Fetele, a zis Dana ca nu trebuie sa papati fasole daca sunteti cu mafiotul la restaurant. Si nici friptura din aia mare. Practic, trebuie sa va prefaceti ca voi mancati un castravecior pe zi si aratati ca va place mica. Apoi, dupa casatorie, mancati oala cu sarmale direct de pe foc.

Apoi v-a mai zis ca nu trebuie sa umblati dezlegate prin unitatea de consum alimentar, ca  blambecele, ci numai cu barbatu’ dupa voi. Practic, femeia n-are voie sa mearga singura nici la toaleta! Un mafiot, din ala care nu impinge carucioare de copii, trebuie sa pazeasca clanta cu ochii geana sa nu intre alte femei. Nu exista sa mearga cate doua fete sau asa ceva, asta e impotriva legilor lui Budeanu, fetelor!

Daca as fi femeie si as auzi elucubratiile acestei cotofene, as fi complet iritata. 

Mi-as iesi din minti ca zeci de mii de femei se uita in gura ei si ii sorb cuvintele, asa cum sorb hipsterii smoothie-ul cu raspberry si melon. O tanti care vorbeste cu “pă” si “dă” imparte lectii de eticheta “la popor”.  O tanti care vorbeste ca un golanas cu patru clase de  “pă” Titan ne zice care e treaba cu stilul. Iar stilul inseamna sa iei rochii scumpe de “pă“ la firmele mari, pe mii de euro, pe banii romanilor, si sa le pui pe toate “pă” si “pă” alte femei din pesedime care isi permit.

Din baia aia, de pe toaleta, sau de unde se filmeaza, ea ne spune sa nu mancam fasole ca ne apuca pantecaraia. Pare ca vorbeste din experienta proprie. Aici o cred, dar ma bucur ca a putut duce filmarea pana la capat.

Daca as fi fata si mi-ar spune una sa nu mananc o friptura mare daca mi-e foame si ca nu am voie sa merg cu o prietena sau singura la toaleta, as comanda o fripturoaie si m-as duce asa, de-a dracu’, la ea la masa, cu farfuria in mana, sa halesc in fata farfuriei ei cu salata si sa o fac sa planga si sa ii curga balele

si rimelul de pofta. Apoi as comanda si o fasole cu ciolan, si as pleca singurica (Doamne Fereste, Dano!) pe picioarele mele, prin restaurant. Nelegata cu franghia de gat, nu cu trei pasi in urma-ca la arabi, nu purtata pe brat de barbat-ca si cum as fi incapabila sa gasesc singura drumul spre wc. 

Daca as fi femeie, m-as simti jignita de cotofana asta nevricoasa de “pă” cartier. Bine ca nu sunt.

A progresat lumea, tanti! Femeile umbla singure si nelegate pe strada, pe la magazine, prin restaurante! Si nici mafiotii nu-s paznici de clante. Mai vezi si matale un film, mai deschide si matale o carte, mai uita-te si la altceva, im afara de haine, cand mergi prin strainatate!

Acum, Dano, suna-l naibii pe al tau sa te ridice de pe toaleta aia de pe care dai verdicte! Cum sa te ridici singura? Mafiotu’ iti da bratul.

Da’ chiar, as mainavea cateva intrebari:

Ai voie sa filmezi singurica? 

Poti respira sau astepti sa vina al tau acasa? 

Poti gandi fara sa te ajute barbatul?

Ultima e retorica, las-o asa!

*Cititul desteapta! Oferta pentru femeile adevarate. Luati cu fasole!

1 Comentariu la “Fetelor, a zis Dana sa nu mancati fasole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *