Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Acum vreo doi ani am ajuns la ANAF Sectorul 3. Imi trimisesera acasa pentru a treia oara  o amenda de circulatie pe care o platisem deja din prima. Ma prezint la ei pentru a treia oara, deci, cu dovada platii in mana. Stau 40 de minute la coada si ajung in fata unei doamne, ascunsa dupa un calculator.

-Buna ziua, mi-ati trimis a treia oara o instiintare cum ca nu am platit amenda. Dar am platit-o si azi, tot pentru a treia oara, vin sa va arat hartia.

-Da, ne pare rau, dar nu asa se face, Trebuie sa o trimiteti pe email.

-Am facut deja asta a doua oara, apoi ati trimis-o iar. Nu ati confirmat primirea si m-am trezit iar cu amenda. O am pe telefon, v-o trimit acum iar pe mail.

Doamna, transpirata, s-a uitat mirata la mine.

-De pe telefon? Domnu’ Marin (nu i retin numele), veniti putin, domnu’ Marin!

A aparut Marin, care s-a dovedit a fo responsabilul cu internetul. IT manager mi-e greu sa-i spuj unui tip care seamana cu bunicul. 

-De pe telefon? se mira si el.

-Am trimis.

-Ati trimis? Pai si cum ati scanat?

-Cu… telefonul.

A urmat o sedinta de 5 minute intre domnii si doamnele din birou, la capatul careia a reiesit concluzia:

-Nu a venit. Emailul nu a venit. Nu merge de pe telefon.

Zece minute mai tarziu ii convinsesem sa caute in spam, iar dupa alte cincisprezece minute a venit un pustan de la alt departament si a spus ca server-ul lor e muci, mai bine sa le las adeverinta in copie. Xerox nu aveau functional, asa ca m-am intors a doua zi.

Daca ar trai azi Kafka, ar scrie 14 volume diferite gen Procesul, in fiecare sediu al unei institurii romanesti.

Nu vreau sa ajung la Judecatoria Arges, dar si daca o sa ajung vreodata, voi scoate bani din buzunar la intrare. Ca la muzeu.

 

Silviu Iliuta

CITITUL DESTEAPTA! Carti la oferta lunii aprilie. Click pe poza:

Cronicile unui barbat de Silviu Iliuta

 

INCA MA MAI GASITI AICI: Silviu Iliutacronicipebune
Ia carti, sunt bune la facut cornete! SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Poza: Facebook


FRAGMENT:

„Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.

CARTI, DE AICI.

 

 

 

 

Acum poti FACE COMANDA PENTRU NOUA CARTE, „AM GASIT UN TITLU”, pe www.bookzone.ro. Transport gratis, daca iei si „Toate titlurile bune au fost date”
Daca ai chef sa citesti, comanda pachetul aici sau telefonic: 031-433.51.65
P.S Se livrează și internațional.

Tot de pe www.bookzone.ro. se comanda si prima carte, Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta

De Silviu Iliutacronicipebune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *