Am o sensibilitate aparte la acest subiect pentru ca bunica mea s-a dus rapusa de un cancer la san. Si am ramas marcat.

In timp ce unii oameni, adeptii lui Steer, cred ca daca te freci de trei ori cu radacina de brusture pe burta, te vindeci de Pneumonie, si daca mananci germeni incoltiti de ciciringa te vindeci de strabism, oamenii de stiinta chiar lucreaza.

Dupa doar o zi de gravitatie, 80% dintre celulele canceroase mor. Dupa doar O Zi! Descoerirea australienilor poate insemna o revolutie in Medicina. Imaginati-va ce ar insemna sa avem, peste zece-douazeci de ani, in locul pastilelor, tratamentelor de acum, aparatelor, niste excursii de o zi pe o statie orbitala. Iar asta sa fie tot tratamentul.

* Pe Pamant acum, azi se poate obtine gravitatie zero, pentru cateva secunde, prin “turnurile de cadere in vid” (un om nu ar supravietui) sau prin metoda avionului in picaj ( pentru pregătirea astronauților se folosesc avioane care zboară pe traiectorii parabolice. Avionul e condus (sau programat) să simuleze traiectoria unui corp lansat în vid. Pe durata parcurgerii arcului de parabolă respectiv (pînă la circa 30 de secunde), în interiorul avionului corpurile plutesc în raport cu fuselajul. Pentru a obține traiectoria parabolică nu e suficient ca avionul să fie „aruncat” și lăsat să zboare sub simpla acțiune a greutății, ca un bolovan, pentru că la vitezele respective frecarea cu aerul e atît de mare încît traiectoria nu ar fi parabolică. Motoarele avionului trag atît cît să compenseze frecarea cu aerul. De obicei la fiecare ieșire avionul face cîteva zeci de salturi parabolice pentru ca astronauții să poată face experimente cît mai diverse în totalul de 10-20 de minute de imponderabilitate.-Scientia.ro)

Sigur, e scump, e complicat, dar usa a fost deschisa si cred ca se va ajunge si acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.