Gasca cu gat rosu Emilia a zburat 10000 de km. din Siberia. Ghinionul ei a fost ca a cotit-o spre Romania, in loc sa se duca linistita mai spre Vest.

Pasarea avea implantat un transmitator, iar datele analizate spun ca a ajuns in curtea casei din Braila. Autoritatile au descoperit emitatorul, niste pene jumulite, inelele ornitologice si intestinele pasarii langa cusca unui caine.

Practic, sarmana pasare, a ajuns pana aici pentru a fi mancare  de caini.

Cred ca nenea ala care a inpuacat-o a zis:

-Nevasta, am impuscat o rata, da’ mai bine o dam la Azorel. Are gatu’ rosu’, sa nu aiba boala aia cu nume de bere. Lasa ca mancam gaina aia de la ma-ta, cu gatu’ golas. Gaina, nu ma-ta!

Potrivit speciaştilor care au analizat datele transmiţătoarelor montate pe pasărea rară, pe 15 ianuarie, semnalele primite din 30 în 30 de minute de la emițătorul Emiliei au arătat că pasărea se află în curtea unei case din județul Brăila. “Expertul norvegian spune că, practic, pasărea a fost probabil ucisă pe câmp, în zona de hrănire.

In noua luni, Emilia a transmis informatii pretioase, zic norvegienii.  A transmis peste 7000 de locatii GPS, mai multe decat orice alta gasca.

A trecut prin Pyasina din Siberia, și-a petrecut mare parte din toamnă în Kazahstan, în plin sezon de vânătoare.. A scapat.  A trecut și prin Ucraina, iar pe 21 noiembrie a ajuns în România, unde a fost ucisă.

Cam asta a fost tot, draga noastra Emilia.  Ghinion! Sper ca pe viitor o sa ocoliti Braila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *