Noua carte: Detectiv de Romania. AICI:

Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Am citit azi cum un intelectual il combatea pe un om care ii comentase. Nu va spun numele lui, nu e important.
Intre jignirile preferate ale ‘telectualului era una care se repeta cu obstinatie: “tu esti sofer, ma!”, “nu vezi, ma, ca esti sofer pe TIR, de unde sa stii tu?!, “bai, soferule, ma lasi?”
M-a scos din minti si am avut juma’ de revelatie. Mi-am dat seama ca in Vest nu am auzit niciodata, si am fost de foarte multe ori, pe cineva care sa jigneasca alt om pentru ca ala are o meserie pe care el o considera inferioasa. La noi aud des: “esti spalator la cur, esti sofer, esti de la Spatii Verzi, ba!, esti un zugrav, in plm!”
Avem problema asta. Numai la noi e o rusine sa muncesti. “Esti sofer, ba! “ Pai si ce daca e sofer, nene ‘telectuaule? Omul ala vede lumea. se plimba, munceste pentru banutii lui, are o viata faina. Care e problema ta? Cum de esti tu superior, scriind cateva articole si carti pentru nimeni si atarnand toata ziulica pe la simpozioane unde atentia iti este mai mult pe fursecurile si piscoturile de la intrare? Crezi tu ca esti mai util societatii, mai important? Pai pentru societate, un mecanic auto bun valoreaza infinit mai mult decat un medic prost. Calitatea umana conteaza, cultura conteaza, bunatatea conteaza si simtul dreptatii.. Degeaba ai 7 masterate si 140 de facultati daca nu le ai si pe astea. Zero. Nu exista meserii care ii fac pe oameni inferiori, ma!
Nu e o rusine sa muncesti, e o rusine sa fii prost si sa te crezi superior unuia, prin definitie. Si prost poti fi si cu 14 diplome, crede-ma!

“Cronicile


Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

6 Comentarii la “Numai la noi e o rusine sa muncesti.

 1. cris says:

  Ești cel puțin idiot!
  Genul acesta de replici sunt date atunci când sunt puse în discuție subiecte care implică un nivel elevat de cultură și, de regulă, se bagă în discutie toți doreii, ceea ce se întâmpla destul de des pe diverse forumuri, și asta nu are nicio legătură cu muncile fizice sau rușinea de a fi prestate, cretinule!

 2. cris says:

  Însuși faptul că ai pus problema în acest mod, dovedește că nu esti altceva decât un alt dorel sfertodoct și cu IQ-ul cât al unui hamster

 3. eu însumi says:

  Te-am avut fraiere! Sunt bărbat, nu o Cristina, iar contul ăla de mail, „împrumutat”, deși e încă activ nu mai are proprietar de pe vremea când s-a desfințat revista respectivă. Și nici IP-ul nu e un reper că e VPN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *