de Silviu Iliuta

„Suntem un grup de sustinatori ai Gabrielei Firea. Sarutmana, doamna Primar.
Consideram, doamna Gabi, ca ati luat cea mai buna decizie din lume de a anula concertele, activitatile stradale si celelalte prostii imperialiste din uichend in Bucuresti. Se mira toti prostii de aceasta masura, dar pe noi, votantii dvs., ne reprezentati prefect!

1. O parte din acest grup de sprijin nu poate sa doarma noaptea. Este vorba de cei care au mostenit apartamente in Centrul Civic, colt cu Casa Poporului, de la parintii lor, foste cadre de nadejde in partid.

2. Un membru, domnul Stavarache, are 89 de ani si gută si nu nu suporta sa vada maratoane.
El cere sa alerge maratonistii aia nemernici la Popesti-Leordeni, ca acolo are el un dusman cu care nu mai vorbeste de 40 de ani.
Poate a si murit.

marato

3. Doamna Marcela v-a votat si ea. Acum isi plimba mereu catelu’ pe pajistea de la Casa Poporului. Sambata, cand sunt acolo manifestari, catelu’ nu poate sa faca căcuţă la copac din cauza la artificii.

4. Alta problema ar mai fi si cu concertele alea nenorocite din uichend: Bum-Bum! Bum-bum! Decadenta imperialista care ne strica aparatelele auditive si trebuie sa schimbam foarte des bateriile.

5. Doamna Gabriela, bine ati facut ca ati interzis si spectacolele de teatru in aer liber.
Pai ce? Alea erau spectacole? Fara Stela si Arsinel? (ca ei acum joaca in farmacii si spatii mici)
Niste mizerii! Aceste manifestari artistice trebuie mutate in intreprinderile de stat, cum era odata…Si bine era!

sa

6. Domnu’ Voinisescu, fost cadru de nadejde in Militie, va roaga ca in uichend sa circule o saptamana masinile cu numar cu sot si cealalta cele fara sot.

7. Bine faceti ca interziceti si concertele cu artisti straini.
Nu e normal sa dai atatia bani (800 de lei) pe un bilet la o cantareata blonda care mai mult da din sunci (Şakira), cand un concert cu Adi Minune intr-un restaurant cu program prelungit e la 100 de lei. Si ie roman de-al nostru! (Ma rog, jumatate de roman)

8. Nea Jean, care a fost cizmar in Centrul Vechi la Centrocoop pe Lipscani, va roaga mult sa nationalizati o parte din terasele alea. Sa ne dati inapoi macar cizmariile, atelierele de remaiat ciorapi si centrele de colectare de castane.
Si sa se dea drumul la masini pe Gabroveni si Selari, ca e greu de ajuns pe jos.

9. Domnul Gogu, care este soferul lu’ domnu’ Gabriel Oprea, trebuia sa ocoleasca in fiecare duminica seara Bulevardul Kiseleff. Din cauza la niste derbedei care aruncau o minge printr-un inel in mijlocul drumului.
De cate ori domnul Oprea mergea la frizer sau la pensat sprancene trebuia sa faca in plus 10 kilometri. E inuman!

bk

11. Doamnele de la scara 2, bloc P6, va roaga mult, daca se poate, sa desfiitati Muzeul de Arta cu porcariile alea de tablouri dezbracate, Picasă , Renoa’ si alti nesimtiti, si sa faceti o mare expozitie de goblenuri sau targ de vechituri.

peste

12. Ar mai fi o doleanta: sa reusiti cumva, doamna Gabi, prin puterea cu care v-am investit noi si cu ajutorul Domnului (Pandele), sa transformati toate mall-urile in Case de Comenzi. Asa cum, de fapt, le-a si gandit, si bine le-a gandit, Ceausescu! Cand le-a gandit.

13. Noi ceilalti care v-am votat sutinem cu sufletul si cu inima initiativa de a nu mai avea evenimente culturale in uichend.
Si va rugam sa ne explicati: ce dracu’ este ăcela uichend?!”

Noi v-am votat,  nu aialanti care cica e intelectuali! Ne reprezentati cu succes.                                         Tovarasa Liliana Pauker Groza, fosta Gheorghiu, responsabila cu propaganda a „Asociatiei Stima Noastra si Mandria-Gabriela-Romania!”

(*Mesaje, sugestii si reclamatii pe facebook la Silviu Iliuta)

Halta.

 

*cele mai recente articole pe facebook/cronicipebune

Bacalaureat: 40 000 de parinti considera ca exprimarea „INTERBELIC” este ambigua.

 

DACA NU TE DOR OCHII DE LA CITIT:

carte buna

8 Comentarii la “Gabriela face bine!

  1. marna says:

    Adicatelea, la punctul 11 de pe ordinea de zi, cum sa spui targ de vechituri? Pestele si balerina sunt mereu la moda, da’ nu te pricepi tu, ca esti…nu m-am hotarat: carcotas sau hipster.

  2. Kamara says:

    Vezi Silviu, dacă îți pasă. Pe proşti trebuie să-i laşi să rătăcească prin întuneric, că de le deschizi ochii, vor vedea tocmai în tine un duşman. Vorbesc din experiență :)))))

  3. ion sapun says:

    Cata nesimtire in capul vostru, se vede ca nu aveti cei 7 ani de acasa, ce sa mai zic de modul in care va exprimati. Ar trebui ca acei care rosotesc cuvinte jignitoare la adresa cuiva, sa fie amendati drastic, numai asa poti sa–i mai disciplinezi asemenea smecherasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *