Un pusti roman, de 13 ani, a inventat o aplicatie foarte utila, cu informatii, recenzii despre spitalele si medicii din Bucuresti. Adica exact ce nu au facut autoritatile lu’ peste in atatia ani. Exceptional baiat! Va pleca din tara in cativa ani… din pacate.
Tatal sau: „Habar nu am ce face asta mic. La varsta aia, asteptam sa inceapa Mihaela. ”
Cred ca treaba asta defineste perfect doua generatii. Perfect!

Alexandru Tălnaci este pasionat de informatică. La 5 ani instala singur sistemul de operare Windows, iar acum dezvolta aplicatii. Poate ca la el ar trebui sa ne gandim , atunci cand ne vine sa spunem copilului „iar stai toata ziua pe tableta!”

Generatia 40+  il intelege greu pe Alexandru. E alta lume, a unui copil care invata sa faca proiecte senzationale din tutoriale de pe youtube. Imi aduc aminte cand fata mea cea mare a facut plastilinia, la 8 ani. Mi-a aratat-o si mi-a spus ca a vazut cum se face intr-un filmulet. Nu mi-ar fi trecut prin cap la 8 ani ca eu pot face singur asa ceva. Alta generatie. Nu stiu daca mai buna sau mai rea, dar se dezvolta altfel, au alte mijloace, au tehnologia de partea lor.  Iar eu sunt mandru de ei.

„Căutăm cardiologie, aplicaţia ne va arăta toate spitalele care conţin secţia de cardiologie. Căutam Foișor, aplicația ne va afișa toate spitalele care au în numele lor Foisor”, explică Alexandru cum funcționează aplicația. „Iar dacă selectam un spital, aplicaţia îţi dă adresa şi, prin google maps poţi să te duci direct la ea sau ai număr de telefon şi poţi suna să vorbeşti cu cineva de acolo”.

„Nu înţeleg nimic din ce face el, vă spun sincer”, mărturisește tatăl.

„Nu mi-a fost foarte greu, deoarece am urmat tutoriale de pe youtube şi cărţi de specialitate. Atât. Singurele mele surse”, Alexandru.

Sper sa am puterea mereu sa ii inteleg si sa nu ajung niciodata la vorba paguboasa: „pe vremea mea era mai bine!” Era doar diferit.

De Silviu Iliutacronicipebune

 

Acum poti FACE PRECOMAMDA PENTRU NOUA CARTE, „AM GASIT UN TITLU”, pe www.bookzone.ro. Cine comanda pana pe 26 iulie o primeste cu autograf.
Daca ai chef sa citesti, comanda aici ➡️ http://bit.ly/2tJJuaf sau telefonic: 031-433.51.65
P.S Se livrează și internațional.

Tot de pe www.bookzone.ro. se comanda si prima carte, Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta

aaa

2 thoughts on “Un pusti genial.

  1. Andor says:

    Mai, nici eu nu am fost interesat de calc la 8 ani(in 82 a aparut primul PC in acceptiunea moderna a termenilor), pt ca primul calc l-am vazut abia in ’92.
    Acum degeaba incerc sa le explic copiilor mei cum am crescut eu fara tableta… nu poti face comparatii. Cel mare la aproape 7 ani stie ceea ce stiam si eu la 1 an dupa primul calculator: adica pornire si utilizare. Ce stie in plus: cautare tutoriale pe google si desene pentru frate-su’ mai mic (2 ani diferenta intre ei).
    Ce va face el peste 8 ani? S-ar putea sa fiu la fel de nestiutor in domeniu ca si tatal baiatului din articol. Sunt convins xa tatal nu poate pricepe dar si-a sprijinit si incurajat copilul, ceea ce contravine putin tentei de malitiozitate din articolul tau.
    Dar iti dau dreptate (nu ca ai avea nevoie) in ce priveste politicienii lu’ peste. Daca ar fi luat decizia sa faca o asemenea aplicatie, ar fi cheltuit 1 mil de euro prin firma lui Ghita….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.