Am o sila ingrozitoare si va spun ca asta e ultima postare despre acest subiect.
Au aparut toti specialistii in prietenie si relatii ai neamului romanesc. Brusc, toti romanii par a sti la cat timp trebuie sa iti suni un prieten si sa te asiguri ca e bine. Mai au putin si lanseaza tabele cu intervalele standard. Dintr-odata, romanii au devenit priceputi ultracaificati in prietenie.

Bai baieti, nu exista reguli pentru prietenie! Bagati-va asta in cap. Esti prieten cu un on pentru ca ESTI, pentru ca il accepti asa cum e, fara sa ii impui legile universale ale oilor. Nu v-a ajutat niciodata, cand va era mai greu, un om cu care vorbeati practic rar spre deloc? In timp ce prietenii aia care va sunau la doua zile, dupa standardul istetilor, v-au intors cwru’? Nu ati patit? Serios?
Am un prieten la Timisoara cu care ma aud de 3-4 ori pe an. Si nu, nu il sun la doua saptamani sa vad daca e bine pentru ca nici eu, nici el, nu ne dam in vant dupa vorbe de dragul vorbelor. Stiu o fata care prefera sa dispara cate o luna si nu raspunde nimanui la telefon. Ultima data a fost in America de Sud si nu a spus nimanui. Prietenii ei stiu cum e si o iubesc asa cum e.
De unde stiti voi, specilaisti mondiali in prietenie, ca unii oameni nu prefera sa se izoleze cateodata? De unde stiti voi, din spatele unei tastaturi, ca un om nu alege compania unor animale in locul unor oameni cu care n-are chef sa fie uneori? Fiecare om e in felul sau. Daca ai un prieten mai retras, pentru ca asa alege el sa fie, ce faci? Te bagi cu bocancul in viata lui si il suni saptamanal sa vezi daca e bine?

Pe mine nu ma socheaza faptul ca nu a intrat nimeni peste Cristina in casa, de pe 28 de decembrie incoace. Pentru ca de sunat, au sunat-o. I-au dat mesaje. Au scris multi asta. Dar nu au intrat peste ea cu forta! Faceti diferenta?! Faceti, nornal, dar voi vreti sange, vreti un vinovat, vreti vaicareala, vreti sa judecati pe cineva. Vreti sa va pisati ochii si lumea sa va dea like vazand cat de buni sunteti. Voi trebuie sa judecati, daaa, sa luati gatu’ cuiva! Ale e vinovat! Aia e!

Desteptilor, unii prefera asa! Poate ca a preferat sa nu aiba nicio prietena cu care sa vorbeasca la doua zile si sa isi bea cafeaua impreuna. Sunt multi oameni care nu au asa ceva. Poate ca asa alegea ea: nu raspundea cate o luna la telefon. V-ati gandit la asta? Cum va permiteti sa judecati ceva ce nu cunoasteti? Ca sacalii v-ati napustit, voi vreti sange! Sa curga mult!

Ati putea face un lucru bun, totusi. In loc sa ca varsati pe Facebook parerile puerile de megaspecialisti in prietenie mai vine v-ati uita in jurul vostru si ati vedea oamenii singuri. Unii nu aleg sa fie asa, dar cumva aleg sa nu rezoneze cu nimeni. Poate cu aia schimbati o vorba. Nu stiu. Sau poate mangaiati un caine. E alegerea voastra de oameni maturi, cu cap personal si neuroni in dotare. E alegerea voastra sa fiti cum sunteti. Iar aia destepti respecta asta.

Injurati mai jos, e la liber.
Silviu Iliuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *