Voi va dati seama prin ce trec oamenii astia?

Unu dintre ei a plans cand i-a tradus cineva stirile si i-a spus ca oamenii nu ii plac pentru ca au pielea neagra. Nu pentru ca ar fi prosti profesionisti sau ar avea un carcater urat sau orice altceava. Nu! Criteriul este culoarea pielii, cu care te nasti.

Ma pun in locul lui Piumal si o iau razna. Sa plec de langa ai mei, in lume, numai pentru a strange un banut (bai, idioti din Ditrau, oamenii aia nu au plecat de acolo de bogatie, nu ca v-ar pasa) si sa il trimit familiei, apoi sa ajung intr-o tara, sa fiu bun pe meseria mea si sa vina unii sa imi spuna:

-Esti bun, nu e nimic de zis. Noua ne e cam lene sa facem munca ta. Dar vrem sa pleci: nu esti alb!

Va imaginati ce e in mintea  si in sufletul unui om care, pe langa ca sufera o astfel de nedreptate, mai trebuie sa explice si familiei sale de acasa ca a fost retrogradat si ca lumea il cam uraste. De ce? vor intreba sti lankezii. Pentru ca am pielea asta mai inchisa la culoare si nu-s alb.

Apoi va ganditi la discutiile pe care le-au avut cei doi intre ei? Cum sa iti poti explica, in 2020, ca exista niste copitate care nu vor sa te accepte in satucul lor de doi lei pentru ca nu corespunzi cu ei la ten.

Acelasi lucru probabil s-ar fi intamplat si daca cei doi erau homosexuali. Cum sa explici asta la 4 milioane de romani care sunt in Coalitia Pentru Familie? Ca si aia au acelasi gen de valori: nu-s ca noi, afara cu ei!

Educatie, fratilor! In locul interminabilelor ore de Religie, ar trebui sa avem o materie numita Toleranta. Sa ni se predea de mici ca suntem mai multe rase pe lumea asta, ca avem aceeasi vechime pe Pamant, ca avem aceleasi drepturi, ca oamenii aia nu sunt mai prejos. Sa ne explice, ca unor prosti crescuti 50 de ani in Comunism, ca lumea e variata si bogata, iar de aceea nu este plictisitoare.

Sa ne explice, la materia Toleranta, ca daca un om are un handicap, nu inseamna ca trebuie sa ii ocolim caruciorul ca si cum ar avea ciuma (am vazut scena asta langa parcul IOR).

Poate nu ma credeti, dar va spun sigur ca multi romani si etnici maghiari gandesc la fel ca aia 200 de nedezvoltati intelectuali din Ditrau. Nu, ei nu sunt singurii! Nu va amagiti!

Mai e mult pana departe.

5 thoughts on “Piumal a plans cand a aflat ca lumea nu il place pentru ca nu are pielea alba.

  1. lauram says:

    N-am reusit multa vreme sa inteleg de ce am ajuns atat de rau noi, ca popor si de ce nu ne-am dezvoltat si noi in 30 de ani, ba dimpotriva. Uite de asta!!!! M-as duce la oamenii aia sa le stang mana si sa le zic: fratilor, nu suntem toti ca astia in tara asta!

  2. Laurentiu says:

    Sunt tot un EMIGRANT,impreuna cu familia din 1985…. Nu stiam limba tarii,!! AM FOST PRIMITI CU CALDURA,AJUTATI MATERIAL SI SPIRITUAL !! Mie rusine de de trogloditul de popa care a asmutit localnicii impotriva a doi semeni !! RUSINE ,DE TREI ORI RUSINE !!

  3. Florescu Ramona says:

    Ne cerem scuze pentru nedreptatea si gândirea retrograda a acelor săteni si ii asiguram ca e un caz izolat. Românii sunt mai mult de atat. Sunt bineveniti in Romania

  4. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 27 ianuarie – 02 februarie2020?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *