N-am vazut meciul de azi, eram la service cu masina. La un moment dat aud:

-Aleoooooo! Baaaaaa! Sa vezi cat stan in mama, baaaa! Bine, fataaaaaa! Neaguleee, sa vii sa ma iei din vama! Bine, maaaa!

Si a venit un nene, 50 de ani, rosu la fata, fleasca, cu basca in mana. L-am intrebat daca e bine si mi-a zis ca si da, si nu. Dar da. Apoi mi-a povestit ca ultima data cand Romania a invins Ungaria la fotbal l-au tinut sase ore in vama. El fiind sofer de duba.

-Au scos aia toate laditele, bucata cu bucata, m-au pus sa desfac cutiile cu conserve. Nu, ca vreau sa cad ce ai in aia! Si imi arata ultima lada, din fundul dubei. Sase ore, am descarcat masina aia si am incarcat-o de mi-a venit rau.

Durerea lui era ca azi pleaca in Ungaria si ca se asteapta sa fie la fel. Si era atat de fericit omu’:

-Deci nu conteaza nici daca stau zece ore, ca jur! Cristino, sa vii sa ma ajuti la descarcat!

Si radea. Pentru mine a fost faza zilei. Autentic omul, pasional si patriot. Apoi mi-aratat pe telefon ultimele zece secunde din meci de cel putin douazeci de ori. La fiecare vizionare striga:

-Bine, Cristinooo!

Ca si cum o vedea pentru prima data.

Cat despre Neagu, am mai scris asta, imi aduce aminte de curtea scolii, la fotbal, cand jucam tancii intre noi. Aveam 7-8 ani. In joc se baga si un vlajgan bun de tot, de 14-15 ani, cu doua capete mai mare decat noi. Cand il alegea cineva intr-o echipa, automat cealalta echipamera lasata sa aleaga doi jucatori, daca nu trei.  Si daca juca legat la ochi era mai bun decat toti.

Cred ca Neagu, chiar si dupa accidentarea aia nenorocita din meciul anterior cu Ungaria, e vlajganul ala meserias. Cand o ai in echipa, adversarii trebuie sa joace cu un om in plus.

Plecaciuni in fata celei mai mari jucatoare de handbal pe care am avut-o vreodata. De departe isi merita locul in galeria celor tari, Hagi, Nadia, Dobrin, Nastase.

Multumim, Cristina!

One thought on “Fata asta e cea mai buna din lume si cand joaca intr-un picior.

  1. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 02 – 08 decembrie 2019?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *