Langa Campulung Muscel, unde merg destul de des, un primar s-a gandit sa faca o partie. A luat niste fonduri, a dat drumu’la treaba. De cate ori am ajuns acolo, partia era inchisa pentru ca la 1017 metri, ghici ce, nu prea e zapada. Au bagat niste tunuri (mai mult nu merg), iar acum partia aia scumpa, cu teleschi cu tot, cred ca functioneaza doua saptamani pe an. Daca mai functioneaza.

Alt primar, din Bistrita, a stat intr-o noapte si a avut un vis. Se facea ca imprumuta 5,5 milioane de euro si face o partie pentru oras, la 674 de metri. De doi ani de zile inchisa pentru lipsa de zapada pentru ca, ghici ce, la 674 de metri daca ninge, ninge putin. Nici tunurile nu prea merg, asa ca primarul, in ziua inaugurarii, era la schi… in Austria.

Un amic italian cu care am fost ultima data la partia de la Campulung mi-a intrebat daca la noi nu exista reguli si daca primarii au auzit de meteorologie sau inca se roaga la zei sa ninga. In Italia, nu se construiesc partii sub 1400 de metri, asta e regula. Sa nu coste mult zapada, daca stiti ce zic. Daca vreunul face partie la mai putin de 1400, dar minim la 1200, baga niste tarife uriase ca sa isi amortizeze investitia si costurile. Nu e cazul la noi. La noi se fac si la 600, pentru ca suntem tara polara si avem zapada si in baie. Si primari care aduc zapada prin rugaciune.

Cam asta e diferenta: regula. Noi ne p*sam pe ea, suntem prea smecheri.

Silviu Iliuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *