Inteligentul de Ludovic Orban, cum s-a vazut putin pe val, a inceput sa emita ganduri si, odata cu ele, propozitii. Pe cale orala.
Primul gand: “sa-i impozitam pe cei din IT, ca orice venit trebuie impozitat”.
Nea Orban, domnule, bre… Cand pleaca astia pe capete din tara, ca oricum au salarii de cateva ori mai mici decat in Vest, mai deschizi si matale gurita? Te mai uiti si tu, bre, mai inchizi ochii la IT-sti, la medici, la cercetatori, ca altfel ramai matale singurul destept din tara asta, cantand la mandolina Veoricai, sub clar de Luna. Ideile astea de la Antena 3 ar fi bune, neicusorule, dar nu iesite din gura ta, ditamai liberalul, ci a unui papagal, gen Badea, sau a unui comunist, gen Bobu.
Am inteles, ai castigat, e petrecere mare ca ai invins fara sa faci nimic in niste alegeri care nu-s chiar esentiale. Dar decat sa vorbesti in public, nu mai bine iei matale o bere in mana, te pui la meci sau o suni pe Turcan sa va impartasiti confesiuni despre familia traditionala?

Silviu Iliutacronicipebune

 

Fragment: „Nu am înţeles niciodată de ce când îi este rău unui om, cineva se oferă să îi aducă un ceai.
– Ce ai, frate?
– Cancer!
– Aaaa, stai liniştit că am un ceai de tei… vindecă tot!
Mai nou e un curent, ierburile tămăduitoate sunt peste tot: Mănâncă acum trei legături de pătrunjel pe zi şi scapi de ciroză!
– E de tei, sigur o să îţi facă bine, Silviu.
Să-mi bag picioarele, e din ăla bun, de TEI!!! Ăsta vindecă tot!
– Sunt convins, eu şi când am avut pneumonie, tot cu ceai mi-a trecut.
– Ai rămas glumeţ! Ca atunci când eram mică, îmi spune.
Se apropie de mine, cu halatul desfăcut. Toată căldura pielii sale radiază înspre mine. De sub halatul ei ies unde şi mirosuri, ca acelea care îi făceau pe Tom şi Jerry să plutească. În traducere, pentru cei care au sărit direct la desenele cu roboţi: „Boss, era bine rău androida, frate! Te vrăjea ca un Bakugan din ăla care scuipă energie!“.
E prea aproape!
Începe să îmi maseze mâna dreaptă, la încheietură. E bine.
Apoi, pentru că nu are o poziţie bună, se așază lângă mine, pe pat. E mai bine. Sper că profită de mine, măcar acum când sunt bolnav… ”

Nu rata singura trilogie premiata chiar de autor: „Cronicile unui barbat!”.
Vanduta in peste DOUA exemplare. Aproape trei. 
Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK


*gasiti cele mai recente articole pe facebook/cronicipebune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *