„Mai mulți martori oculari ai tragediei povestesc cum Claudiu Petre s-a comportat că un erou intrand de două ori în club pentru a-şi salva prietenii. Dar după aceea, nimeni nu l-a mai văzut.” (Evz)

clpe

Prietene, aş vrea să fiu ca tine. Mă simt ca un cretin care vrea să-ti scrie, de cateva ore,  un mesaj de multumire, dar nu e in stare să isi adune două vorbe. O să incerc…

Aş vrea să am un caracter atât de frumos că al tău.
Scapasei, dar ai ales să te întorci pentru a-ţi salva prietena.
Apoi, te-ai întors pentru a scoate din foc alt om. Ai făcut toate astea fără să te gandesti deloc la tine.
Şi nu te-ai mai putut salva.

Câţi dintre noi au curajul de a face aşa ceva?
Eu îţi mărturisesc sincer că nu cred că l-aş avea. Aş fi mult mai laş decât tine.
M-as gandi la familie, la mine…nu cred că am forţa ta interioară. Sunt mult mai laş.
Nu cred că sunt mulţi oameni în stare de asemenea fapte.

Cand ma gandesc ca acum, la trei ani dupa Colectiv, sunt oameni care cred ca acolo au murit niste satanisti, niste oameni rai… imi dau seama in ce tara bolnava traim.

Cred că esti un om mare… Iartă-mi cuvintele, care sunt prea putine si mult prea sărace pentru a descrie caracterul tău.
Nu te-am cunoscut, am aflat din presă despre blogul tău, despre pasiunile tale: rockul si fotografia.
Iartă-i pe cei care spun porcării despre rockeri, despre muzică sau despre lucruri pe care nu le înţeleg. Asta îi descalifică pe ei.
Nu am cuvinte să îţi spun cât de mult aş vrea să te fi cunoscut…să bem o bere împreună.
Respect, Claudiu!

 

 

Claudiu-PetrePAGINILE MELE DE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune


 1. Cristi Mîrț says:

  Eu nici 3 fraze n-am putut să scriu despre el pe blog, deși l-am cunoscut și am avut plăcerea să savurez câteva beri cu el. Acum rămân doar amintiri. Și o gaură mare în multe suflete.

 2. Ana82 says:

  M-au impresionat f mult el si Adrian Rugina, care a salvat 5 oameni si a intrat sa mai salveze dar nu a mai iesit. Adevarati eroi si OAMENI.

 3. Reader says:

  pentru oameni ca ei tara asta trebuie sa fie in doliu multi ani de aici inainte. iar pentru toti oligofrenii care dau vina pe halloween – idiotilor, asta inseamna sa fii bun crestin, si-a dat viata pentru altii.

 4. bianca says:

  Povestea lui e pur si simplu crunta imi curg lacrimi pe obraz numai cand ii vad pozele. Claudiu sa ai grija de tine si de toti ai tai de acolo de sus. Sa ai un drum bun. . .

 5. gicanul 47 says:

  Doamne Dumnezeule,oare vom invata ceva din asta sau vom reveni la prostia de ,,dinaintea”…,,mie nu mi se poate întâmpla…Putem sa aratam ca acesti tineri nu au murit degeaba…

 6. Dana says:

  Da!Un erou!Un suflet nobil.Si eu as fi vrut sa fiu in locul lui dar cu siguranta nu as fi facut asta pt CA as fi avut in fata ochilor baiatul meu de 16 ani …De vineri il pup intr-una si ii spun cit de mult il iubesc si ma rog in find pt cei dusi sa aiba linistea si pt Cei din spital da se daca bine…

 7. Demerzel says:

  Propria viață în schimbul mai multor vieți. Mi se pare un schimb corect, dar este o risipă. Asemenea persoane, mai rar întâlnești…

  Și sper că acest sacrificiu va fi elementul care schimbă stereotipul rocker-ului (rocker, pletos, haine negre, jeacă de piele, chopper… you name it).

  Nu.. nu pot. Îmi pare rău. Mi-aș dori să pot scrie mai multe. Pur și simplu nu pot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *