BOR a declarat ca nimeni nu va mai filma nunta in biserici fara acordul nu stiu carui smecher din conducere, care probabil ca asteapta o taxa uriasa si neimpozabila, pentru care iti scrie o chitanta pe un servetel. Au stat baietii si s-au gandit: pe ce mai luam si noi niste bani? Pai pe nunti, normal, ca inmormantarile nu si le filmeaza nimeni. Asa ca au propus cea mai idioata masura. Asadar, nuntile nu se mai filmeaza. Dar nu au zis nimic despre mizeriile de emisiuni de campanie electorala. Stiti dvs., alea filmate langa altar, in care doamna Pandele, infasurata in batic, povesteste tarii cat e de milostiva, de crestina si de ahtiata dupa voturi.
Rar mi-a fost dat sa vad ceva mai gretos.
Gabriela Firea si ginerele de Voluntari, Pandele, au filmat o emisiune mondena in catedrala din Voluntari.
Tanti Firea, cu fustita scurta si picioarele la vedere, pioasa nevoie mare, iar Pandele patruns de importanta momentului, vorbind aproape soptit.
-Se ne punem aici, cu chestia aia aurei pe spate! ar fi zis mama-eoroina. Cum se cheama, popa?
-Altarul!
-Asa! Sa ne punem cu el in spate, sa se vada frumos picioarele!
-Cu altarul in spate? Este o emisiune religioasa? ar fi intrebat parintele.
-Auzi, tu stii cine da bani pentru biserica, nu? Pandelica! Mai ai intrebari?
-Sa va dau sa cititi si din Biblie?
-Nu, ca am prompter.

Si au curs intrebarile. O oda inchinata familiei Pandele-Firea. El imbujorat si timid, ea  cu gambele la vedere, pentru alegatorii  mai tineri.
-Inchideti biserica 5-6 ore!
-Dar e Paste, vin enoriasii!
-Sa vina dupa!

Pana si preotul, cu biblia in mana, vizibil intimidat, a fost nevoit sa mearga in varful picioarelor, sa nu deranjeze. Ma asteptam ca din clipa in clipa sa apara animatoarele. Nu am rezistat pana la final, nu stiu daca s-a intamplat.
Bisericile au devenit studiouri tv pentru emisiuni mondene? Se pot folosi  ca decoruri pentru interviuri ce ridica in slavi politicieni? Te duci in biserica sa-ti cauti alinarea si dai nas in nas cu doamna Firea, in mijlocul unui platou tv? PENIBIL!
Aloooo, domnii de la BOR?! Existati?
Aveti vreo legatura cu lumea asta?

Inteleg ca baietii astia dau din banii nostri, cei de la buget, pentru biserici. Dar asta le da dreptul sa va cumpere?