-o pâlnie. „Ca să nu se trezească alt om, ca acum!” Mama Ameliei simte momentul greu și, cu o voce caldă, împăciuitoare, le explică țăranilor:
– Fructele de mare, domnule unchi, doamna bunică, părinte … Fructele de mare sunt, de fapt … A-NI-MA-LE. Creveți, stridii, languste, homari, crabi, caracatițe…
– Hai dă-o dracu’! răbufnește părintele. Absolut toți se întorc spre el.
Bunica îl mustră din sprâncene și din buze, apoi îl ceartă ca pe un câine neascultător
: – Părinte, părinte, nu ești ascultător! Dacă mai pronunți o singură dată „dracu”, te dau afară de la masă! – Cum să fie, bunică, creveții… fructe de mare?! Da’ ce, noi nu am fost la oraș să vedem creveți?
– Da, continuă ea. Chiar dacă este caracatiță, este o fructă de mare.
– Adica cum, doamnă? Poate ne spuneți că caracatița are frunze? continuă popa atacul. Toți din Armata Iliuță râd. Sunt cu capul pe spate, cu mucii la nas, cu cracii pe sus.”


Fragment din carte: :

Mini Bucăţica ruptă din Amelia îşi lipeşte fruntea de a mea şi mă împunge. Apoi mă sărută pe obraz şi întinde degetul mare.
– Piuu!
– Piuu!
Ne unim degetele. Ştiu că pare stupid, dar e „chestia noastră“ şi nu aş fi în stare să v-o explic. Am rămas amândoi cu ea dintr-o seară, când Mini Silviu şi Amelia dormeau, iar noi ne-am uitat la „E.T. Extraterestrul“. Avea vreo cinci ani:
– Tati, malțianul cu capul male, E.T., are un deget magic?
– Da, are un deget fermecat.
– Şi el se luminează de câte ori simte că băieţelul îl iubeşte?
– Exact. Degeţelul lui s-a aprins pentru că băieţelul îl iubea. Erau prieteni pe viaţă.
Şi s-a ghemuit în braţele mele să vedem finalul. Apoi, a început să plângă. Un plâns cu sughiţuri, cu vorbe de neînţeles aruncate printre picături şi muci.
– Tati. Tu mă iubeşti pe mine?
Acum este momentul meu să plâng cu muci.
– Până la stele.
– Şi înapoi? m-a întrebat printre sughiţuri.
– Şi înapoi. De o mie de ori până la stele şi înapoi.
– De mii de mii de ori, tati?
– De miliarde, de un infinit de mii de catralioane de ori!
S-a oprit din plâns şi, serioasă, m-a întrebat după câteva secunde:
– Voi verifica imediat asta, tati!
– Huh?
– Întinde degetul!
M-am prins ce vrea să facă. Mi-am dat seama imediat! Aşa că m-am prefăcut că tuşesc, m-am aruncat pe podea şi am cotrobăit „după o pastila de tuse“ în sertar.
– Ce ziceai? am întrebat-o cât am putut de serios.
– Să îţi dau un pumn în spate, tati? Aşa cum face bunica atunci când tuşeşti?
– Nu, a trecut. Ce ziceai că verifici?
– Dacă mă iubeşti. Întinde degetul, tati!
Şi ghemotocul ăla de copil pistruiat şi concentrat a întins uşor degetul arătător spre mine. Exact că E.T. De emoţie, a scos limbuța şi a închis ochii.
– Piuu!
– Piuu!
Degetele noastre s-au atins. Lanterna micuţă din mâna mea trimitea puţină lumină pe ele.
A deschis ochii mari de tot, apoi mi-a arătat zâmbetul ăla care ar topi toată gheaţa de la Polul Nord. Și-a lipit obrăjorul de al meu şi a zis în şoaptă, doar pentru mine:
– Taaaati! Tu mă iubeşti!
Nu m-am putut opri din plâns zece minute.
 

 

 

 

 

 

 

 1. Narcis says:

  Este incredibil in ce tara de analfabeti am ajuns sa traim, unde ne-a dus acest sistem nenorocit si cum s-a reusit distrugerea si indobitocirea unei generatii intregi!
  Acum 15-20 de ani pentru astfel de greseli aveai un 2 cat tine de mare si radea o clasa intreaga de ce prostie ai putut spune, acum…rade profesorul singur pentru ca restul clasei considera corecta prostia din jur!

 2. Oana says:

  Chiar exista aceste postari ????? Mi se pare foarte aiurea sa nu stii sa scrii cat de cat romaneste…..si sa faceti asemea greseli 🙂

 3. Narcis says:

  Este incredibil in ce tara de analfabeti am ajuns sa traim, unde ne-a dus acest sistem nenorocit si cum s-a reusit distrugerea si indobitocirea unei generatii intregi!
  Acum 15-20 de ani pentru astfel de greseli aveai un 2 cat tine de mare si radea o clasa intreaga de ce prostie ai putut spune, acum…rade profesorul singur pentru ca restul clasei considera corecta prostia din jur!
  Domnisoara de mai-sus , in afara de centura, ce alta sansa mai are in viata?Nici secretara sa duci cafeaua la birou nu esti buna, poate femeie de serviciu care da cu mopul si se viseaza sa ajunga ADELE, doar au aceleasi sunci…

 4. Alex says:

  Sunt chestii elementare ale vorbirii ,care le inveti in clasele primare… Deci nu iti trebuie 100 de ani de scoala sa inveti sa vorbesti dar se pare ca pt unii scoala a dat gres :))

 5. Alex says:

  Sunt chestii elementare ale vorbirii ,care le inveti in clasele primare… Deci nu iti trebuie 100 de ani de scoala sa inveti sa vorbesti dar se pare ca pt unii si acele clase primare au fost o problema :))

 6. Adriana says:

  Mie mi se face scarba cand vad asemenea specimene. ..si ce,credeti ca nu au scoala? ?? Ba din contra: multi dintre ei au chair si liceul terminat pt ca profesorii ii trec clasa mai de mila,mai de sila de a nu-i vedea anul urmator. ..sunt multi copii care ajung in clasele a11a,a12a, fara sa stie macar sa citeasca….spun asta din proprie experienta. ..fostii mei colegi de liceu aveau mari probleme cu scrisul si cititul in limba materna si totusi, multi dintre ei au dat bacalaureatul. ..

 7. Cassian says:

  1. Nu trece nimeni de mila. Invatamantul este „obligatoriu” in Curmenistan (romania adicatelea, cu r mic). Astfel profesorul are de ales: o „sedinta privata” cu directorul in care „va fi demisionat”, sau maimi, tati stie pe cineva la Inspectorat si… De asemenea „va fi demisionat”, sau profule’ ma treci sau te tai, pe tine sau cauciucurile la masina, tu alegi ordinea, sau… Mai vreti?… Mai am!.. Eu unu as inceta cu aruncatul de rahat in profesori ca exact de asta am ajuns unde suntem… O denigrare sistematica, sistemica si premeditata (conform vorbei „tara va vrea prosti”, cum altfel mai castiga PSD alegerile).
  2.. Sa citez din parintii „clasici”: este inadmisibil domnule ca copilul meu (alerta: cacofonie intentionata) sa aibe atata teme, ce dumnezeu incercam sa scoatem genii. Nu se mai poate domne asa, copilul meu nu mai are copilărie, toata ziua invata si face teme (nu zau!.. De aia e tara plina de prosti?). Va rog foarte mult (atentie urmeaza o sclipire maxima): Eu pe vremea mea invatam (dublu… Dar nu vreau sa recunosc) si aveam timp sa ma si joc!! (mai al dracu sa fie… Si nu ai murit??? Nu te-a tampit invatatul ala??.. A uite ai supraviețuit si ai si copil!….. Tampit ce-i drept!…. Hmmm auzi, cred ca ai dreptate copilul e tampit pentru ca tu esti tampit… Ergo… Ai dreptate prea mult învățat tampeste… Ia’ hai gata cu invatatul ca imi stresati copilul)

 8. Belzebut says:

  We live in a world with smartphones and dumb people.M-am uitat pe profilul lui Bya Si Geo sa vad daca chiar exista specimenul asta.Are trecut la profil;studied
  Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca.Nu mai am cuvinte….

 9. costi says:

  stie cineva daca mai sunt locuri disponibile pe nava aia care pleaca pe Marte? chiar am nevoie sa nu mai fiu pe aceeasi planeta cu astia

 10. adriana says:

  1:Hai pe bune!?Se scrie chiar nu”chiar” daca tot vrei sa comentez. 2:Cum adica sti din „propria experienta”? Vrei sa ne spui ca si tu esti in aceiasi situatie? Nu te mai stradui,am inteles!Citeste inca o data comentariu,sa vezi cate greseli ai facut tu,critic literar ce esti.:(

 11. adriana says:

  1:Hai pe bune!?Se scrie chiar nu”chiar” daca tot vrei sa comentezi. 2:Cum adica sti din „propria experienta”? Vrei sa ne spui ca si tu esti in aceiasi situatie? Nu te mai stradui,am inteles!Citeste inca o data comentariu,sa vezi cate greseli ai facut tu,critic literar ce esti.:(

 12. cip@cip says:

  hândel fiule din păcate răspunsul e „da” la toate intrebările. din fericire există soluții
  pentru prevenirea scorbutului: poți umple scorbura în prealabil cu câteva felii de lămâie
  pentru prevenirea gingivitei: se recomandă spalarea pe dinți din abundență pentru îndepărtarea urmelor de candidă
  dinții se pot pierde dacă nu s-au respectat cu strictețe recomandările de mai sus
  limba e mai greu s-o pierzi dar am auzit de scorburi care au dinți, în special la virgine. soluția e să ai la tine râme pe post de momeală și să le descoperi din timp pe alea care… mușcă 😉

 13. dana says:

  Asta este rezultatul schimbarilor continue din sistemul de invatamant. Poate vad si domnii din ministerul invatamantului (cei dinainte si actuali) la ce nivel au putut sa duca invatamantul romanesc

 14. Iuliana says:

  Pentru cel cu dragostea care se „en parte la doi” : si cam ce mai „en partiti” voi si inteligenta, adica fiecare cate un neuron?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *