Azi mi-a venit sa plang. Mai intai, pentru ca l-am auzit pe Iohannis spunand “douashpe” si “mandatul care sper sa-l obtin”. Apoi pentru ca l-am auzit pe presedintele Iohannis raspunzand la intrebarea:

-Cate concedii ati avut in ultimii doi ani?

Prima lacrima mi s-a prelins pe obraz cand domnul Iohannis a spus ca presedintele nu are concediu, ca el isi ia mapa si pixul oriunde merge, chiar si pe munte! E trist, ca un corporatist care pleaca in team building, dar isi ia laptopul cu el. Numai ca Iohannis e pe model vechi, cu pix. Am mai varsat o lacrimuta cand a povestit cum a numit-o pe Dancila: „mi s-a prezentat o doamna care a stat pe la UE, am crezut ca stie si ea cum e cu democratia, cum e pe acolo… ” Deci a numit-o asa, fara sa ii spuna nimeni de la servicii ca femeia e tuta? Pai nu e de plans ca nu ai servicii secrete care sa te informeze ca o doamna care se prea premier nu stie limba engleza, e bata la Economie si nu leaga trei vorbe? E jale.

Am aflat si cat munceste: ”O săptămână de lucru arată diferit de la o săptămână la alta. Săptămâna începe luni și se termină vineri sau sâmbătă. Ziua începe dimineața. Seara se termina seara.” Woooow, ce revelatii! Mai mari decat: “si bulgarii este cu MCV.”

Am plans de-a binelea cand presedintele a spus ca in ultimii de doi el nu a avut concediu pentru ca a stat sa pazeasca tara de PSD. Mi-l si imaginam seara, la Cotroceni, cu casca pe cap, in pijama, cu arma in mana, uitandu-se pe geamul palatului.

-Vine, Klaus?

-Vad doi pesedisti prin curte, Carmen. Ii somez.

Si acum plang. In timp ce noi ne-am mai strans un banut la ciorap si am mers prin Bulgaria, pe la Vatra Dornei, aia mai norocosi pe la Poiana Brasov, iar el a stat in tara sa ne apere de pesedisti. Doamne, si cat de gresit l-am judecat toti. El e generalul! Noi tremuram prin piete, urlam sa ceara dizolvarea Parlamentului, iar el nu putera, saracul om, pentru ca era cu arma in mana, la geam. Doamne!

Mai zice ca: „Doamna Dancila e prot (pauza MARE)… informata.” Cat de natural ii ies lucrurile astea!

Acum vorbeste despre dezbateri. Cica dupa intalnirea cu Ponta n-a castigat nici el, dar Ponta nici atat. Cum o veni asta? Cine a castigat dezbaterile atunci? E ca la fotbal, Dinamo nu a castigat, dar Steaua a castigat mai putin si nici egal n-a fost. Sunt confuz. Ma duc sa mai plang putin, apoi incerc sa imi traduc asta. Sper sa nu imi ia “douashpe” luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.