O dragoste din alta lume

 

 

Sunt multi oameni convinsi ca pe oricine ar vota e la fel si nu merg la vot. N-am cum sa-i condamn, nici caderea sa-i judec.
O sa le dau doar un exemplu de lege banala, pe care actualul Parlament, de exemplu, nu ar da-o in ruptul capului pentru ca niciunul dintre parlamentari nu are de castigat.
Din 2015, supermarketurile din Franta sunt obligate sa doneze alimentele nevandute, dar comestibile. Inainte de aceasta lege se practica distrugerea lor, pentru ca e mai usor, fara batai de cap. Legea, desi pentru unii poate parea banala, ii ajuta foarte mult pe cei saraci, care pot lua alimente gratis la final de zi. Ganditi-va la orasele
mici care au cate un Penny, Lidl, si la cati amarati sunt in tara asta. Acum vreo trei ani, cand am ajuns ultima data in Franta, am vazut ca si carciumile, dar si patiseriile, donau la inchiderea programului, iar oamenii fara posibilitati stateau la coada.
Legea asta nu aduce bani niciunui parlamentar roman. E doar pentru oameni. Dar iti trebuie ceva inima sa lupti pentru ea.

La noi exista „Legea privind diminuarea risipei alimentare (217/2016)”, confuzeaza pe toti. Un haos total. Dupa vreo trei ani de zile, au aparut si niste norme prin care „supernarketurile sunt incurajate sa doneze”. Frectie la picior de lemn. Incurajate, nu obligate, inseamna fix pix.
Nu castiga bani sau influenta in urma unei legi, o plimba trei ani prin comisii si o dau prost, de mai bine n-o dadeau.
Zau, conteaza cine e in Parlament! Macar pentru asta.

Cititul desteapta!
O dragoste din alta lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *