Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Mai multi romani mi-au semnalat aceasta problema si nu i-am crezut. Asta pana au aparut primele dovezi incontestabile:

Iata marturia doamnei Eleonora Eufrosina Ginge, din Satu Nou: „Eram in casa, faceam uruiala pentru porc, dar si pentru Costel. Dintr-odata am auzit asa ca o vajaiala, ca si cum urla o alarma, dar mai invartita, nu stiu cum sa explic. Un sunet rau, nu melodios ca la doamna Irina Ciobanu. Am iesit repede in curte, ma gandeam ca a patit ceva Costel, ca a inghitit un Govid din ala sau ceva, ca era la cinste cu vicele. Am iesit si am vazut asa ca o raza de soare cum se infiltra printre frunzele la dudul din curte si lovea capul lui sotul meu, caci vicele era cu ochii mari la el. In secunda urmatoare, Costel a cazut ca secerat, cum n-a mai cazut de la nunta. Nunta de acum doua luni, a lu’ aia mica a lu’ vecinu’, Inainte sa accidenteze cu capul copacul a mai apucat sa spuna doar:

-Fa, adu’ umbrela ca trage in noi!

Cazut fiind, nu mai misca. Vicele s-a uitat la mine cu o sclipire in ochi si a zis:

-Pana acum am vorbit de Bill Gates cu Costel. Sa vezi ca ne-a descoperit si a inceput sa traga in noi cu gingige din satelit!

Nicinu a apucat bine sa termine cuvintele ca a vazut si el cu capul pe masa sughitand, rapus fiind de aceeasi rasa care a ajuns pe capul la dansul. M-am speriat, ce era sa fac? Mi-a zis costel ca umba Gill Gates pe ulita cu razele care vine din satelit sa ne adoarma pe toti si ca pana la sfarsitul anului omoara toti batranii, dar nu l-am crezut. Am fugit la porc, i-am pus o umbrela pe cap. Ce stiti, gingigeul ala afecteaza si porcii sau ii adoarme numai pe oameni cu scopul de a ii face roboti care sa omoare la comanda pentru, sa ii trimita la razboi sau chiar sa faca lucruri mai rele, cum ar fi sa le vanda haine? Uitati si poza asta, e din alt sat al lu’ matusa, o tot pune oamenii pe enternet.

Este pur si simplu jala mare! Ca pe vaci ne adoarme, ca pe vaci! Mi-e frica! Va mai scriu eu. Acum am iesit pe ulita si peste tot in santuri e cazuti oameni. Doamne, de ce ne-a atact satul nostru primul? Nu putea sa fie Bucuresti? Ca acolo oricum oamenii este toti rai.”

 

 

Cititul desteapta! Oferta lunii mai:
“Cronicile

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *