Pachetul Silviu Iliuta

Continui sa va prezint oameni faini ce infrumeseteaza tara si locuri ce merita descoperite.

De la prietenii de la localm:

„??? ?????? ?̂? ?????̦??, ?????????̦, ??̆????̆ ?????? ?̦? ??????? ? ??̂??? ?????̆ ??? ??????.

Nu poți niciodată să spui destule despre satul maramureșean. Destule din cele bune, pentru că oamenii de aici fac meleagurile astea să vibreze încă, de tradiție, culoare și voie bună.

Când am fost prima dată prin satele din Maramureș, m-am mirat de copacul cu oale colorate atârnate de ramuri, din fața casei, prezent pe la mai toate gospodăriile. Apoi am aflat că, copacul sau sarcinerul spune cât de înstărită este gospodăria , și cu cât mai multe oale atârnate, cu atât mai gospodari cei ai casei.

Poate că asta face cumva ca în Maramureșul zilelor noastre țarinile să fie rânduite cum se cade chiar și acum, meșteșugurile încă practicate, tradițiile respectate și mesele îmbelșugate.

Asta găsești la Rustic, pensiunea de pe drumul dintre Vadul Izei și Bârsana, ce se ridică falnică, cu poarta maramureșeană din lemn deschisă cu drag oaspeților și cu sarcinerul încărcat de oale din spatele ei.

Pesemne că numărul oalelor spun deja de la intrare că ești primit cu bucurie, că aici te poți odihni în curățenie și confort , și că ești omenit cu bucate gustoase și horincă strașnică , ca pe la orice casă unde gazdele sunt oameni gospodari.

La pensiunea Rustic, camerele sunt toate decorate cu motive tradiționale, cergi și ștergare înflorate, străchini din ceramică pictate, așternuturi curate și proaspete, dar te poți bucura și de băi echipate modern, de căldură și liniște.

Doamna Maria, gazda pensiunii, își primește musafirii cu bucate alese, tradiționale gătite de dumneaei după rețete originale, păstrate de la generațiile trecute, cu produse din gospodăria proprie, prăjituri de casă cu gust divin, pâine proaspătă coaptă in cuptor pe lemne și nelipsita horincă, aducătoare de voie bună.

Și când e rost de zaiafet, la pensiune se organizează seri folclorice cu ceterași, ca să simți cu adevărat spiritul vesel și primitor al moroșenilor.

Este acces la bucătărie pentru cine dorește să își prepare mâncarea și se poate lua masa înăuntru în sala special amenajată sau afară în foișor.

În curte este verdeață proaspătă și flori, decor vesel și cu grijă pentru fiecare detaliu, iar animăluțele din gospodărie pot deveni prieteni de joacă pentru cei mici dar și pentru cei mari.

La Rustic, mănânci bine, dormi bine, toate îți tihnesc, și apoi poți afla și îndrumare către locurile frumoase de vizitat din zonă.

Și dacă vrei să te simți și mai de-al casei, poți îmbrăca costume populare și te poți plimba cu căruța sau sania trasă de cai, în funcție de timpul anului în care decizi să vii ca oaspete.

Doamna Maria și ajutoarele dumneaei te primesc și te omenesc cu drag, oricând le treci pragul.

?Poți fi oaspete la Rustic Oncesti rezervând prin WhatsApp AICI ?

Cititul desteapta! Oferta:
Pachetul Silviu Iliuta

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *