Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

A murit un padurar, al patrulea in ultima perioada. Impuscat de hotii de lemne si aruncat in rapa. Avea 30 de ani si trei copii.
Astora de la putere le pasa de noi cat ne pasa noua de furnicile de sub bolovan, de sobolanii din spitale sau de gandacii din bucataria unui betiv de la tara. Suntem atat de singuri si de prosti. In timp ce ei isi impart ciolanul si sunt disperati sa dea bine la televizor, aia mai buni dintre noi sunt omorati si nimanui nu ii pasa.

Padurarul ala incerca sa isi faca meseria. Probabil ca la 30 de ani nu era alterat de mentitatea aia: “furi si tu putin, dai si matale de o ciorba”. Probabil ca, in inconstienta lui, chiar a crezut ca apara padurea.
Daca in locul lui era un politician? Daca cineva descarca arma intr-un politician incoruptibil? In al patrulea din ultima perioada. S-ar fi oprit timpul in loc? Ar fi urlat toti, pe
toate posturile? S-ar fi panicat toti politicienii? Ar trimite nii de politisti si de jandarmi peste ei?
Raspunsul e da. Daca omul nu era padurar, ci politician, politist sau jandarm, acum toti cautau sa prinda criminalii. De ce un padurar cinstit e mai putin important decat un politician?
Pentru ca viata e trista, ba! Pentru ca tu nu contezi, traiesti in tara in care smecherii fac jocuri pentru ei, in care cacarea unui politician care cheama Smurd e mai importanta decat moartea ta.
Esti singur! Daca vrei sa te operezi de ceva sau sa faci o analiza mai complexa, stai luni de zile pe lungi liste de asteptare, in timp ce politicienii isi baga rudele in fata. Tu esti nimic! Padurar, strungar, profesor, vanzator, inginer, sofer, gunoier. Tu esti cetatean de mana a treia. Nu ai drepturile pe care le au politicienii, nu ai drepturile pe care le au primarii, pe care TU ii platesti.
Daca era un politician, al patrulea omorat, campania electorala se oprea si toti cautau criminalii. Asa, deschide televizorul si vei vedea cum stirea despre omul asta e a saptea, dupa toate mizeriile cu Dancila. Orban, Firea si toti ceilalti. Trei copii au ramas fara tata, iar penibilii aia de la Romsilva se felicitau ca i-au dat nu stiu ce incadrare, astfel incat aia mici sa ia niste bani. Mai penibil de atat se poate?!
Esti cetatean de mana a doua. Daca vrei altceva, pleaca din tara sau pregateste-te sa pupi funduri si intra in politica!

Silviu Iliuta

CITITUL DESTEAPTA! Carti la oferta. Click pe poza:

Cronicile unui barbat de Silviu Iliuta

 

INCA MA MAI GASITI AICI: Silviu Iliutacronicipebune
Ia carti, sunt bune la facut cornete! SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Poza: Facebook


FRAGMENT:

„Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.

CARTI, DE AICI.

 

 

 

 

Acum poti FACE COMANDA PENTRU NOUA CARTE, „AM GASIT UN TITLU”, pe www.bookzone.ro. Transport gratis, daca iei si „Toate titlurile bune au fost date”
Daca ai chef sa citesti, comanda pachetul aici sau telefonic: 031-433.51.65
P.S Se livrează și internațional.

Tot de pe www.bookzone.ro. se comanda si prima carte, Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta

De Silviu Iliutacronicipebune

One thought on “A fost impuscat un padurar. Ii pasa cuiva?

  1. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 14 – 20 octombrie 2019?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *