Cand eram mici, aveam o vorba: „vezi ca iti da lucrare la Sport!” Sau „azi te asculta la Sport.”
Azi, in 2017, cele mai proaste glume din anii ’90 au prins viata. Ceea ce nici cu gandul nu gandeam s-a adeverit. E aievea!
De parca Invatamantul nu avea probleme adevarate, nu scotea pe banda analfabeti functional. De parca nu invatam ca papagalii comentariile altora despre Eminescu, fara sa citim Eminescu….
Acum, ministrul Liviu Pop a reperat exact problema: nu aveam manuale la Sport! :)))))   Bine, faptul ca scrie Educatie Fizica folosind minuscule spune multe despre diploma de facultate a lu’ intelectualu’ Pop. (universitatea la care a absolvit e putin in  vizorul Parchetului. Diplome false… detalii)


Sunt multi ministri aberanti, dar, dintre toti, Pop mi se pare campion de campion, Zana Zanelor, spuma spumelor. Cum s-a gandit el ca, fiind o natie de sportivi, acum trebuie sa mai deprindem si tehnica alergarii. Nu era suficient ca mare parte din orele de Sport se tin pe terenuri infecte sau ca se fac alte materii…

Primul capitol din manual este cel privind „Organizarea activităților motrice” și cuprinde următoarele lecții: „Formații de adunare în linie pe un rând și pe două rânduri”, „Poziția fundamentală stând și derivatele acesteia”, „Alinieri în linie și în coloană”, „Întoarceri de pe loc”, „Formarea coloanei de gimnastică”, „Pornire și oprire din mers”, „Treceri dintr-o formație în alta”.
Adica, in loc sa alerge, baietii vor sta cu un hamburger in mana si vor invata despre cat de bine ar fi daca ar alerga. Iar materia „Intoarceri pe loc” e… :)))))))))))))))))))))))))Va dati seama ca singura gluma de aici e ministrul?! Restul e crudul adevar.
-Ia spune, elev Costel, cum se face pornirea si oprirea din mers?
-Pornesc, fac un pas si ma opresc.
-Esti genial, elev!!! La Olimpiada cu tine!

Capitolul doi din manual se intitulează „Dezvoltare fizică armonioasă” iar cel de-al treilea, „Capacitate motrică”.

La capitolul patru, elevii vor învăța despre disciplinele sportive și la capitolul cinci, despre igiena și protecție individuala. „Comportamente și atitudini” este titlul capitolului șase. Lipseste materia ” Citate din Hagi.”
Iar eu ma inchin si spun: oricat de jos am crede noi ca este limita prostiei, ne inselam! Ea este si mai jos.

Geniale pozele de pe pe Haz de Necaz.

De Silviu Iliutacronicipebune

 

Acum poti FACE COMANDA PENTRU NOUA CARTE, „AM GASIT UN TITLU”, pe www.bookzone.ro. Transport gratis, daca iei si „Toate titlurile bune au fost date”
Daca ai chef sa citesti, comanda aici ➡️ http://bit.ly/2tJJuaf sau telefonic: 031-433.51.65
P.S Se livrează și internațional.

Tot de pe www.bookzone.ro. se comanda si prima carte, Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta

De Silviu Iliutacronicipebune

 

 

1 Comentariu la “Desi pare o gluma proasta: vom avea manuale de Educatie Fizica!

  1. Adriana K. says:

    😲 Gata, nu ne mai trece! M-am convins, in sfarsit! Pana acum mai aveam o speranta dar a plecat, saraca. M-a parasit cu scarba, bolnava de hepatita din cauza mizeriei care ne inconjoara.
    Probabil ca urmeaza sa apara manuale la Dirigentie si la Purtare.
    Felicitari geniilor carora le fata mintile pui de-astia, atomici!
    Sictir noua, ca ii inghitim cu atata pofta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *