Cand intri intr-o biserica ortodoxa, te izbesc aceste afise.


Cele zece porunci au trecut in plan secundar. Cu greu poti sa gasesti una scrisa. In schimb:
13565601_10154342235824861_1055375327_n

De unde trag concluziile:
1. Este mare pacat sa ii imbogatim pe cei care fac comert, cumparand lumanari de la ei.
E mai grav, spre exemplu, decat „a-ti insela aproapele”.
Ati vazut dumneavoastra afise in biserici cu „Nu iti insela aproapele.”?

biserica1

2.Nu cumpara lumanari din alte biserici. Ca si cum ele ar functiona pe principiul societatilor comerciale concurente.
img_0274 Daca ai  incalcat cele doua reguli de mai sus, esti bun de plata:

Unknown…doar 5000 de lei pentru o lumanare „straina” aprinsa pentru morti. Si la vii e la fel. Daca ai facut asta esti infractor de lumanari. Iti poti spala pacatele cu o mare amenda si niste aghiazma pe stomacul gol.

9

Daca nu ai timp sa mergi la biserica, nu te ingrijora. BOR s-a gandit si la asta. Acum ai noua AGHiAZMA TO GO.
sticla_aghiazma_mare Si alt pacat capital: MESTECATUL.

guma-biserica

Cine spune ca BOR nu tine pasul cu vremurile?
Poruncile „Sa nu ucizi.” „Sa nu fii desfranat.” „Sa nu furi.” au fost inlocuite pe pereti cu: „Sa nu cumperi lumanari de la concurenta.” „Sa iti iei cea mai buna AGHIAZMA TO GO”  si „Sa nu mesteci guma.”

 

 de Silviu Iliuta. Cand s-a așezat pe piciorul
meu am crezut că mi-a pus Dumnezeu mâna în cap.
Încă mai cred, la 40 de ani, că ăla este unul dintre cele mai
glorioase momente ale mele.
-Stai bine sau sunt grea?
Am ținut-o așa minute bune, în care mi-a povestit o grămadă
de bârfe despre cei de la bairam. Cine e împreună cu cine, cine
place pe cine și cine cu cine s-a sărutat.
-Tu te-ai sărutat vreodată? o întreb ca și cum aș întreba-o ce
zi e.
-Ești nebun? E scârboooos! Dar l-aș săruta pe Dieter!
-Dieter?
-Dieter Bohlen. Alooo? Pe ce planetă ești? Modern Talking.
Face o pauză scurtă și se mișcă puțin pe piciorul meu.
Îndeajuns încât să îmi intre în fund gâtul unei sticle de apă
minerală. Se întoarce la mine pentru confirmare:
-Cu altcineva mi se pare scârbos. Nu?
-… ăăă….
-Tu te-ai sărutat? mă întreabă.
Greu de răspuns. Dacă spuneam că da, eram luat drept
trădător. Dacă spuneam că nu, eram considerat tăntălău.”

tru

 1. Pingback: Sunt singur. Atat de singur… – Stiri Non Stop

  • Paiu Cristian says:

   Terminati cu prostiile ca BOR nu aplica amenzi pentru achizitionarea de lumanari sau alte obiecte de cult din comert.BOR ne propune,iardaca nu tinem cont de interdictie,are dreptul sa inlature din sfesnic acele lumanari.Ce face BOR e la fel ca si cum am fi o familie.Daca un membru din familia sau rudenia ta ar avea o afacere,sa presupunem ca ar avea o firma in domeniul de vanzare materiale constructii si tu ai nevoie de materiale constructii,in calitatea pe care o ai fata de el ai achizitiona aceste materiale din alta parte ca sa-i strici lui afacerea?Automat ca nu.Asa si in biserica.Toti crestinii care cumparam lumanari sau alte obiecte de cult din biserica facem in asa fel incat biserica sa fie ajutata,intrucat toti crestinii laolalta formam o familie spirituala.Acele afise ca toti cei care cumpara lumanari din comert pentru aprinderea lor in sfesnicele bisericii risca amenzi au fost lipite de oameni care nu apartin bisericii.Biserica nu amplaseaza astfel de afise cu legi aspre.

 2. Dan says:

  Nelamuriri: 1Dar sa mesteci tamaie este voie? 2 Daca aprind lumanare cumparata de la alta biserica este considerata straina? 3 Daca tot sunt amendat cu 5000 lei mi se taie chitanta ptr amenda ca sa o pot contesta la judecatorie? 4 Cine reglementeaza aceste regulo? 5 FIR-ATI AI DRACU CU REGULILE VOASTRE DE 2 BANI CU CARE SPERIATI BABELE!!!!!!!!!

 3. Cristian Paul Ionescu says:

  PENTRU FAPTUL A TI SE CERE SA NU ADUCI ALTE LUMANARI DIN AFARA ESTE UN LUCRU BUN CUMPARAND DIN BISERICA TA PAROHIAL NU FACE ALTCEVA DECAT SA O AJUTI PE URMA NU CRED CA ESTE NORMAL SA TE DUCI CU CIUNGA IN GURA SI SA O MAI SCUIPI SI PE JOS , IAR DACA BISERICA ORTODOXA ROMANA TI-A PUS NISTE STICLE LA DISPOZITIE PT AGHIASMA NU CRED CA ITRI ESTE PESTE MANA CRED CA ESTE UNPIC DE CIVILIZATIE NU ?! , AGHIASMA DA SE BEA PE NEMANCATE NEBAUTE (NEFUMATE) ..:)) NU ESTE RAU CA TE INVATZA , IAR CU PRIVIRE LA „LUMANARILE DIN ALTA PARTE” AU DREPTATE DEOARECE SUNT PAROHII AMARATE CARE ABEAU DE CELE SFINTE DARAMITE PT INTRETINERE (INTRETINEREA NU COSTA BANI ?! PICTURA SOLUTII DE CURATZAT SE ARDE UN BEC CEVA SAU ALTELE SE TUNDE IARBA SAU SE MAI CUMPARA CEVA FOLOSITOR PT SFINTUL ALTAR SAU BISERICA….NU MAI TRAITI CU IMPRESIA CA TOTI PREOTII SUNT NUMAI PE FURAT SI ETC SI ETC CA NU ESTE CHIAR ASA , DACA SUNT 20 DE PREOTI IN CADERE DIN 20.000 DIN TOATA TARA INSEAMNA CA TOTI SUNT LA FEL…?! NU MAI GENERLIZATII DEOARECE MULTI VORBITI DIN RAUTATE ALTII DIN SECTARISM IAR MULTI NU CUNOASTETI CE SE INTAMPLA IN INTERIOR CU ADEVARAT …!!!

  • Sorin says:

   Nu sunt toti la fel,doar 99,99 la suta.Institutii de rahat,care se folosesc de religie ca-sa manipuleze asa zisii credinciosi.Beti aghiasma fratilor si o sa va tamaduiti de toate bolile si veti avea si un locusor bine pastrat in rai…..

  • Eu says:

   Da’ tu știi ce vorbești ? Au ajuns la biserica precum la terase: „nu i voie cu berea din alta parte” ? Sau iti cumperi in biserica la fel ca si locul de parcare ? Ce tot vorbești acolo ? In primul rînd sint finanțate din bani publici, in al doilea rînd cite instituții au încasări fără sa plătească impozit ? Nu te intreb daca ti se pare corect, pentru ca nu are rost. Ți se plimbă porcu ăla de prea-nerușinat cu ditamai mertanu, si tu vii sa mi spui ca nu aveți bani ? Ridicati catedrala monstruozitatii neamului cu miliarde fără număr, si tu vii sa mi spui ca sunteti îndreptățiți să jegmaniti in fel si chip ? Ești batut in cap cu lopata.

  • Mirel Lucifeistu :))) says:

   Taci mai Dumnezeiestule,faci parte din biroul permanent al bisericii?ca eu unul așa cred.cați bani învârte biserica fara temei legal nu te gândești…numai de al naibii aduc lumânări de acasă,făcute in curte cum făcea bunica odinioară si ca sa fie treaba buna le trec si prin aghiazma dracului ca poate doar așa se mai prinde cate un blestem pe capul patriarhiei ca oricum acolo este conclavul dracilor si nu cred ca o să-i deranjeze prea tare…

   • elena t says:

    de acord cu Cristian Ionescu………….unii habar nu au ce inseamna biserica dar stiu sa comenteze……ca si cum ar blama medicina si spitalele pt ca unii medici sunt idioti si ministru sanatatii e un nenorocit

 4. Pingback: Perlele de la Evaluare traduse in limbaj facebook. – Auzi

 5. Pingback: Perlele de la Evaluare traduse in limbaj facebook. – Stiri Non Stop

 6. Pingback: Ai em larning inglish – Auzi

 7. Pingback: Ai em larning inglish – Stiri Non Stop

 8. Pingback: 1976 vs 2016. (Tetra vs Tanga) – Stiri Non Stop

 9. Pingback: 1976 vs 2016. (Tetra vs Tanga) – Auzi

 10. Pingback: Nici fituicile nu mai sunt ce au fost. – Stiri Non Stop

 11. Pingback: Nici fituicile nu mai sunt ce au fost. – Auzi

 12. Vasi says:

  voi nu ştiţi că parohiile sunt obligate să cumpere lumânări de la protopopiatele de care aparţin…le vând, nu le vând pe protopopi nu-i interesează. aşa că…ce să facă consiliile parohiale? incearcă cumva să-i convingă pe oameni să cumpere de la biserică

 13. Teodor says:

  Cu ce mă ajută biserica parohială, în afara faptului că mă obligă să dau 1 leu ca să aprind o lumânare de 0,2 lei? De ce-ar trebui să o „ajut” eu? Dacă am nevoie de preot tot eu îl plătesc, nu? Pe lângă faptul că are un salariu cu mult mai mare ca al meu. Și acei bani nu intră nici măcar la impozite, cu atât mai puțin în casele celor săraci ai parohiei… Deci, încă o dată, de ce „trebuie” să „ce”…? Halal…!
  Dumnezeu e peste tot și cea mai mare și frumoasă biserică a lui este sufletul omului.

 14. Jonny says:

  … Gașcă, cum îmi deschid și eu o biserică? Nu de alta dar la câți cretini.. *creștini sunt, este ce-a mai profitabilă afacere. Dacă bag mici și bere vă am clienți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *