Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Nu inteleg, in tara asta nu putem avea nicio emisiune de talente, de voci bune-spre exemplu, fara sa scoatem in fata toate cazurile sociale?
Adica poate par eu insensibil si rece ca piatra, dar de cate ori vreau sa vad si eu ceva divertisment, apar un zugrav din Londra sau o fata care era femeie de serviciu, apoi chelnerita, in Suedia, care isi doresc sa cante. Dupa ce le vad povestea 10 minute, canta un minut.
Bai nene, de ce e rau sa fii zugrav in Londra sau sa faci curatenie in Suedia? Alea nu-s meserii,
frate? De ce o dam pe lacrimogene mereu cand apare un om care
munceste? De ce astia sunt prezentati ca niste Cenusarese, de ce ii comparimeste toata lumea ca si cum ar avea 15 boli grave? Stau aia pe la Hollywood cu anii, la actori ma refer. Plimba cainii, fac pe chelnerii, merg la sute de castinguri si nimeni nu ii ia de mila intr-un rol. Nu scrie nimeni pe generic: “si chelerita Jeniffer Aniston, alaturi de plimbatorul de caini Brad Pitt!” Se uita cineva la un film american pentru ca mama regizorului a fost ingrijitoare?! Ce e prostia asta?  

 La noi, primul criteriu e cazul social, sunt cazuri in care lumea voteaza masiv vocea mai putin buna. Celalat, de pe locul doi, are vina de a a se fi nascut intr-o familie normala. Pe bune? Va dati seama ce gandeste tatal celui de pe locul doi? “Doamne, ce am facut?! Mi-am crescut normal copilul si acum a pierdut!”

Ma rog, sunt insensibil, dar parca as vrea si eu sa vad o emisiune de divertisment. Daca vreau sa o dau pe boceala si sa imi smulg parul de pe maini, ma uit la politica..

Silviu Iliuta

CITITUL DESTEAPTA! Carti la oferta. Click pe poza:

Cronicile unui barbat de Silviu Iliuta


INCA MA MAI GASITI AICI: Silviu Iliutacronicipebune
Ia carti, sunt bune la facut cornete! SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Poza: Facebook


FRAGMENT:

„Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.

CARTI, DE AICI.

 

 

 

 

Acum poti FACE COMANDA PENTRU NOUA CARTE, „AM GASIT UN TITLU”, pe www.bookzone.ro. Transport gratis, daca iei si „Toate titlurile bune au fost date”
Daca ai chef sa citesti, comanda pachetul aici sau telefonic: 031-433.51.65
P.S Se livrează și internațional.

Tot de pe www.bookzone.ro. se comanda si prima carte, Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta

De Silviu Iliutacronicipebune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *