„Bună ziua, sunt mama lui Dănuţ, din clasa a II-a B, Scoala Generala nr 20.
Copilul meu a venit de la scoală si mi-a arătat Manualul de Limba Română:

oe

V-am scris la cronicipebune pentru că am si eu mai multe intrebări:
1. Cat costă o operatie estetică pentru o omidă?
Băietelul meu a luat una din parc. „Tati, e urata, tati e urata, să o ducem la operatie!”
Degeaba am incercat să ii spun că e un manual scolar si că acolo sunt povesti.
Copilul plange de două zile să ducem omida la cabinet!
2. Omidele astea, după operatia estetică, trebuie tinute la un spital, ceva?
3. Unde găsesc eu un spital bun de omizi? Că dacă o face mai urată decat era, vă dati seama ce urlă ăsta mic!
4. Puteti să imi recomandati si mie un medic plastician?
O singură rugăminte am: să nu fie acela care a operat-o pe doamna Rădulescu. Vă rog mult! Că mi-o transformă in lăcustă!
5. Să ii spun lui Dănut că omida lui o să se transforme in fluture? Dacă da, cum găsesc spital de fluturi?!
6. Cine naiba face manualele astea? Vreau să ii trimit si eu niste felicitari.”

Mama lui Dănuţ

OFERTA:

 

 


FOLLOW SI LIKE PE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

 

Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Fragment: „Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16 thoughts on “Omida din Manualul de Limba Romana vrea operatii estetice.

 1. MC says:

  Daca textul se termina cu morala: omida trebuie sa se accepte asa cum este si sa nu mai fie o omiduta frustrata care tine dieta de la sapte ani si nu mai viseaza la onduleuri sexy, este un text reusit. Doar nu voiati un text despre bianca nustiucum care s-a transformat intr-o chestie de plastic. E o personificare reusita si mama lui Danut din clasa a doua ar trebui sa se ingrijeasca sa fie fi-su respectuos cu oameni din jur si sa nu critice orice deviere de la 90-60-90, nu sa aiba ultimul iPhone.

    • anca says:

     Mie chiar mi se pare gresit sa introduci argumentul operatiilor estetice in manuale! Fiecare e liber sa – si educe copilul cum considera sau dupa cat il duce capul, dar nu vreau ca copilul meu sa citeasca asta in MANUAL! Chiar a ramas cumva editura fara alte idei?

   • Anca says:

    Poate nu vezi nimic periculos pt ca nu ai copii. Dupa parerea mea ii invata pe copii sa fie superficiali, ca vezi doamne e gresit sa fii nu stiu cum, ca sa fii acceptat trebuie sa fii intr-un anume fel ceea ce e gresit.

  • Sonia says:

   Stiu textul, l-am avut in clasele mici intr-o culegere. Omida se duce la doctorul paianjen si ii plateste o groaza de bani ca sa o scape de cele 3 burți iar el o trage pe sfoara :)) morala: doctorii sunt malefici ( asocierea cu un animal atât de odios da si mai mult efect)

  • Iuliana C. says:

   Despre ce fel de morala vorbiti doamna/domnule?O fi un text scris de vreo piti al carui neuron s-a plictisit de atata trandaveala si s-a apucat sa creeze „opere”.Ce invatatura poate sa scoata un copil de clasa a II dintr-un astfel de text?Sunteti dusi cu pluta toti,daca ati ajuns sa vedeti morala in niste rahaturi de texte.Doar o clienta fidela a saloanelor de cosmetica sau a clinicilor de infrumusetare poate considera varianta unei operatii estetice intr-un manual de clasa a II,o personificare reusita si cu morala la sfarsit.Oare de ce nu s-o fi gandit „celebra autoare” la varianta sportului pentru omida (sa alerge la deal si la vale pe scoarta copacului pana slabeste) sau la variana unui regim alimentar sanatos( si ma refer in special,la un program cu ore fixe de alimentatie si nu unul haotic,care este cel mai mare responsabil de obezitatea copiilor)?Oare de ce nu s-a gandit la un sfat pentru parinti,care sunt cei mai mari vinovati pentru obezitatea copiilor lor,cu exceptia celor bolnavi(dar este cunoscut faptul ca din 10 copii obezi,doar unul este asa din cauza bolii)?Copiii trebuie invatati de mici sa faca sport/miscare,nu sa stea la televizor/calculator zile intregi,trebuie educati sa manance sanatos,nu chipsuri,biscuiti/napoletane etc.etc,si,in niciun caz,sa nu li se ofere exmple idioate de genul operatiei estetice la varsta de 7-8 ani.

 2. bandy says:

  mama lui Dănuţ, din clasa a II-a B, Scoala Generala nr 20 cand ai sa asistii personal la dialogul dintre o omida si un gandac, vei avea parte si de interventia chirurgicala…estetica.; pana atunci lasa copilul sa zboare cu gandul in lumea imaginara a necuvantatoarelor 🙂

 3. Irina says:

  Cei care comenteaza pe aici nu au inteles cine e mama lui Danut si care e ideea pentru care Silviu ne-a semnalat aceasta povestioara. Sunt de acord cu mama lui Danut a.k.a. Silviu

 4. Pingback: Omida din Manualul de Limba Romana vrea operatii estetice. | HAHA ZONE | Poze haioase, Video, Razi cu lacrimi

 5. Dorin Ciobica says:

  Şi Albă ca Zăpada îşi puse silicoane, ca să nu se mai laude numai Ileana Cosânzeana că are cotârcitor fotbalist. Noapte bună, copii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *