Nu sunt medic, nici cercetator.
Nici eu, nici 99 la suta dintre dumneavoastra. De aceea, parerile noastre nu au niciun fel de relevanta cand vorbim de vaccinuri.
Intrebarea care se pune, in mod firesc, este:
Ce facem? Credem in medicina moderna, in stiinta? Sau in parerile „medicilor” care si-au facut studiile pe forumuri si in grupurile de Facebook?


ŞTIINŢA SAU PĂRERISTICA?
Comentariul unei doamne: „Vaccin? Eu nu imi vaccinez copilul. Am vazut la televizor ca nu este bine, ca ii imblonavesti de autism, ca vaccinul are mercur in el. Apoi, am citit mult pe forumuri si am vazut ca am dreptate! Uite, si Olivia Steer a zis: „Vaccinurile sunt un mit, nu te protejează, te îmbolnăvesc. Oamenii care mananca sanatos nu au nevoie de vaccinuri, petru simplu motiv ca nu se imblonavesc aproape niciodata.”
M-am enervat. Incerc sa nu scriu cu nervii, ci cu logica.
Doamna, fiecare om are dreptul la o opinie. Asa cum am zis, nici eu, nici dumneavoastra, nu suntem medici.

Ce fac eu?

Am incredere in medicina moderna si sunt in stare sa citesc niste statistice. Am incredere in cei care au petrecut mii de ore in laboratoare ca sa conceapa aceste vaccinuri.

Ce faceti dumneavoastra?
Faceti ceva pe munca lor.
In schimb, va luati dupa parerea unui om care nu are niciun fel de pregatire medicala. Zero. Si a unor medici care si-au facut studiile pe Facebook.
Grupul de Facebook  „Nu vaccin” sau mai stiu eu care nu este materie de studiu la Medicina! Nu am auzit pe nimeni sa ia nota mare sau sa pice la exemenul la „Facebook!”. Culmea, nici la materia „Olivia Steer”.

Argumentul Steer, pe care doamna il imbratiseaza: „Oamenii care mananca sanatos nu au nevoie de vaccinuri, pentru simplu motiv ca nu se imbolnavesc aproape niciodata.”
Doamna, uitati o statistica despre Romania:
Acum 150 de ani, cand oamenii mancau sanatos, fara conservanti, si nu se vaccinau, speranta de viata in Romania era de 36 de ani.
Astazi, cu medicina aia moderna pe care o blamati, speranta de viata este de 77,6 de ani la femei si 70,5 la barbati. (sursa: Raportul Organizatiei Natiunilor Unite.)
Dar, sa nu credm statisticile… Sa o credem pe doamna Steer, nu? Cea fara pregatire medicala, ca si mine!
Si va mai spun ceva: chiar daca era medic si facea parte dintre cei 0, 0….1 la suta din medicii care se opun vaccinurilor, tot nu conta. Raman ceilalti 99, 99…%

Argumentul religios: „Uite, si biserica crede la fel!”. (Federatia ortodoxa Pro Vita, din a carei conducere face parte unul din cei mai activi predicatori anti vaccin din Romania, afirma ca nu se implica in disputa despre vaccinuri dar, in acelasi timp, ca apara dreptul parintilor „de a refuza vaccinarea copiilor”.)
Cu tot respectul: preotii nu sunt oameni de stiinta! Nu au niciun fel de expertiza si studii in domeniu. Zero. Ca Steer.
(Nici macar critici de arta, ca tot s-au pus pe sters picturi.)

 

Argumentul doamnei anti-vaccin: „Eu nu cred in statistici! Doamna Steer a spus ca vaccinul are in el mercur! Am mai citit si eu!”
De cand se dezvolta „medicina forumistă”, in Romania se intampla urmatorul fenomen… Statistici seci:
Vaccinarea cu ROR (rujeola, oreion, rubeola) in Romania a scazut pana la sub 80% in unele zone din tara in anul 2014.
In municipiul Bucuresti, rata vaccinarii a fost in 2014 de 78,3% fata de 97,4% in 2013. Sub limia de sigurantă.
In ceea ce priveste vaccinarea cu DTP (difterie, tetanos, pertusis), rata in Capitala a fost de 75%, in timp ce in 2013 era de 95,9%
(sursa: raportul Institutului National de Sanatate Publica (INSP), prezentat in cadrul conferintei RoVaccin 2015. )

Argumentul doamnei: „Nu ma intereseaza ce spune medicina sau ce spun statisticile. Daca nu imi vaccinez copilul, e treaba mea! Fac ce vreau, e copilul meu!”
Nu, doamna. Nu e numai treaba dumneavoastra.
Si stiti de ce?
Pentru ca, potrivit acelorasi date stiintifice pe care le aruncati la gunoi, daca se vaccinează sub 80% dintre copii(si cei sub un an si cei mai marei) exista riscul epidemiilor.
In traducere: daca mai apar vreo 30 000 de „medici forumisti” sau adepti Olivia Steer, care nu isi vaccineaza copiii, in Romania vom avea o epidemie.
Vedeti? Alegerea asta a dumneavoastra este si „treaba mea”.

Ps: In unele tari, spre exemplu Australia, Guvernul nu mai acorda suport social pentru copiii parintilor care refuza sa-i vaccineze cu acele vaccinuri a caror siguranta a fost dovedita in ultimele decenii (ROR, anti-poliomielita sau DTP) prin imunizarea fara efecte adverse a milioane de copii. As vrea sa vad si la noi intamplandu-se asta!

Cititul desteapta!


FOLLOW SI LIKE PE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Fragment: „Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.”

 

 

 



FRAGMENT:
„La curvele tailandeze
Kiet e o tailandeză de 40 de ani. Sau de 50. Poate fi de orice vârstă între 40 și 80, având în vedere că are pomeții mânjiți cu multă vopsea roșie și niște sprâncene desenate cu pixul. Nu are riduri, dar nici nu ar avea cum să se vadă pe sub tencuiala de pe figură. La modul în care folosește gletul, Kiet s-ar putea angaja lejer în construcții.
– Bu-na siua!
– Doamna… Kiet? – Este. Cine trimis la mine și ce dorim să facem azi? Control la aparat? Are patru perechi de ouă, deși e femeie. Vocea sa e atât de groasă, încât pare că fumează 50-60 de trabucuri pe zi. Stă rezemată de un aparat ciudat, un fel de scaun de dentist sau de ginecolog, din care ies multe firicele. Deasupra aparatului este o planșă cu scheme de acupunctură, iar lângă el pâlpâie un bec roșu, ca de bordel. Plin de perdeluțe mov și de tot felul de obiecte aruncate: veioze, statuete oribile, bețisoare din care iese mult fum, o barcă venețiană de plastic, un televizor. Arată ca și cum Stevie Wonder a fost lăsat să își exercite în voie meseria de decorator. Stevie Wonder bolnav.
– Aparat?
– Aparat cu care măsurăm tot ce este bolnav: rinichi, ficat, plămâni. Și dăm analize. Nu greșește în 99% dintre cazuri. Mai bun decât orice medic! Șase ședinte doar.
– A, nu sunteți Kiet cu…
– Cu… ?
– Practic, cu… curvele?
– Aaaa, masaj erotic! La noi nu există așa ceva ca curve.”

CARTI, DE AICI.

 

 

<blockquote

One thought on ““Nu imi vaccinez copilul! Am citit pe grupul de Facebook ca nu e bine.”

Lasă un răspuns