Talibanii spun că femeile pot participa la universități, dar nu pot împărti aceleași clase ca bărbații.

Femeilor din Afganistan li se va permite să frecventeze universitatea „în siguranță”, atâta timp cât studiile lor sunt în concordanță cu interpretarea talibanilor asupra legii islamice.

Femeile vor iesi din clasa cu 5 minute inaintea barbatilor si vor   sta in sala de asteptare 5 minute pentru ca ei sa paraseasca scoala.

„Invatamantul va fi, islamic care să fie în conformitate cu valorile noastre islamice, naționale și istorice și, pe de altă parte, să poată concura cu alte țări”.

Dar mulți sunt sceptici cu privire la schimbarea bruscă a talibanilor în abordare. Femeile afgane spun că grupul nu și-a respectat în mod consecvent promisiunile că fetele pot continua să urmeze școala, chiar si in conditiile astea. De exemplu, membrii talibani au bătut un șofer de ricșă pentru transportul unei profesoare care călătorea fără un insotitor de sex masculin.
În unele regiuni capturate de talibani, femeile și fetele au fost deja oprite să meargă la școală sau să-și părăsească casele fără bărbați, a raportat The Guardian.

Oferta. Cititul desteapta!

.Pachetul Silviu Iliuta

Lasă un răspuns