Cam asa arata penibilul: (Autobuzul 105, Bucuresti, Romania. Anul de graţie 2016.)

Niste controlori care mai au putin si il bat pe un tanar fara bilet.
Penibil! Si ILEGAL.

Conform legii, „controlorii R.A.T.B. AU VOIE sa legitimeze calatorii. Daca acestia refuza sa arate actele, CONTROLORII TREBUIE SA APELEZE LA JANDARMI, POLITIE SAU GARDIENII DE LA CEA MAI APROPIATA SECTIE.
In niciun caz, controlorului nu se transforma in Chuck Norris: NU ARE DREPTUL SA BRUSCHEZE SI SA BATA CALATORII.(Actul normativ care reglementeaza contraventiile il constituie Ordonanta Guvernului nr.2/2001 privind regimul Juridic al contraventiilor. Pornind de la prevederile art.18 din O.G. nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor: “contravenientul este obligat sa prezinte agentului constatator, la cerere, actul de identitate ori documentele in baza carora se fac mentiunile prevazute la art. 16 alin.(3). In caz de refuz, pentru legitimarea contravenientului agentul constatator poate apela la ofiteri si subofiteri de politie, jandarmi sau gardieni publici.”)

Apoi, un tanar care, pentru 1,6 lei se face de rahat in acest hal.
Serios, mie imi da impresia ca e o primadonă in asteptarea aplauzelor.
In locul sau mi-ar crapa obrazul de rusine. Mai intai ca merg fara bilet, apoi pentru ca nu sunt in stare sa raspund pentru faptele mele.
Am gresit? Platesc. Putina demintate, frate! Esti Romania de maine, ce dracu’!
Penibil si fara scuza.

PS Pentru controlorii curajosi:  de ce nu ati fost la fel de supereroi si nu ati aplicat aceeasi masura si in cazul de mai jos?
Domnul in „treling rosu” nu trebuia sa aiba bilet?

*gasesti cele mai recente articole pe facebook/cronicipebune

*acest articol poate fi preluat numai in limita a 300 de caractere, cu link catre sursa.

10 Comentarii la “Controlorii batausi si primadona.

 1. Lyanna says:

  Sincera sa fiu, doar in Bucuresti am vazut sa se faca atata circ pt suprataxa. Am vazut oameni care au fost prinsi fara bilet in Sibiu si prin Cluj si au platit fara comentarii. Ce-i drept, am vazut sa o ia si la sanatoasa.

  Insa nu stiu cum se face de tot prind studenti. Eu am prins foarte rar control in 41 sau 25, insa cu siguranta nu s-ar duce la boschetarii sau tiganii care circula moca sa le dea amenda. Sa nu mai zic de babele care se trezesc cu noaptea in cap sa plece cu RATB-ul si sa isi care si caruciorul ala stupid dupa ele sa ocupe 2 locuri si tot ele comenteaza daca le atingi. (pensionarii oricum au gratis, dar doar cei cu domiciliu stabil au gratuit in RATB)

  Au si ei o norma de indeplinit, nu? Doar nu au ce amenda sa dea unuia care nu are bani, tot stdentul amarat trebuie sa o plateasca. Pe de-o parte il cred pe baiat. Nu iti e tot una sa iti dea amenda cand tu banii aia ii ai pt o saptamana sau doua de mancare. (asta in cazul in care e studentul tipic falit)

  Ca sa completez, aveti grija si cu ce autobuze calatoriti. Traseele care incep cu 400 (preorasenesti) si alea 700 (express) se taxeaza altfel si nu intra in abonamentul lunar RATB obisnuit. Insa unii nu stiu asta, iar controlorii profita intr-o veselie de lipsa de informare a oamenilor. I s-a intamplat unei persoane care sta de 20 de ani in Bucuresti. Luase un autobuz care incepea cu 400 si s-a urcat controlorul, ea a prezentat legitimatia si a zis ca acea cursa era taxata altfel. Pai daca e taxata altfel, de ce nu exista informatia aia scrisa undeva? Sau chiar isi bat joc de oameni in halul asta?

  • Ion says:

   Bine zis de cele cu 700, traseele expres. Un prieten venit de la Cluj, a luat autobuzul din Otopeni şi a plătit prin sms, aşa cum era anunţul din autobuz. Doar că plata prin sms nu e valabilă pentru cele expres. L-au prins nespălaţii şi bineînţeles că n-a avut cu cine se înţelege şi-a plătit amenda.

 2. Kazimir says:

  Bucuresti: cel mai infect oras cu cei mai infecti oameni. Un simplu taran de la sat, chiar daca n-are carte, are mult mai mult bun simt decat imputitii astia din pseudo-civilizatia aia numita capitala a Romaniei. Un sfat celor care vor sa stea in Buucresti: Ramaneti in siguranta, nu calcati prin jungla !

 3. deea says:

  Circulam si eu fara bilet intr-o vreme, dar in Timisoara. Si acum 2-3 luni, m-a prins un control, nu aveam bilet. I-am vazut, bineinteles ca am coborat, le-am aratat buletinul si au inceput sa scrie procesul verbal. Eram dispusa sa platesc amenda, desi ma intrebam de unde. Dupa vreo 2 minute au incetat completarea sa, au zis ca vin sarbatorile, ca nu stiu ce, si m-au lasat sa plec. Mi-a fost rusine efectiv ca m-au lasat fara sa imi dea amenda si ca m-au prins fara bilet, si de atunci imi iau bilet sau merg pe jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *