PRO SAU CONTRA EDUCATIEI SEXUALE IN SCOLI?

„Sunt o mamica responsabila. Cel putin asa cred eu.
Incerc sa vorbesc cu copiii mei despre orice.
Am aflat ca un consilier al Ministrului Educatiei a propus promovarea promovarea in scoli a „abstinentei pina la casatorie”.
Mai intai: omul asta traieste pe alta planeta. Asta nu se va intampla in 99 la suta din cazuri, orice am face.
V-o spune mama unui baiat de 16 ani.

Ce cred eu despre educatia sexuala in scoli?
Cred ca toate informatiile trebuie date la timpul lor. Asta e cel mai important.

Nu as fi de acord niciodata ca fetei mele de clasa a treia sa ii explice la scoala cum se face sex! Este prea mica pentru asa ceva!
Nu as fi de acord niciodata ca unui copil de 7 ani sa i se ceara sa isi inteleaga problemele sale sexuale de peste ani. Nu are cum, il bulversam psihic!
In alte tari se practica educatia sexuala de la varste fragede, stiu. In Anglia de la 5 ani.
Dar, puteti crede ca sunt conservatoare…la varsta basmelor si desenelor animate, el nu este pregatit sa asimileze astfel de informatii! SUNT CONTRA ACESTEI EDUCATII SEXUALE IN SCOLI.

Pe de alta parte:
Ce e rau in a ii spune unui elev de scoala despre pedofilie? Despre prostitutia infantila?
Doua milioane de copii sunt folositi anual, in lume, in Industria Pornografica.
Nu este mai bine ca el sa stie ce pericole sunt in lumea aceasta?
Este aceasta educatie sexuala? Daca da, as vrea sa se predea in scoli. SUNT PENTRU ACEST TIP DE EDUCATIE SEXUALA IN SCOLI.

O sa spuneti ca asta e treaba parintilor.
Intr-o lume normala…v-as putea da dreptate.
Dar, am fost la tara la noi, in sate. Pe unii, cu greu ii poti numi parinti responsabili. Asta e lumea in care traim.
Asta e realitatea.

Apoi, ce e gresit in a le spune preadolescentilor despre modurile de contraceptie: despre pilule, prezervative…
La varsta aceea, ei nu mai cred ca i-a adus barza!
O adolescenta din 50 ramane insarcinata!

Ce e rau daca ii invatam sa se protejeze? Sau daca le spunem despre bolile cu transmitere sexuala?
Cati parinti credeti ca vorbesc cu copiii lor despre lucrurile astea?
Va eu: foarte putini.

Este corect ca in scoala sa se promoveze abstinenta. Eu asa cred, este mesajul corect pe care trebuie sa il dam copiilor.
Evident ca adolescenţii trebuie indemnati să nu aibă relaţii sexuale până când între emoţional şi mental apare un echilibru mai stabil.
Este o utopie sa credem ca se va intampla asa.
Peste 90 la suta se casatoresc dupa ce isi incep viata sexuala.
Asadar, educatie sexuala in scoli?
Da! Cu grija, cu atentie si, cel mai important, toate trebuie predate la timpul lor.
Aceasta cred eu ca e solutia.”

Mariana Petcu

*pentru ultimele articole da LIKE la pagina facebook/cronicipebune

7 thoughts on “O mămică ne scrie despre educaţia sexuală în şcoli

 1. Rafa Madrid says:

  treaba cu abstinenta este strans legata de predarea religiei in scoli…deci vine de la preafericitu’ . Prefericitu’ vrea sa-i tina pe romani cat o mai putea legati la ochi ca in evul mediu si cred ca reuseste destul de bine, dovada sunt miile de comentarii de pe forumuri, din care iti formezi o parere generala despre ce cred romanii despre religie, sex, homosexualitate, etcetera si cum le relationeaza una cu alta.

  • ana says:

   aceasta e cultura noastra, si nu trebuie sa Accept alte culturi numa ca vrea unu si altul, ca nu bat la usa nimanui, impunand ce-mi place mie,

 2. AG says:

  Ce sa mai zici ca sunt si parinti care nu concep ca copiii lor cresc, devin adolescenti cu dorinte, sentimente si raman rapusi cand afla ca acestia au viata sexuala. Sau le impun abstinenta pana se casatoresc. Aiurea. De ar fi o deschidere si din partea bisericii, sa nu mai fie considerat un pacat. E un lucru firesc si normal, si pot sa jur ca tot aceiasi parinti cand aud de tineri care se casatoresc la 20 ani zic: vai, e prea devreme. Si intr-adevar,asa e, dar ca sa impaci si capra si varza,cum s-ar spune,nah: sa poti sa ti-o tragi moral. Da,adolescentii fac sex si cei care nu o fac ar trebui educati, sustinuti sa nu se simta constransi, sa nu fie rusinati. Si da, sa afle de la varste fragede de pericolele existente.

 3. micuta says:

  peste 90 % dintre tineri se casatoresc dupa ce si au inceput viata sexuala!!!!!!!Chiar nu stii ce vorbesti….este doar o impresie. Daca cauti statistici ai sa vezi ca te inseli. Suntem oameni si nu animale. Ne putem controla instinctele! Interzicerea relatiilor sexuale inainte de casatorie este pentru fericirea acelor persoane, caci sunt numeroase avantaje daca se respecta castitatea. Dumnezeu ne iubeste si ne vrea binele! Daca am analiza cu adevarat aceasta situatie ne am da seama de acest lucru. Educatie sexuala in scoli ar fi buna dar depinde de ce s ar preda exact. Copii de gradinita ar trebui sa li se de a putine informatii despre acest domeniu. Sunt prea mici, prea inocenti!

 4. micuta says:

  Este fals ca peste 90 % dintre tineri se casatoresc dupa ce si au inceput viata sexuala!!!!!!!Chiar nu stii ce vorbesti….este doar o impresie. Daca cauti statistici ai sa vezi ca te inseli. Suntem oameni si nu animale. Ne putem controla instinctele! Interzicerea relatiilor sexuale inainte de casatorie este pentru fericirea acelor persoane, caci sunt numeroase avantaje daca se respecta castitatea. Dumnezeu ne iubeste si ne vrea binele! Daca am analiza cu adevarat aceasta situatie ne am da seama de acest lucru. Educatie sexuala in scoli ar fi buna dar depinde de ce s ar preda exact. Copii de gradinita ar trebui sa li se de a putine informatii despre acest domeniu. Sunt prea mici, prea inocenti!

 5. sorina says:

  Am ajuns vai de capul nostru ca popor. Nu stiu cum ne mai rabda Dumnezeu! Avem constiinta, ar trebui sa stim ce e bine si ce nu…in Germania ed sexuala se invata de la 5 ani. Copiilor life se explica despre masturbare si folosirea prezervativelor din clasa a II a. Recomand doar pt oamenii inteligenti si iubitori de popor documentarele de pe YouTube : „Scoala sec XXI. Educatie sexuala”(documentar rusesc) si „Bani insangerati. Carol Everett”. Tampitii spalati pe creier n-or sa inteleaga nimic si o sa intinda sforicu chiloti si prezervative prin fata Parlamentului( sau pe unde si-au mai intins chilotii ONG pt ed sexuala)

 6. ana says:

  ok..abstinenta, nu .e utopie…sa zicem, desi daca iti lamuresti voinicul ca puterea si discernamantul sunt fff importante ptr formarea lui ca barbat( asta ca am fata), nu cred ca iti va rade in nas,Revin, abstinenta, nu, parinti responsabili, nu, atunci e clar ca raman dascalii,specialisti, la oras si tara, care, traitori in Romania, vor fi absolut toti dar toti echilibrati emotional si isi vor face perfect treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *