Azi, intr-o sala de asteptare la medic,
am intalnit un viitor infractor. Un viitor borfas nenorocit. Mi-a zis ca nu stie ce sa faca pentru a fi condamnat mai mult: sa fure sau sa faca niste falsuri in acte? Cica de violat nu ii arde, nu ii sta in fire, iar de crime nu se pune problema.

Apoi a inceput sa deseneze, a zis ca asa ii trece timpul cand asteapta, mereu trebuie sa faca ceva.

-Mi-a placut mereu partea asta tehnica, de aceea si gandesc asa, prqgmatic. Fara a ma vaita, iti spun ca unul de varsta mea are o singura sansa: inchisoarea. Problema e, domnule, ca nici acolo nu poti sta prea mult, ca acum te elibereaza astia!

A ras secunde bune. Vesel si amar, in acelasi timp, in timp ce a mai tras  o tusa peste desen sau cu sala de asteptare. Dupa cat a desenat, cred ca e acolo de cel putin o ora.

-Asa ca uite, de un an de zile, caut partener de furt. Si vorbesc serios! Am cooptat un vecin, dar s-a razgandit cand i-a venit feciorul din Italia si l-a luat acolo.

Rade iar si imi povesteste. E fost inginer la Aversa, are 82 de ani, sta la coada la compensate. Acum e prea tarziu, suntem in 18 si crede ca s-au terminat fondurile. Mereu se termina in perioada asta, dar poate are noroc. Dar n-a putut sa iasa mai devreme din casa:

-Cand traia Mia, mai ieseam si cand erau trotuarele necuratate.

Isi scoate palaria si ofteaza.

-Ne mai tineam unul de altul, ne sprijineam ca doi mosuleti, si nu cadeam. Acum nu prea pot sa ies cand e gheata pe jos. Nimeni nu curata…

Pensia lui e de 1550, iar un detinut traieste cu 2500 pe luna. Atat arunca statul pe detinuti.

Ce voiam sa va zic: daca ma mai vad cu el, il ajut sa fure o masina. Daca aveti una mai veche, va rog sa o parcati in zona Gloria, cu cheile in contact. Daca se poate, intr-o zona in care trotuarul este curatat.

Multumesc mult de ajutor!

Silviu

(poza e cu titlu de exemplu-Fb)

Reducere mare la carti:

FOLLOW SI LIKE PE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Fragment: „Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.”

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *