Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Am primit din toata tara, de la oameni, mesaje extrem de clare ca termoscanarea e periculoasa, dar nu i-am crezut! Am primit asta, cu textul: „uitati ce a patit vecinul meu, domnul Tealcu, de la 2!”

Mi-a dar numarul de telefonal domnului Tealcu, iar acesta mi-a declarat, tineti-va bine: „Eram in Auchan, cautam viermisori cs mi se terminasera. Eram la raionul undite si ma foiam pe acolo,
nu gaseam viermi, cand aud:
-Hei, domnu’!
N-am raspuns, ca eu sunt obisnuit sa mi se adreseze lumea cu:
-Hei, domnii!
Dar m-am intors.
-Sefu’, ai trecut asa pe langa mine fara sa va termoscanez!!!
M-am uitat la el si l-am cantarit din priviri. 150 de kg in viu, uniforma, probabil avea grad mare, si arma la cingatoare. Mi-am dat seama ca n-am nicio sansa si m-am supus. Atunci a scos arma cu laser, mi-a pus-o la frunte si a tras. Un sunet dement de piuit si o luminita scurta m-au naucit. Am fugit, nu am stat sa ma impuste si am lasat balta viermisorul! M-am dus direct la baie, m-am spalat unde ma lovise raza laser si am desoperit acest semn in frunte. Erau scrise niste coordonate, probabil viitoarea destinatie sau ceva!
Ce sa zic? M-am cac*t pe mine de frica, asa ca am fugit la poarta stelara de la iesirea din supermarket si am ajuns acasa, unde m-am spalat pe maini 20 de secunde, apoi pe corp. Cand m-am dezbracat am gasit asta:

Zisesera ca ei n-au viermi, dar s-a lipit unu’ de mine si am plecat cu el din magazin!!! Sa vezi cand i-oi povesti vecinului, lui Onila Capitanu! Eu de acum merg la piata, sa stiti! Iau un kil’ de viermi si pe mine nu ma mai prindeti in magazine pana la anu’!”

Cititul desteapta! Oferta lunii mai:
“Cronicile

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *