L-am vazut pe un gib@n rus la lac. Statea langa bericica lui de 9 grade, pe
ponton, cu undita in mana. Zicea ca viata e frumoasa si ca ce face presedintele Putin e doar politica. Ce treaba au ei cu politica? Vremea e misto afara, rusii trebuie sa se bucure de viata si de natura. Avand moaca rosie de la borhot si tarie, tinerelul ranjea fericit ca partidul face politica in Ucraina si ca ei, rusii de rand, se pot bucura ca oamenii de o sauna misto, de o plimbare la lac si de un caras proaspat.
In timpul asta, partidul lor iubit bombardeaza Odesa. Citesc ca un biciclist ucrainean a fost
mitr@liat fara somatie. Era tot tanar, ca rusul de la lac, muncitor in constructii. Vecinii ziceau despre el ca e om bun, n-a facut rau nimanui. Doar ca unui militar rus care „face politica” prin Ucraina nu i-a placut moca lui. Acu’, probabil, ii jefuieste si casa, sa nu plece acasa la nevasta cu mana goala. Politica.
Eu nu cred ca rusii de rand sunt nevinovati. 70% il sustin pe Putin, zice singurul institut credibil de sondaje. 70%! Eu cred ca fiecare rus din astia 70% e vinovat la fel ca soldatul ala rus care a tras, la fel ca aia care comit orori. Nu cred nici ca „rusii nu au informatii”. N-ai cum. Ajungeau informatii la noi in vremea lui Ceasca. Oricat de blocat ar fi internetul, ei mai vorbesc la telefon pe afara, mai citesc recenziile restaurantelor unde strainii scriu ce se intampla, mai afla din gura-n gura.
Cred ca toti astia 70% care nu ies sa urle in strada si „il lasa pe Putin sa faca politica in Ucraina” sunt de tot c@catul. Da’ e bine ca uite, la lac trage pestele, Olga a facut salata ruseasca, unchiu Vasili a adus vodca, iar gaz au, deci va fi cald si la iarna.

Ps: pagina mea e restrictionata pentru o postare asemantoare, deci ma astept sa se intampla la fel. Postarile apar pe foarte putine wall-uri. Daca e ceva, ne vedem pe Tik Tok. Dansam. Cam la atat se reduce libertatea de exprimare azi, daca nu esti in tabara sosoaca.
A aparut! carte noua. Comanda AICI

 

OFERTA SPECIALA:

Pachetul Silviu Iliuta

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.