„My name is Dorel.
De trei ani de zile ma pregatesc si invat limba engleza. „English”.
Vreau sa ajung manager general (General Manager) si se cere sa stiu limba.
Iata-ma, pe vremea cand eram manager de proiect si coordonam cu daruire si pricepere alti doi colegi.

 

Eu sunt cel cu tarnacopul, din centru. In engleza, la tarnacop se zice „pick mattock”.
Stau nemiscat in acel punct, „point”, pentru a observa traiectoriile colegilor mei. Fiind manager de proiect (corporatistii mei stiu exact care e treaba), responsabilitatea era mare, iar deszapezirea acelui copac depindea doar de mine. Si am avut un plan de actiune excelent.
Spre exemplu, colegul din stanga, in loc sa o ia mereu pe aceeasi traiectorie in linie dreapta, uneori o ia pe trasee curbate, circulare. Intr-o zi de munca, el face in plus cam 0.5 kilometri/zi si nu e eficient(„efficient”, in engleza, azi l-am invatat). Am facut graficul eficientei lui pe axele X si Y. Nu arata bine.
L-am propus pentru dat afara.

Colegul din stanga nu stie sa respire. Adica, respira foarte des, in loc sa inspire-expire si pierde timp.
A fost si el concediat.(fired)
Ca urmare a coordonarii perfecte de atunci, eu am fost promovat acum ca sef coordonator peste deszapezitorii din 2016.
Iata nivelul la care as vrea sa ajunga toti subalterni mei:

Vara, spre exemplu, sunt la astupat gropi(holes). Imi gasesc un loc la umbra, iau o lopata in mana unde pot sta intins si supraveghez. Notez. Fac calcule. Scriu observatii.
Asa, ca..sunt bun in orice functie in care se cere atentie, coordonare si initiativa. Daca doriti ma puteti angaja.
Director de marketing, director de companie, sef de tura, sef de Guvern sau chiar Presedinte al Romaniei.

Mentionez ca nu am studii superioare, dar invat singur acasa si sunt ambitios. Am permis de conducere categorie B si stiu sa folosesc calculatorul: trimit mail(inca nu stiu sa primesc) si am facebook.”

Dorel Deszapezitoru’, Project Manager

*gasiti cele mai recente articole pe facebook/cronicipebune

5 Comentarii la “My name is Dorel. Zis si Deszapezitoru’.

 1. Mo says:

  Poate a calcat in superglue. Bietul om este in impas si voi va amuzati. Poate are nevoie de o cafea, un ceai, o pizza calde. Hmmm, sau poate nu, ca o sa aiba nevoie la toaleta dupa aceea.

 2. Mo says:

  Poate a calcat in superglue. Bietul om este in impas si voi va amuzati. Poate are nevoie de o cafea, un ceai, o pizza calde. Hmmm, sau poate nu, ca o sa aiba nevoie la toaleta dupa aceea.
  Sau poate Dorelul fix este in loc de con pentru dirijarea traficului, sa nu intre cineva accidental in nametii de zapada.

 3. Mo says:

  Vizionand din nou filmul cred ca am inteles:
  Dorelul fix trebuie sa ia prima (as fi scris ‘”promovat” dar nu am idee care este nivelul superior al acestei activitati). De ce? Pentru ca el este singurul care si-a terminat treaba de mult. A spart cu tarnacopul bulgari si acum isi sustine moral colegul ala lenes si adormit care trebuie sa mute bulgarii sparti. Daca nu ar fi prezent nr.1, Dorelul cu lopata ar adormi in picioare. Nici asa nu pare foarte treaz dar macar se misca cat de cat.
  Iar Dorel 3… sa fie scuzat. Are rucsac si pare un om responsabil. Mai mult ca sigur a fost nevoit sa plece imediat ce s-a incheiat programul de lucru, sa-l ia „pe ala micu’ de la gradinita”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *