Home / (Pro)stirea zilei / Simona-campioana!

Simona-campioana!

Multi ziaristi si comentatori priceputi s-au grabit sa ii cante sfarsitul lui Halep. Dupa fiecare turneu pierdut, au ingropat-o. Ca si acum. Ca e fitoasa, ca schimba antrenorii cum are ea chef, ca nu joaca prea variat. Ma uitam azi la meciul cu Garcia, mai inalta cu un cap decat Simona. Aproape toate jucatoarele din primele 50 de locuri sunt mai inalte si mai bine facute decat Simona. Si totusi copilul asta ambitios e numarul 1 in lume. Le-a insirat pe toate, la rand! Poza asta va ramane in istoria Romaniei. Si o spun fara sa exagerez cu nimic.


Ai fi zis ca Halep a reusit performantele acelea cu ajutorul lui Nea Banciu sau nea CTP. Ca fara „sfaturile” lor acide din pagini de ziar, biata fata nu intra nici in top 100!

Si-mo-na e pe locul 1 in lume.
A ajuns in finala la Beijing, iar acesta ar putea fi raspunsul ei pentru toti păreriştii Romaniei.
Dacă Simonei i-ar păsa ce spun toti frustratii…. s-ar lasa de tenis.

Pentru binele ei, sper să nu dea doi bani pe acestia.
A luptat, a jucat bine si a pierdut.

Si? „Specialistii” au inceput iar sa o aplaude inainte finalei, iar acum să o injure.
Au trecut de la „Bravo Simona, romanca noastra, la „Simona e labila pshic, pierde finala, nu este pregatita!”

Stiti in cate domenii e Romania e locul 1 in lume?
Nu imi vine nimic in minte.

Asa ca: lasati fata in pace să joace, că o face excelent.
Nu o mai sustineti si ridica in slăvi doar cand invinge! Nu o mai injurati cand pierde!
Asta poate face orice prost!
Simona e numarul 1 in lume, iar asta a transformat-o intr-o tinta pentru celelalte jucatoare. Va fi din ce in ce mai greu sa se mentina acolo. Abia acum e greu.
Multimim, Simona! Sportul ne ajuta sa fim uniti, ne face sa ne simtim puternici. Ne aducem aminte ca suntem romani. Plangem, ne bucuram in fata televizorului. Meciurile tale ne fac sa credem ca noi contam, ca tara, in lumea asta. Indiferent de parerile rautacioase. Meciurile tale ne fac sa ne simtim mandri. Asa cum facea odinioara Nastase. Sau Hagi. Tu faci asta, Simona!

Multimim!
De Silviu Iliutacronicipebune

Acum poti FACE COMANDA PENTRU NOUA CARTE, „AM GASIT UN TITLU”, pe www.bookzone.ro. Transport GRATUIT, daca iei si „Toate titlurile bune au fost date”
Daca ai chef sa citesti, comanda pachetul aici sau telefonic: 031-433.51.65
P.S Se livrează și internațional.


 

De Silviu Iliutacronicipebune

Citeste si: POVESTI PENTRU OAMENII MARI.


Fragment:
„La patruzeci și puțin de ani, ești fix la jumătate. Nedefinit. Prea tânăr pentru a plânge sau râde la amintiri. Și prea bătrân ca să nu ai mii de amintiri la care să îți vină să plângi sau să râzi.
La patruzeci de ani, ești jumătate armăsar, jumătate mârțoagă. Nu aș vrea să spun care jumătate îmbătrânește mai repede, asta diferă de la om la om. Deși în mintea ta te crezi încă un armăsar, copiii încep să te vadă că pe o mârțoagă. E dubios. Cea mai tristă zi de până acum a vieții mele, în ceea ce privește vârsta, a fost acum câteva veri, când urcăm într-un lift cu o fată superbă.
Cam douăzeci și ceva de ani, mirosind extraordinar, împrăștiind miros de primăvară, ca în reclamele proaste la detergent. Bucle blonde, manechin pe orice podium al lumii, dar nu din ăla costeliv și ofilit. Picioare până la Cer, terminate cu doi norișori perfecți, care se întrezăresc prin fusta scurtă și mulată, și ochi de căprioară flămândă. Asta în cazul în care ar exista căprioare cu ochi verzi. Genul cu care ai vrea să stai două ore în lift, apoi să schimbați numere de telefon. După care să mai stați doi ani, în alt lift. În plus, îți zâmbește toată.
– Sărut-mâna, domnule Iliuță!
Și te lovește. Prima lovitură de ciocan vine în moalele capului. Doare.
– Bună.
– Eu sunt fata lui Relu, nu mă recunoașteți? Caut un apartament în zonă. Eram mică atunci când ne-am mutat din cartier. Stăteați la mansardă, în casa de peste drum, iar eu la blocul de lângă.
A doua lovitură este direct în moalele celuilalt cap. Tare, drept la țintă. Brusc, îți dai seama că, oricât de armăsar te-ai crede, ai patruzeci de ani de istorie în spate. Pruncii pe care îi vedeai acum aproape douăzeci de ani au intrat la facultate și îți zic „Sărut-mâna, nenea“?
La mijlocul vieţii, eşti pierdut în spaţiu. Tu tot mai speri că
într-o zi o să te trezeşti şi cineva îţi va spune că ai zece ani. Şi că treaba asta cu îmbătrânirea a fost o glumă proastă, iar mama te strigă chiar acum: „Grăbeşte-te că întârzii la ora de mate’!“

– Mergeaţi în părculeţ cu mine şi cu tata, până să ne mutăm.
– În părculeţul din spate?
– Da! Îmi cam plăcea să mănânc nisip.
– Ți-a prins bine la creștere…
– V-aţi amintit? Mai ştiţi? Ce mai face tanti Amy?
Asta a fost a treia lovitură. Căprioara a lovit drept în suflet, cu cel mai ascuţit cuţit care s-a inventat vreodată: cuvântul.
– E bine. Hai pe la noi, o să se bucure să te vadă!
– Vin! Cum să nu! Ce îmi plăcea când mă dădeaţi în leagăn!
Realizezi că ai devenit un pervers atunci când începi să ai fantezii cu fete pe care le știi de când erau embrioni. Subconștientul tău îți spune că mai ai maximum zece– cincisprezece ani de erecție în viața asta și te îndeamnă să acționezi până nu e prea târziu. Ultima șansă, fraiere!
La patruzeci de ani, îți dai seama că momentul în care erai în scutec este la egală distanță în timp cu momentul în care vei fi în scutec. Și mintea ta face, fără să vrei, primul pas spre Ce bine era pe vremea mea!
– Hai, intră! Cred că mai avem cacao cu lapte.
Pi*da mă-sii de viață!”

 

Check Also

Toader Rudotel Tudorel-facut K.O. de un student.

Daca Toader Tudorel ar lupta intr-un meci de box cu studentul in anul trei de …

One comment

  1. Una din Bucuresti

    Eiii, niste pizmosi! Io as fi mai mult decit multumita sa am citeva zeci de milioane in banca fara nici un „titlu” 😁

Lasă un răspuns