Paul Stanescu zice ca Dancila a facut blat cu Iohannis. Ca s-ar fi inteles ca ea sa candideze, iar e sa o ajute sa ajunga in turul al doilea:

“Cu doamna Dăncilă am avut o discuţie tete-a-tete, înainte de a accepta propunerea de a fi preşedinte executiv, după europarlamentare. Am rugat-o două lucruri: unu, să nu facem congres în 2019, ci în ianuarie-februarie 2020, şi doi, i-am spus să nu candideze. Am bătut palma, doamna a fost de acord. Înţelegerea a durat foarte puţin, şapte-opt zile cred. Am mers la Cotroceni pentru consultarea cu votul în Diaspora, în formula Dăncilă-Fifor-Stănescu-Ciolacu-Teodorovici. După întâlnire, domnul preşedinte a rugat-o pe doamna premier să stea de vorbă cu dumneaei, câteva minute. Cred că au stat 20 de minute, dacă nu o jumătate de oră. Ajungând la Parlament, domna Dăncilă ne-a spus că vrea Congres imediat. Eu i-am spus că pe mine m-a pierdut, în condiţiile date. Eu m-am retras şi am văzut cu toţii ce a urmat.”

E credibil? Pai hai sa aducem argumente:

  1. Da, e credibil- Iohannis nu il voia pe Barna in turul al doilea. Ar fi fost un cosmar pentru el sa participe la dezbateri cu un Barna pe care nu prea avea cu ce sa il atace. Mai mult, Barna, in previziunile PNL, era singurul care ar fi avut sanse in fata lui Iohannis. Mici, dar sanse. In special daca reusea sa mobilizeze nemultumitii si pasivii, care sunt foarte multi, 50%.
  2. Da, e credibil. Afacerea Rise, cu demonizarea lui Barna, miroase a actiune PNL. Rise nu este o platforma care sa primeasca o comanda de la PSD. Nu dupa ce i-au facur lui Dragnea.
  3. Da, e credibil. Visul Vioricai a fost sa ajunga in turul al doilea, nu sa castige. Asa spera sa pastreze partidul, asa credea pana au mancat-o de vie.
  4. Nu, nu e credibil. Aici n-am argumente. Poate unu: Iohannis nu pare tipul asta de om, asa pervers. Dar nu e argument, ci doar un sentiment. Apoi sa ne uitam pe cine are in jur, da? Blaga, prieten si sfatuitor de taina, fost sef de campanie, va spune ceva?
  5. Voi ce credeti?

1 Comentariu la “Despre blatul dintre Iohannis si Dancila.

  1. Grigore Ureche says:

    Probabil ceva jumate-jumate, adică Klaus i-a propus, ok, dar și ea cam vroia. După care, normal, Klaus a sprijinit-o ca să-i ia din electoratul lui Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *